VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Csaknem négyszázmillió forintos áfacsalást leplezett le a NAV

május 26. 08:59 | A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói egy hússal kereskedő bűnszervezet tevékenységét számolták fel, akik csaknem 400 millió forint áfát csaltak el, az ügyben költségvetési csalás miatt hat embert vettek őrizetbe, közölte a NAV ma az MTI-vel.

Jön az új reklámadó-törvény

május 22. 15:57 | A kormány benyújtotta a parlamentnek a reklámadóhoz kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslatát.

Ma éjfélig lehet beküldeni az adóbevallást

május 20. 08:30 | Szerda éjfélig lehet beküldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a személyi jövedelemadó (szja) bevallásokat, a kiemelt ügyfélszolgálatok országszerte 18 óráig tartanak nyitva, és a Magyar Posta is meghosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket.

Hárommilliárdos gazdasági bűncselekményt leplezett le a NAV

május 19. 12:32 | Vasipari termékek forgalmazására szakosodott bűnszervezetet leplezett le az adóhatóság, a cégek jogosulatlan áfa-visszaigényléssel hárommilliárd forintos kárt okoztak a magyar költségvetésnek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának igazgatója a Debrecenben tartott sajtótájékoztatón.

Parlament: hiába kérték a kormánytól a közlekedés adócsökkentését

május 19. 12:10 | Sallai R. Benedek (LMP) arról kérdezte a kormányt a Parlamentben: várható-e, hogy csökkentik a tömegközlekedés adóját, vagy adókedvezményeket adnak? Tállai András gyakorlatilag ne...

Lezárul az adóbevallási szezon

május 19. 07:00 | Már csak két nap van a személyijövedelemadó-­bevallások benyújtására, a határidő elmulasztása az egyik leggyakoribb hiba az adóhivatal szerint. A kitöltőprogram a bakik nagy részét kiküszöböli, de a sorban állást csak internetes beküldéssel lehet megúszni

Több mint kétmillió szja-bevallás érkezett már a NAV-hoz

május 18. 20:09 | Eddig 2,1 millió adóbevallás érkezett be az adóhatósághoz - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Szerdáig lehet bevallani és befizetni az szja-t

május 17. 08:19 | Május 20-ig, szerdáig lehet bevallani és befizetni a személyi jövedelemadót (szja), és addig lehet rendelkezni az szja 1+1 százalékáról is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén is közel 4,5 millió bevallást vár, amelyből május 10-ig 1,727 millió érkezett meg, nagyjából annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban (1,693 millió).

Mennyivel több kerül a zsebbe?

május 15. 17:00 | Egy átlagnyugdíj esetén közel 2000 forinttal kaphat jövőre az infláció mértéke miatt egy nyugdíjas. Az szja kulcsának csökkentése egy átlagkereset esetén szintén havi nettó 2400 forint pluszt jelenthet egy keresőnek.

Készül a NAV a nagy adóbevallási rohamra

május 15. 07:27 | A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és a megyeszékhelyeken található központi ügyfélszolgálatai rendkívüli nyitva tartással várják az adózókat a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-áig - hívta fel a figyelmet az adóhatóság.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér