VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

A globális pénzügyi vagyon 118 ezer milliárd euróra nőtt tavaly

szeptember 23. 19:50 | A több mint 50 ország háztartásának vagyoni és adóssághelyzetét elemző kutatás szerint a háztartások bruttó pénzeszközállománya 2013-ban globális szinten 9,9 százalékkal nőtt, ez 2003 óta a legnagyobb ütemű növekedés. Ennek köszönhetően a globális pénzügyi vagyon rekord szintre, 118 billió euróra nőtt.

Obama lépne az adóelkerülők ellen

szeptember 23. 13:03 | A washingtoni Fehér Ház bejelentette, hogy fellépnek azokkal vállalatokkal szemben, amelyek a joghézagot kihasználva elkerülik az adófizetést. Az ilyen - az utóbbi években népszerű - gyakorlat...

A magyarországi cégekre is hatni fog az adóelkerülés elleni harc

szeptember 23. 09:22 | Véget vetnének a nemzetközi nagyvállalatok adóelkerülési gyakorlatának a G20 pénzügyi vezetői, akik hétvégi, ausztráliai értekezletükön tárgyalták meg az OECD erre vonatkozó javaslatait; a törekvések nem csak az olyan vállalatokat érinthetik majd, amelyek az elmúlt időszakban az adóelkerülés elleni küzdelem célkeresztjében szerepeltek - mint az Apple, a Google és a Starbucks -, hanem számos Magyarországon működő nemzetközi vállalkozást is - hívja fel a figyelmet a Ryan amerikai adótanácsadó cég.

A NAV felfüggesztette az Ökotárs és a Demnet adószámát

szeptember 23. 08:12 | A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felfüggesztette az Ökotárs és a Demnet adószámát, így a Norvég Alap pályázatait kezelő konzorcium tagjai közül már csak az Autonómia Alapítványnak van érvényes adószáma...

Ennyit nyernek a kétgyerekesek az adókedvezményen

szeptember 22. 12:10 | Akár húszezer forinttal is nőhet a kétgyerekesek havi jövedelme - számolt az ...

NAV: krokodilbőr kalapokat foglaltak le a Liszt Ferenc repülőtéren

szeptember 22. 10:40 | Három krokodilbőrből készült kalapot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei természetkárosítás gyanújával a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Az áfacsalások ellen ígér újabb intézkedéseket a kormányzat

szeptember 20. 15:00 | Újabb intézkedéseket hozhat a kormány az áfacsalások letörésére - írta a Magyar Nemzet szombati számában.

Kempingüzemeltetőket büntetett a NAV

szeptember 17. 09:01 | Több mint hárommillió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai kempingüzemeltetőkre, akik a náluk megszálló pénzügyőröknek nem adtak számlát - tájékoztatta a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

A németek kérik a legnagyobb szigort az adóparadicsomokkal szemben

szeptember 16. 20:44 | Vegyes visszhangot vált ki a globális gazdaságban az OECD-nek az a terve, hogy korlátozzák a nemzetközi adóversenyt - írja a Handelsblatt. Ez tűnik ki abból a felmérésből, amelyet a Warth and Klein...

NAV: 4 százalékkal nőtt a magánszemélyek jövedelme

szeptember 16. 12:21 | A magánszemélyek 2013-ban 8761 milliárd forint jövedelmet szereztek az szja-bevallások alapján, ami 4 százalékkal - 333,5 milliárddal - haladja meg az egy évvel korábbit, adókötelezettségük ugyanakkor 1356,9 milliárdról 1318,3 milliárd forintra mérséklődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint.

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
A cikk a hirdetés után folytatódik