VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Megkezdődött az adójóváírási hajrá

november 26. 12:14 | Akár 130 ezer forint adójóváírást kaphat, aki év végéig nyugdíjbiztosítást köt: a maximális kedvezményhez szükséges befizetés egy összegben vagy a havi díjon felül is teljesíthető.

NAV: Horváth András alaptalanul vádolta meg a hivatalt

november 26. 09:17 | A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvánosságra hozta annak a vizsgálatnak a dokumentumait, amelyet Horváth András tavaly novemberi állításainak elhangzása után végeztek el. A NAV szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vizsgálat megállapította, az adóhivatal volt munkatársa alaptalanul állította, hogy a NAV nem lép fel az adócsalókkal szemben, és azt, hogy az általa feltárt adócsalások ügyében nem intézkedett a hivatal.

Magas az adó, és sokáig tart bevallani is, kifizetni is

november 25. 17:43 | Felmérés Messze van még Magyarország az egyszerű adórendszertől – derül ki a PWC friss, a közepes méretű vállalatok terhelését 186 országban vizsgáló jelentésből.

Adóhiány a cégek kétharmadánál

november 25. 12:27 | Idén az első három negyedévben az adóellenőrök a bevallás utólagos ellenőrzésére 24 523 cégnél végeztek vizsgálatot, és 15 396 társaságnál, azaz csaknem kétharmaduknál (63 százalékuk) derült ki, hogy a törvényben megszabottnál összesen mintegy 515 milliárd forinttal kevesebb adót vallottak be – tájékoztat a feketelista.hu. A megállapított hiány 19 százalékkal nagyobb a tavalyinál.

Ellenzi a földadót a Kisgazda Polgári Egyesület

november 22. 13:28 | A vidék képviseletéről, a gazdák problémáiról is szó volt a Kisgazda Polgári Egyesület szombati budapesti közgyűlésén. Az egyesület ellenzi az esetleges földadót.

Illegális fémtelepet számolt fel a NAV

november 22. 11:00 | Illegális fémtelepet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Pest megyei Abonyban - tájékoztatta a NAV vám- és jövedéki szóvivője szombaton az MTI-t.

Kétmilliárdból még csak egymilliót hajtott be a NAV a pártoktól

november 22. 09:31 | Akadozik az áprilisi parlamenti választáson indult jelöltekkel és pártokkal szemben kiszabott mintegy kétmilliárd forintnyi bírság behajtása, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eddig 1,2 millió forintot tudott behajtani.

Az élelmiszer-automatákat is megadóztatná a kormány

november 22. 09:01 | Március végéig regisztráltatniuk kell az üzemeltetőknek az ital- és ételautomatákat, darabját 30 ezer forintért. A szakmai szövetség szerint lehúzhatják a rolót, ha ez a szabályozás így marad, pedi...

Ukrán vodka és illegális pálinka lehet az adóemelés következménye

november 21. 08:21 | A Magyar Nemzet szerint egyes piaci piaci szereplők attól tartanak, hogy az ukrán vodka vagy illegálisan előállított házi pálinka lehet a sláger akár már jövőre, miután az Országgyűlés új szabályokat fogadott el az otthoni pálinkafőzés és a bérfőzetés kapcsán.

A NAV kivizsgálta a Bunge Zrt. bejelentéseit

november 20. 17:40 | A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a Bunge Zrt. bejelentése alapján két vizsgálatot folytatott, 2011-ben a vetőmag-felvásárlásnál, 2013-ban az élelmiszeriparban elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.