VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Az automaták feléről tud a NAV

március 31. 08:34 | Az automaták feléről már tud a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - írja a Népszabadság.

Kétezer milliárd forintnak inthet búcsút a NAV

március 27. 09:31 | Az adóhatóság 2500 milliárd forint köztartozást tartott nyilván 2014 végén, ennek legfeljebb ötödrésze jöhet be az államkasszába - írta a Magyar Nemzet.

Átfogó adóreformot készít elő a kormány

március 26. 17:18 | Új adórendszer kialakítását jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Joint Venture Szövetség vállalatvezetői fórumán. A várhatóan 2017-ben életbe lépő adózási rendszer nagyobb önállóságot biztosítana a megbízható adózók számára életszerűbb határidőket alkalmazna, valamint növelné a NAV pénzügyi felelősségét is az adózóval szemben.

Felülvizsgálják a telekomadót

március 26. 05:00 | Új törvény lép hatályba az adózás rendjéről jövőre, és lehet, hogy 2017 helyett már a jövő évtől nem kell majd bajlódni az szja-bevallással - jelentette ki Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter az Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége csúcstalálkozóján arról is beszélt, hogy a telekomszektorban is felülvizsgálják a különadót

Varga: nagy változások jönnek az adórendszerben

március 25. 11:57 | Megérett az idő arra, hogy komolyabb változásokat hajtsunk végre a 2007 óta változatlan magyar adórendszeren – jelentette ki Varga Mihály. A gazdasági miniszter a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége csúcstalálkozóján közölte: 2016. január 1-jével új törvény lép hatályba az adózás rendjéről.

Ideje kivezetni az egy százalékot

március 25. 11:30 | Évek óta rendszeresen több mint 1,8 millióan ajánlják fel valamely civil szervezetnek adójuk egy százalékát, az összeg azonban majdnem kétmilliárd forinttal csökkent négy év alatt. A civilszervezeteket támogató alapítvány igazgatója szerint ideje, hogy az egyszázalékos adófelajánlásokról lassan Magyarországon is áttérjünk a valódi adományozásra.

Többet adóztak a közép-magyarországiak

március 25. 11:20 | Jelentősen nőttek az adó- és vámbevételek tavaly a közép-magyarországi régióban: 521 milliárd forinttal többet (3492 milliárd forintot) fizettek be az államkasszába az adózók, mint 2013-ban, melyből az adó- és járulékbevétel 3 382 milliárd forint, a vám- és jövedéki bevétel pedig 109,7 milliárd forint volt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Öt százalék felett lehet a reklámadó

március 24. 15:04 | Sajtóértesülések szerint csak húsvét után dönt a kormányzat a reklámadóról, amelynek öt százalék felett lehet a legfelső kulcsa csak az 50-100 millió alatti árbevételű cégek mentesülnének alóla.

Szigor jön a könyvvizsgálóknál

március 23. 06:30 | A nemzetgazdasági tárca egyetért a jegybankkal abban, hogy változások szükségesek a könyvvizsgálókra vonatkozó ellenőrzési gyakorlatban, ám álláspontja szerint nem lehet ügyfélkör alapján szétválasztani a könyvvizsgálókat, és felügyeletük egy kézben kell maradjon.

Adócsökkentést ígért Varga

március 20. 10:41 | Varga Mihály szerint megérett a helyzet arra, hogy a hitelminősítők felminősítsék Magyarországot, az elmúlt években ugyanis a folyó fizetési mérleg masszív többletet mutat, az államháztartási hiány évek óta 3 százalék alatt van, az ország növekedésében pozitív változás következett be, és a foglalkoztatás is folyamatosan bővül.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér