VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Több százmillió forint áfát elcsaltak, de végül győzött az ekáer

szeptember 2. 10:37 | Nem sikerült az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert (ekáer) kijátszani az áfa-csaló bűnszövetségnek, amely különféle élelmiszereket hozott Magyarországra az általános forgalmi adó (áfa) megfizetése nélkül, az irányító és három társa előzetes letartóztatásban van - közölte ma az adóhatóság.

Varga: önálló adóügyi államtitkárságról gondolkodnak az NGM-ben

augusztus 29. 11:23 | Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról "folyik gondolkodás" a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) - válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjét firtató kérdésre szombaton sajtótájékoztatón.

Egy év haladékot adna a Fidesz a családosoknak

augusztus 28. 18:19 | Egy évvel elhalasztaná a családi kedvezmény igénybevételéhez kötött kötelező adóazonosító használatot a parlamenthez pénteken benyújtott fideszes törvényjavaslat, amely az adóhatóságot pedig arra k...

Minden eddiginél több pénzt kapott a felcsúti foci

augusztus 26. 11:30 | Az eddigi éveknél is több tao-támogatás érkezett Felcsútra, öt év alatt már 9 milliárdnál tartanak.

NGM: nem turisztikai, hanem adózási kérdés az Airbnb-ügy

augusztus 26. 07:16 | Nem változtat a szaktárca a szálláskiadás érvényben lévő szabályain, az interneten hirdető szobakiadóktól jogkövető magatartást vár el - írta a Napi Gazdaság.

A falusi szállásadók online pénztárgép-kötelezettségének visszavonását kérik

augusztus 24. 13:30 | Nem támogatja a falusi szállásadók online pénztárgép kötelezettségét, és az erre vonatkozó előírás visszavonását kéri a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (Kislépték Egyesület).

Feketén dolgozók és magas áfakulcs - így nyeli el az építőipar a milliárdokat

augusztus 21. 08:40 | Több százmilliárd forint tűnik el az építőiparban a feketekereskedelem miatt: a dolgozókat nem jelentik be, és a magas áfakulcs miatt a számlázás is gyakran elmarad - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.

Megállapodtak a román pártok a kisebb áfacsökkentésről

augusztus 20. 16:20 | Szakértői szinten a román parlamenti pártok öt százalékpont helyett négy százalékpontos áfacsökkentésben állapodtak meg, amit január 1-től alkalmaznak. A román pártok azt követően...

Exportra ösztönöz az adórendszer

augusztus 17. 17:00 | A vállalati jövedelmeket az egyik legalacsonyabb, a belföldi termékek értékesítését az egyik legnagyobb elvonási szinttel adóztatja Magyarország az unió országai közül az Eurostat szerint.

Bajos lenne az összes cég számlázásának bekötése a NAV-hoz

augusztus 17. 14:51 | Az adószakértő szerint jogi és gyakorlati akadályai vannak, hogy az összes vállalkozás számlázását bekössék az adóhatósághoz, így az elektronikusan vagy számítógéppel kiállított számlák valós idejű adatszolgáltatása sem volna hatékony az adócsalások megelőzésében.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér