VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Horváth András: két amerikai céget próbáltak meg korrumpálni

október 20. 09:39 | Összefüggés lehet a magyar kormányzathoz köthető személyek Egyesült Államokból való kitiltása és a Horváth András által feltárt milliárdos áfacsalások között - írja a Népszava. A volt adóellenőr a lapnak elmondta, tud olyan esetről, amikor két amerikai cégtől is kenőpénzt próbáltak kicsikarni, ezek egy számlagyárat működtető magyar vállalattal üzleteltek.

Gázolajat csapoltak - lecsapott rájuk a NAV

október 18. 12:30 | Több mint 2500 liter, 1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) járőrei, a jövedéki bírság összege meghaladja majd a 700 ezer forintot - közölte az adóhatóság szombaton az MTI-vel.

Sokkal kevesebb adót szednének be az olaszoktól

október 17. 18:33 | Az olasz kormány a stabilitási törvény módosítására készül, 2015-ben mintegy 18 milliárd euróval kevesebb adóbevétellel számolnak – írja a Der Standard. Az intézkedéseket részben a ...

Egy román falu képviselői díszpolgárrá tették magukat, hogy ne adózzanak

október 17. 12:58 | A helyi önkormányzat csaknem húsz tagja szavazott meg magának díszpolgári címet egy kelet-romániai községben, Erbiceniben, de nem feledkeztek meg a közösség más kiemelkedő személyiségeiről, így a pópáról és a kocsmárosról sem - számolt be pénteken az Adevarul című portál.

Írország többé nem lesz adóparadicsom

október 15. 18:29 | Írország fokozatosan bezárja azokat a kiskapukat, amelyek lehetővé tették a multinacionális vállalatoknak, hogy elkerüljék az adókötelezettségeik egy részét – írja a Reuters.

Hamis szótárakat talált a NAV

október 14. 09:16 | Hamis szótárakat gyártott egy Békés megyei fuvarozó cég alkalmazottja a kamionsofőröknek, ezzel csaknem 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a szerzői jogok tulajdonosának - az ügyben a Nemzet...

NAV: tízből ketten még mindig nem adnak számlát

október 14. 08:00 | Félmilliárd forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a júliusi és augusztusi ellenőrzések során. A revizorok 15 ezer helyszíni ellenőrzést tartott, és minden negyedik cégnél találtak valamilyen hiányosságot.

Tízből kettő nem számláz

október 14. 05:00 | Félmilliárd forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a júliusi és augusztusi ellenőrzések során. A revizorok 15 ezer helyszíni ellenőrzést tartott, és minden negyedik cégnél találtak va...

Festményt is adhatnak adó helyett az olaszok

október 13. 18:32 | Műalkotással is törleszthetik adókötelezettségüket az olaszok Dario Franceschini olasz kulturális miniszter bejelentése szerint. A felajánlott műkincseket szakértő bizottság értékeli.

NAV: tízből ketten még mindig nem adnak számlát

október 13. 09:16 | Félmilliárd forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a júliusi és augusztusi ellenőrzések során. A revizorok 15 ezer helyszíni ellenőrzést tartott, és minden negyedik cégnél találtak valamilyen hiányosságot.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.