VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Transzferárak: május végéig nyilvántartást kell készíteni

április 16. 21:31 | Azon társaságok számára, melyek üzleti éve egybe esik a naptári évvel, és még kapcsolt vállalkozásokkal is rendelkeznek, a május vége a transzferár-nyilvántartások elkészítésének a határidejét is jelenti. Nem árt már most elkezdeni a felkészülést – tapasztalataink alapján egyre többen teszik ezt meg –, hiszen az adóhatóság akár már júniusban kopogtathat és kérheti.

Paradigmaváltást hoz az adóelkerülés elleni akcióterv?

április 16. 21:00 | Az OECD 2013 májusában hirdetette meg a BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) programját, amelynek célja a nagyvállalatok agresszív adóelkerülési stratégiáját segítő technikák elleni fellépés. A tervezettel kapcsolatos legújabb fejlemény, hogy az OECD március 19-én közzétett két, úgynevezett hibridstruktúrákkal foglalkozó munkaanyagot. Az egyik tanulmány az OECD modellegyezmény – ezzel összefüggő – módosítására vonatkozó javaslatokat terjeszt elő, a másik pedig az egyes országok belső jogrendjébe beillesztendő szabályokra tesz ajánlást.

NGM: Magyarország kitart a jövedéki adó szabályozása mellett

április 16. 20:00 | A magyar kormány nem kívánja módosítani a jövedéki adóról szóló törvényt, mert álláspontja szerint az Európai Bizottság által vitatott magyar jogszabályhelyek megfelelnek a közösségi jognak, ezért a kormány kész arra, hogy álláspontját az Európai Bíróság előtt is megvédje - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

Sok vállalkozásnak okozhat fejfájást, hogy a Ptk újraértelmezte a pénzügyi lízing fogalmát

április 16. 18:28 | Sok vállalkozásnak okozhat fejfájást az, hogy az új Polgári Törvénykönyv újraértelmezte a pénzügyi lízing fogalmát. Emiatt az egyes tartós bérleti, operatív lízingszerződéseket – a felek eredeti szándékától eltérően – pénzügyi lízingnek minősíthet az adóhatóság, követve az új szabályozás rendelkezéseit.

Így küzdene az NGM az adóelkerülés ellen

április 16. 16:31 | A Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között meginduljon az automatikus adóü...

Lakáshitel: Támogatható a törlesztés

április 16. 14:41 | A munkáltatók által adható adómentes lakáshitel-törlesztési támogatás csak a méltányolható lakásigényhez kapcsolódó lakáshitelek törlesztését segítheti; deviza- és forinthitelesek körében egyaránt.

Ez a legegyszerűbb módja az adóbevallásnak

április 16. 10:58 | A szja-bevallás legegyszerűbb módja az egyoldalas adónyilatkozat, amit sokan csak "söralátét-bevallásként" emlegetnek; ezt egyéb törvényi feltételek megléte mellett akkor lehet választani, ha a mun...

Egyre többet adózhatnak a németek

április 14. 11:02 | A vezető német gazdaságkutató intézetek azzal számolnak hogy a Németországban 2015-re prognosztizált növekedésnek köszönhetően a korábban jósoltnál nagyobb lesz az adóbevétel - jelenti az N24 ...

NAV: folytatódnak az autószerelők műhelyeinek szoftverellenőrzései

április 14. 09:59 | Egerben hét helyszínen tartottak szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága járőrei, ahol összesen négy számítógépet foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött. A bűncselekmények elkövetési értéke meghaladja a 2,5 millió forintot - közölte a NAV a Facebook-oldalán hétfőn.

Itt a kormány reakciója a bíróság pálinkadöntésére: Brüsszel provokációja

április 10. 12:43 | "A brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, amelyben Magyarország pálinkaügyekben elfoglalt álláspontját bírálják" - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési mi...

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.