VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

A feketelista.hu lerántja a leplet az adótartozókról

április 29. 07:31 | A cégek és magánszemélyek teljes adótartozása 2246 milliárd forintra rúgott március végén, míg egy évvel korábban még ennél 14 százalékkal több, 2568 milliárd forint volt - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.

Egy kötelezettségszegési eljárást megszüntettek, egy újat elindítottak

április 28. 16:21 | Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság, ugyanakkor újabb jogi eljárást indított Magyarország ellen - közölte az uniós bizottsá...

Itt az újabb kötelezettségszegési eljárás - most a chipsadó miatt

április 28. 14:16 | Az Európai Bizottság azért indított kötelezettségszegési eljárást, mert a népegészségügyi termékadót kiterjesztették a kommersz szeszes italokra is.

Megtorpant a pénzmosás

április 28. 08:51 | A gáláns adóamnesztia ellenére továbbra is lassan csordogálnak a hazai számlákra az eddig a NAV elől elrejtett vagyonok.

Közeledik a kétmillióhoz az szja-bevallók száma

április 26. 09:41 | Az előző évhez képest a szja-bevallási hajlandóság jól áll, az idén eddig 1,8 millió bevallás beérkezett az adóhatósághoz - mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Újra megugrott az adósság

április 26. 06:30 | Tovább nőtt a költségvetés adóssága március végéig, így valószínűleg az első negyedévben a kiugróan jó államháztartási hiányszámok ellenére romlani fog a maastrichti adósságmutató.

Tovább csökken a szegények adója

április 24. 16:30 | Újabb élelmiszerek áfáját csökkenti jövő évtől a kormány. Egy átlag négytagú család éves szinten ötvenezer forinttal járhat jobban, ha ugyanannyi élelmiszert vásárol mint eddig. A költségvetés rosszabbul jár, de ez a szakértők szerint csak átmeneti. Amennyi adóról így lemond, azt visszanyerheti azon, hogy az adókulcs csökkentésével, visszaélésből is kevesebb lehet.

Nincs vége az áfacsökkentésnek? Újabb lépést ígért a miniszter

április 22. 13:55 | A földművelésügyi miniszter a halhús áfájának csökkentését is indokoltnak tartaná. Fazekas Sándor a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén hangsú...

Fogy az idő! Végéhez közeledik az adóbevallási szezon

április 21. 07:32 | Egy hónap van hátra az szja-bevallások leadásának határidejéig, de az idén először a későknek nem kell aggódniuk a magas adóbírságok miatt.

Végéhez közeledik a bevallási szezon

április 21. 05:00 | Egy hónap van hátra az szja-bevallások leadásának határidejéig, de az idén először a későknek nem kell aggódniuk a magas adóbírságok miatt.

Világgazdaság Piactér