VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Brüsszel megint nekimegy a pálinkának

február 26. 19:10 | Ismét kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben az Európai Bizottság csütörtökön, mert továbbra is úgy véli, hogy a házi pálinkafőzés jövedéki adójának szabályozása uniós jogot sért.

Reklámadó: Lázár János a jövő héten számol be a módosításról

február 26. 12:35 | Miután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a reklámadó módosításával kapcsolatban levelet írt Rogán Antalnak, a parlament gazdasági bizottsága elnökének, a testület a jövő héten meghallgatja a miniszter ezzel kapcsolatos beszámolóját - tájékoztatta a bizottság tagjait a csütörtöki ülést vezető Bánki Erik (Fidesz) alelnök.

Félhetnek a kisebb médiacégek: összeül a bizottság a reklámadó miatt

február 25. 18:27 | Az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezi Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, annak érdekében, hogy a testület vitassa meg a reklámadó megváltoztatásának lehetőségeit - közölte a Miniszterelnökség.

Újabb szög az adótervezés koporsójában

február 25. 11:02 | Szigorodhatnak a feltételes adómegállapítás és az előzetes ármegállapítás feltételei. A régió versenyképességét is ronthatja az előzetes ármegállapítások elleni uniós támadás.

Csak pár szabálytalanságot talált a NAV a torkos csütörtökön

február 25. 10:36 | Hatvanhárom vizsgálatot végeztek, és mindössze ötször találtak szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi revizorai a vendéglátóhelyek múlt heti, a torkos csütörtökön végzett ellenőrzésén - közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

Áfacsökkentés = több ezer új munkahely

február 25. 09:30 | Az újépítésű lakás piac felpörgetéséhez az újlakások ÁFA kulcsának csökkentésére, illetve kedvező fejlesztői hitelekre lenne szükség. 27 helyett 5%-os ÁFA mellett a jelenlegi szint mellett további évi 8.000 újépítésű lakás épülne, ami 8.800 munkahelyet teremtene.

Harmadával nőtt a nagyadósok száma

február 24. 12:15 | Az elmúlt évben összesen 3549 cég neve szerepelt azokon a listákon, amelyeket az adóhatóság negyedévente közzétesz az olyan gazdálkodókról, akiknek adótartozása 180 napon keresztül, folyamatosan meghaladja a 100 millió forintot. 2013-hoz képest a tavalyi adat 34 százalékos növekedést jelent. A listán szereplő cégek adótartozása meghaladja az 1138 milliárd forintot – tájékoztat a feketelista.hu

NAV: Az egyéni vállalkozóknak szerda a határidő

február 24. 08:59 | Az egyéni vállalkozóknak, és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek 2015. február 25-ig kell eleget tenniük személyijövedelemadó-bevallási és fizetési kötelezettségüknek - írja a NAV közleményében.

NAV: a költségvetési csalások okozzák a legnagyobb kárt

február 23. 20:25 | A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által felderített pénzügyi és gazdasági bűncselekmények okozta kár legnagyobb része költségvetési csalásból származik, 2014-ben az e körbe tartozó bűncselekmények elkövetési értéke tette ki az összes elkövetési érték 93,28 százalékát, 138,81 milliárd forintot.

Közelít az adózás újabb fontos határideje

február 23. 14:49 | Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésre kötelezett őstermelőknek, magánszemélyeknek valamint evás egyéni vállalkozóknak február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.