VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Fellendítheti a bevásárlóturizmust az alacsonyabb román áfa

április 11. 11:05 | A szombati Magyar Nemzet szerint fellendülhet a Romániába tartó bevásárlóturizmus, miután a szomszédos országban a tervek szerint júniustól 9 százalékra csökken valamennyi élelmiszer általános forgalmi adója.

Az állam 6 milliárdot hagyna a mezőgazdasági foglalkoztatóknál

április 11. 09:08 | A munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése a 25-55 év közötti munkavállalókra a mezőgazdaságban 30-35 ezer embert érinthet, és mintegy 6 milliárd forintot hagyhat az ágazat munkaadóinál - fejtette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szombat reggel.

Abszolút győztes az RTL

április 10. 16:00 | Még mindig nem dőlt el reklámadóügyben, hogy lesz-e nulla kulcsos sáv, de a plafon már ismert: az 5,3 százalékos kulccsal a nagy kereskedelmi tévék járnak jól.

Brókerbotrány: meg nem szerzett jövedelem után nem kell adót fizetni

április 10. 14:58 | Senkinek sem kell adót fizetnie olyan jövedelem után, amelyet ténylegesen nem szerzett meg, így nem érheti hátrány a brókerbotrány befektetőit az adózásban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Európa legnagyobb reklámadója lehet a mienk

április 9. 14:35 | A kormány arról döntött, hogy a reklámadó maximális kulcsa 5,3 százalékos lesz - jelentette be Lázár János. A kérdés már csak az, hogy legyenek-e olyanok, akiknek 0 száz...

Az alkohol gyümölcstartalmával játszanak a csalók

április 9. 12:00 | A múlt évben is mintegy 12 ezer tételt vizsgált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szakértői Intézete, viszont a vizsgálatok részletesebbek lettek, a dohány- és alkohol termékek, valamint az üzemanyagok vizsgálata nem mutatott trendszerű változást a korábbiakhoz képest - mondta Romhányi Antal pénzügyőr ezredes, az intézet főigazgatója.

Nyolcszázezer munkavállaló nyújtotta be az adóbevallását márciusig

április 8. 08:36 | Március végéig mintegy 800 ezer adózó nyújtotta be személyijövedelemadó-bevallását, emellett több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a bevallás elkészítésében. A beérkezett bevallások nagy részét már feldolgozta a hivatal, a fennmaradó mintegy 10 százalék javításra szorul - derül ki a Nemzeti Adó-és vámhivatal közleményéből.

Még el sem kezdődött az igazi vita a reklámadóról

április 3. 05:00 | Információink szerint a Fidesz-frakció továbbra is 5 százalék körüli kulcsban gondolkodik, míg a kisebb vállalkozások mentesülnének és azokat nem vonnák be az adózói körbe. A miniszter korábban még az...

Negyvenmilliárdos bilit borított a NAV volt igazgatója

április 3. 05:00 | Volt központosított ellenőrzési igazgatóként és az információ-technológiai támogató szakterület alapítójaként, létrehozójaként és országos szervezőjeként jelen pillanatban operatív ellenőr vagyok, és a fő feladatom a kisadózókat az utcán ellenőrizni, hogy adnak-e nyugtát – mutatkozott be a Hegedűs-Deme Zsolt a bíróság előtt. A Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜIG) volt igazgatója mindezt annak illusztrálására hozta fel, hogy mi történt azokkal az emberekkel, akik nemet mondtak Dávida Marianna ellenőrzési főosztályvezető egyik utasítására. Hegedűs-Deme Zsolt szerint nem igaz, hogy a főosztályvezető nem avatkozott be személyesen ellenőrzésbe, és befolyásolta is annak végkimenetelét.

A nyugdíjpénzek kavarják meg az adósságszámokat

április 2. 14:07 | A bruttó államadósság hosszú ideig tartó emelkedése 2010-ben megállt, és stagnálásba váltott, mostanra pedig egy nagyon enyhén csökkenő trendet is rá lehet illeszteni az elmúlt négy év adatsorára. Ez azonban nem igaz a nettó adósságra, vagyis az állam vagyonával és kötelezettségével korrigált mutatóra, amely folyamatosan növekszik.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér