VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Reszkethetnek az adóelkerülők: a számlázó programokat is látja a NAV

október 25. 09:54 | A bizonylatolási fegyelem erősítését és a gazdaság fehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete. November 15-től kiszűrhetővé válnak a gyanús szoftverek. A tisztességes vállalkozások a bejelentésnek köszönhetően kisebb valószínűséggel számíthatnak ellenőrzésre – közölte gazdasági tárca.

Bénázás az áfabeszedéssel

október 23. 19:00 | A beszedhető áfa hatodától esnek el az uniós tagállamok. Magyarország 2012-ben 12,055 milliárd euró (3700 milliárd forint) áfát szedhetett volna be, de csak 9,084 milliárd euró (2800 milliárd forint) folyt be.

Netadó: Varga jól megmagyarázta

október 23. 11:15 | Az internetadó javaslatáról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal. Azt mondja, azért kell kiterjeszteni a távközlési adót az internetes telefonszolgáltatásokra, mert nagyon sokan áttértek az adókötelezett telefonszolgáltatásokról a netes telefonálásra.

A cafeteria emelésének visszavonását kérik a kormánytól

október 22. 21:29 | A Liga Szakszervezetekhez hasonlóan a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) is tiltakozik a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhének "jelentős emelése" ellen, és arra kéri a kormányt, fontolja meg a javaslat visszavonását.

Csődök tömkelegét hozná el az internetadó

október 22. 19:00 | Távközlési szolgáltatók mennének csődbe, elmaradnának a fejlesztések, csökkenne az ország versenyképessége – többek között ezeket a veszélyeket említették az internetadó kapcsán kiadott tiltakozó közleményeikben az iparági szervezetek. Bár az NGM 20 milliárd forintos bevétellel számolt az új teher kapcsán jövőre, ha a jelenleg ismert jogszabálytervezet szerint valósulna meg, ennek tízszeresét fizethetnék a szolgáltatók.

A kábeltelevíziós szövetség tiltakozik az internetadó bevezetése ellen

október 22. 16:12 | Tiltakozik az internetadó bevezetése ellen a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ), amelynek tagjai jellemzően az ország kistelepülésein végeznek internet, kábeltelevízió, és telefonszolgáltatást.

Rogán: ne az emberekkel fizettessék meg az internetadót

október 22. 13:55 | A Fidesz-frakció szerint a tervezett internetadó megfizetésénél is meg kellene határozni egy felső korlátot. A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg.

Munkahelyek szűnhetnek meg az internetadó miatt

október 22. 13:28 | A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) úgy véli: az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést. A HÉ...

Kikerülte Varga a kérdést az internetadóról

október 22. 12:45 | Sajtótájékoztatót hívott össze Varga Mihály, de aki azt várta, hogy a gazdasági miniszter az új adótörvényekről fog beszélni, annak csalódnia kellett. A kormány megvizsgálta az egyik amerikai étola...

Kiakadtak a szakszervezetek az internetadón

október 22. 12:01 | Az internetadó híre kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, a vegyipari ágazat tiltakozik a tájékozódáshoz és a tudáshoz való hozzáférés korlátozása ellen. Éppen most készül elvágni, kézi irányításra állítani a fiatalok jövőjét a kormány szögezi le a VDSZ, amelynek vezetői szerint a nethasználat megadóztatása újabb ok lesz arra, hogy a fiatalok elhagyják az országot. A szakszervezet támogat minden tiltakozó megmozdulást, amely ennek a tervnek a bevezetése ellen szerveződik.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.