VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

NAV: mindenki ellenőrizze az adóbevallását

március 22. 16:49 | A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.

Népszerű az állami nászajándék

március 22. 06:21 | Az idei évtől már a családi adókedvezménnyel párhuzamosan is érvényesíthető az első házasok adókedvezménye, amely iránt jelentősen megnövekedett a kereslet tavaly.

Nem enged a kormány a kedvezményes netáfából

március 21. 11:16 | Brüsszel a 21. században nem korlátozhatja az internet-hozzáférési szolgáltatást azzal, hogy nem engedi a kedvezményes áfakulcs alkalmazását - jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után.

Kiemelt figyelmet fordít a Lehel téri piacra a NAV

március 21. 08:52 | A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - derül ki az adóhatóság honlapján hétfőn közzétett ADÓtraffipax-ból.

A trappista és a felvágottak áfája is csökkenhet

március 21. 08:45 | A trappista sajt és a felvágottak ÁFÁ-ja is öt százalékra csökkenhet - ezt a földművelésügyi miniszter közölte az RTL Klub Hírad...

Könnyebb lesz a bonbongyártóknak

március 21. 07:36 | Ma szavaz az Országgyűlés a jövedéki adóról szóló törvény módosításáról, a javaslattal többek között a konyakos meggyet is előállító csokoládégyártóknak kedveznének. Tállai András, az adóhivatalt i...

Varga: Felgyorsul az online számlázás előkészítése

március 20. 08:48 | Nem tervez új adókat bevezetni a kormány - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjújában.

Pénzt csoportosít át a kormány az italautomaták NAV-bekötésére

március 18. 10:06 | Összesen 3,5 milliárd forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli intézkedésekre szolgáló tartalékból az étel- és italautomaták bekötésére az adóhatósághoz, valamint kiemelt közúti projektekre -...

Az adóhatóság megérkezett a 21. századba

március 17. 05:00 | Adózási szempontból történelmi jelentőségű változás, hogy a magánszemélyeknek a 2016-os adóévről már az adóhivatal készíti el a személyijövedelemadó- (szja) bevallásukat – jelentette ki Varga Mi...

Adóbevallás: már söralátét sem kell

március 16. 12:19 | A magánszemélyek helyett ezentúl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el a bevallási tervezeteket, ezzel új korszak kezdődött a bevallások történetében, olyan, amelyben söralátét sem kell - jelentette ki Varga Mihály.

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér