VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Nem lesz netadó, de két évet csúszik a szélessávú internet

október 31. 17:49 | Az NGM kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását. A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesz...

Neelie Kroes örülne a netadó visszavonásának

október 31. 15:01 | Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai Bizottságban, szóvivője útján adott nyilatkozatában hangot adott afölötti örömének, hogy "a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót".

Tucatnyi módosító javaslat érkezett a jövő évi adótörvényekhez

október 31. 13:29 | A jövő évi adótörvényekhez 34 módosító javaslat érkezett a képviselőktől, ezek közül 3 kormánypárti, 16 jobbikos, 8 LMP-s, 6 MSZP-s és 1 független képviselőtől érkezett. Az internetadó bevezetésével kapcsolatos módosító törvényjavaslat még nem érkezett.

Vissza kell fizetni a hibás jövedelembevallás miatti táppénzt

október 31. 11:34 | Akinek az adóhatóság utóbb módosítja a jövedelemadatait, annak a korábban megállapított és a módosított jövedelem alapján járó táppénz különbözetét vissza kell fizetnie a hatóságnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány honlapján megjelent törvénytervezet.

Bizonyos szempontból adóparadicsom vagyunk

október 30. 16:11 | „Ha összehasonlítjuk a hazai adókörnyezetet a nemzetközivel, akkor nem nagyon érthető, hogy miért nem özönlik el a befektetők Magyarországot” – ezzel a felvetéssel kezdte előadását Erdős Gabriella, a TaxMind Kft. vezető cégtársa a Világgazdaság multik szerepéről szóló konferenciáján.

Milliárdos áfacsalással gyanúsított házaspárt fogott el a NAV

október 30. 09:28 | Egy szegedi könyvelő és férje irányította bűnözői csoportot leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a cukor, étolaj és húsipari termékek áfájával csaló gyanúsítottak egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a költségvetésnek.

Ötvenöt milliárd forint chipsadót fizettünk

október 30. 08:14 | Több mint 55 milliárd forint folyt be a népegészségügyi termékadóból a 2011-es bevezetése óta - írta a Magyar Nemzet az egészségügyért felelős államtitkárság tájékoztatására hivatkozva.

A kis cégeket tönkreteszi, a beruházásokat leállítja az újabb állami elvonás

október 29. 16:43 | Meg sem merik becsülni a meghatározó távközlési cégek, mennyibe kerül majd nekik az internetadó, ám várakozásaik szerint a jelenlegi elképzelések komoly változásokat hoznak a piacon.

A NAV vezetői visszautasítják a korrupciós vádakat

október 29. 09:59 | A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, elnökhelyettesei és vezető beosztású tisztviselői visszautasítják a velük kapcsolatban terjesztett korrupciós vádakat - derül ki a NAV közleményéből.

Az utcán és a Parlamentben is a világháló volt a középpontban

október 29. 08:00 | Több mint százmilliárd forintot kasszíroz a költségvetés a jövő évi változásokkal - a legtöbbet várhatóan a kereskedőkre rakott terhekkel. A viták középpontjában azonban továbbra is az internetadó áll, bár ebből már nem remélhet milliárdokat a büdzsé

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.