VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Hétfőig kérhetjük, hogy a NAV töltse ki az ívet

február 12. 13:05 | Hétfőig több millióan élhetnének még a lehetőséggel, hogy ne nekik kelljen adóbevallást készíteniük, ám valószínűleg ugyanúgy kevesen választják majd az egyszerűsített bevallást, ahogyan eddig.

Magasak a bérterhek, a gyerekesek adója világviszonylatban is alacsony

február 10. 06:50 | Hiába az idei szja-csökkentés, versenyképesség szempontjából még minidig magasak a bérterhek, nagy az adóék, különösen az alacsony jövedelműeknél. Jól járnak viszont a gyermekesek.

Áfacsaló húskereskedőkre csapott le a NAV

február 9. 10:27 | Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy húskereskedelemmel foglalkozó cég ügyében - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

Elírt adószám miatt csapott le a NAV Simicska cégére

február 9. 08:30 | Álltólag csak egy elírt adószám miatt csapott le a NAV Simicskáék közbeiktatott cégére, a Pro A Vagyonkezelőre, amely áttételes tulajdonosa a Hír TV-nek és a Mahirnak is.

Húszmillió forintért vett drónt a NAV a légpárnás hajó után

február 8. 07:11 | A drón segítségével a bűnözői körök a tudomásuk nélkül megfigyelhetők - így indokolta a NAV a húszmilliós vásárlást.

Kevesebb eljárásban is 130 milliárdos költségvetési csalást talált a NAV

február 7. 10:35 | A NAV bűnügyi szakterülete tavaly kevesebb büntetőeljárást indított, az elkövetési érték is alacsonyabb volt, a kármegtérülés pedig javult.

A zöldség-gyümölcs ágazatnak is jót tenne az áfacsökkentés

február 4. 07:14 | A zöldség-gyümölcs ágazat jelenleg az egyik legfertőzöttebb az áfakiesések tekintetében, az adó 5 százalékra csökkentése ezen sokat segítene - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában a szakmaközi ...

Nő a nyomás adócsökkentésügyben, a kormány előtt a tejáfa

február 4. 06:00 | Holnapi ülésén a tejágazat ügyével fogalkozik a kormány, és napirendre kerül az áfacsökkentés kérdése is.

Google- és Apple-adót vetne ki Putyin

február 1. 17:41 | Az orosz kormányzat megadóztatná a Google és az Apple szolgáltatásait.

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV

február 1. 07:59 | Már csak ma lehet választani a bevallási nyilatkozatot, vagyis kérni, hogy az adóhatóság készítse el helyettünk a személyi jövedelemadó (szja) bevallást.

Mezőgazdaság

A mezőgazdasággal, növény- és állattenyésztéssel, ipari haszonnövények termesztésével kapcsolatos cikkek gyűjteménye.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér