VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Lejárt az idő: holnaptól egymillió forintra is büntethet a NAV a pénztárgépek miatt

augusztus 31. 11:14 | A vállalkozások szeptember 1-jétől már csak online pénztárgépet használhatnak, ami új irányt ad a pénztárgépes ellenőrzéseknek; jelenleg 163 700 kassza áll összeköttetésben az adóhatósággal - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére.

A stadionja után fizethet reklámadót az FTC

augusztus 29. 08:56 | Újabb bonyodalom következhet a reklámadó bevezetése miatt: az intézkedés érinti a sportszektort is. Az FTC futballcsapatának például sokba kerülhet, hogy a Groupama nevet vette fel az új stadionja. A kormány szerint minden ágazatnak ki kell vennie a részét a közteherviselésből - írja a Népszabadság.

Mérgező játékfegyvereket talált a NAV

augusztus 28. 17:49 | Fulladásveszélyes és mérgező játékfegyvereket talált vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

Betilthatják a stopolást Romániában, mert nem jön belőle adó

augusztus 27. 18:18 | Elfogadta a román kormány az autóstopot gyakorlatilag betiltó jogszabály tervezetét, de sürgősségi rendelet helyett törvénytervezetbe foglalta a módosítást, így a döntést a parlamentnek kell majd meghoznia - tudta meg az Új Magyar Szó (maszol.ro) portál szerdán a kormányülésen részt vevő Korodi Attila környezetvédelmi minisztertől.

Száz NAV ellenőr csapott le két áruházra

augusztus 27. 11:04 | Az adóellenőrök a kereskedők kétharmadánál találtak szabálytalanságot a főváros két népszerű távol-keleti termékeket árusító üzletközpontjában, az esetek több mint felében eltitkolták bevételeiket - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

Több mint százmilliós adócsalás Siófokon

augusztus 25. 10:10 | Több mint százmilliós adócsalással vádol az ügyészség egy siófoki vállalkozót és három társát - írta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-nek hétfőn megküldött közleményében.

Különadó: új törvényen dolgozik a kormány

augusztus 19. 13:03 | Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én a hatályos jogszabályok alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A mezek és a céges autók után is reklámadót kell fizetni?

augusztus 19. 10:34 | A sportolók mezei vagy épp a céges logóval feldíszített autók után is reklámadót lehet fizetni – derül ki a NAV tájékoztatójából. Az adóelőleg-kötelezettséget első ízben az arra kötelezettekn...

Három és félmilliárdos zoknifogás

augusztus 17. 11:36 | Három és fél milliárd forint értékű, hamis márkajelzésű zoknit foglaltak le két szlovák kamionból Rajkánál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-vel.

Pálinkát és pezsgőt foglalt le a NAV a Balaton zalai partszakaszán

augusztus 15. 08:55 | Az ellenőrzött vendéglátóhelyek közel harmadánál tapasztaltak jövedéki jogsértéseket a pénzügyőrök a zalai Balaton-parton - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága pénteken az MTI-vel.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
A cikk a hirdetés után folytatódik