VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

NAV: Egy hétig még kérhető a munkáltatótól az adómegállapítás

január 27. 09:29 | Legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Idén kevesebb civil szervezetnek adhatjuk az szja egy százalékát

január 27. 09:03 | Idén mintegy húsz százalékkal kevesebb civil szervezet fogadhatja az állampolgárok személyi jövedelemadójából felajánlható egy százalékot, mint korábban - írta a Magyar Nemzet.

FT: Görögország év végére az eurózónán kívül találhatja magát

január 27. 08:51 | Görögország adósságának leírása több problémát okozna, mint amennyit megold - írta a Financial Times című tekintélyes brit gazdasági, politikai napilap európai kiadásának keddi számában Gideon Rachman, a lap kolumnistája.

Hárommilliárd forint adót csalt egy magyar-szlovák céghálózat

január 26. 09:40 | Csaknem hárommilliárd forint adót igényelt vissza jogtalanul egy bűnszervezet, amely szlovák-magyar céghálózaton keresztül kereskedett legálisan és illegálisan elektronikai és háztartási gépekkel - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Tizenkét embert előzetes letartóztatásba helyeztek.

Sok település megemelte az idegenforgalmi adót

január 26. 08:42 | Számos önkormányzat, köztük több balatoni település döntött az idegenforgalmi adó (ifa) emelése mellett, de a turisztikailag jelentős városok közül 2015-ben Gyöngyösön kérnek a legtöbbet egy éjszakáért, a tavalyi 400 forint után 505 forintot.

Kevesebb kamatadó tavaly

január 26. 05:00 | Bő 38 százalékkal kevesebb kamatadó-bevétel folyt be a költségvetésbe 2014-ben, mint egy évvel korábban, és a jelek szerint a 2013 augusztusa óta élő, 6 százalékos EHO sem tudott érdemben javítani a mérlegen. Ez, a viszonylag kis kiesés persze eltörpül az alacsony kamatszint egyéb előnyei mellett.

Fölöslegesen tüntettek a gazdák Balmazújvárosban

január 24. 10:10 | Az agrártárca szerint fölöslegesen tüntettek Balmazújvárosban a gazdák a tervbe vett helyi földadó ellen - írja a Népszabadság.

NAV: jövő hét közepéig mindenki megkapja az adóbevallási csomagokat

január 23. 09:35 | Legkésőbb a jövő hét közepén mindenki megkapja a személyi jövedelemadó-bevalláshoz (szja-bevallás) szükséges csomagot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Nyugvópontra kezd jutni a magyar adórendszer

január 22. 17:16 | A magyar adórendszer két fontos tulajdonsága az idei évre sem változott meg - mondta lapunknak Erdős Gabriella, a TaxMind Kft. vezető cégtársa, aki az idei adóváltozásokról tartott előadást a Világ...

Meghosszabbították az online árukövető rendszer próbaüzemét

január 22. 13:38 | A kormány a piaci szereplők javaslataira figyelemmel 2015. március 1-ig meghosszabbította az online árukövető rendszer próbaüzemét - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.