VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Indul az adóhiteles bejelentkezés

november 26. 12:46 | Már most érdemes az adóhitel igénybevételén elgondolkoznia azon vállalkozások vezetőinek, amelyek idén jelentősebb nyereségnövekedést értek el: december 20-ig ezt ugyanis az érdemes az adóhatóságna...

Várhatóan tovább lazítja monetáris politikáját ez EKB

november 25. 18:32 | A gazdasági tevékenység lanyhulása és a fenyegető defláció miatt az elemzők túlnyomó többsége szerint további hitelkönnyítő intézkedéseket jelent be jövő heti ülése után az Európai Központi Bank (EKB). A pénzintézet vezetése azonban megosztott, német részről egyre élesebben bírálják Mario Draghi elnök politikáját.

Milliárdos közeli hiányt okoztak fiktív számlákkal

november 25. 10:00 | Fiktív számlákkal mintegy 900 millió forint adóhiányt okoztak egy cégháló tagjai.

Újabb csapás a Volkswagenre

november 24. 17:49 | Adócsalás gyanúja miatt ügyészségi eljárás indult Németországban a Volkswagen több munkatársa ellen az autógyártó csoport dízelbotrányával összefüggésben. A braunschweigi ügyészsé...

Így változtatják meg a pálinkafőzés szabályait

november 24. 16:58 | Továbbra is megmarad a magán pálinkafőzés jogintézménye; a magánfőzést minimális költség és adminisztráció terheli - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezetője kedden az Országg...

Súlyosabbak lettek a magyar közterhek

november 20. 14:31 | Magyarország hét helyezést rontott a világ adófizetési rangsorában: már csak a 95. a PwC adófizetési listáján a felmért 189 államból. Míg a többiek egyszerűsítették az adózást, és csökkentették a terheket, addig nálunk emelkedtek a különadók.

Megszűnik a söralátét - így adózunk ezután

november 18. 13:43 | Technikai változásnál többet, év végi adómódosításnál kevesebbet fogadott el tegnap az Országgyűlés, és ezzel véglegesítette a januártól élő szabályokat.

Kormány előtt az új NAV-törvény

november 18. 07:00 | Ma tárgyal a kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új vezetési rendszeréről szóló törvényjavaslatról. A jogszabály az előzetesen tervezetthez képest néhány hetes csúszással kerül a kabinet elé, ám a lényege nem változott – tudtuk meg.

Egymilliárdos vagyont zárolt a NAV

november 17. 12:53 | Újabb egymilliárd forint értékű vagyont zárolt egy debreceni férfi által irányított, vasipari termékekkel üzletelő bűnszervezet tagjainál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ezzel már összesen négymilliárdos vagyon került zár alá - közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatója kedden sajtótájékoztatón, Debrecenben.

Elfogadták az új adószabályokat

november 17. 10:51 | Megbízható és kockázatos adózókat különböztet meg az adózás rendjéről szóló jogszabály ma elfogadott módosítása. Az új minősítési rendszer szerint jó adózónak azok tekinthetők, akik alapvetően...

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér