VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Kérés nélkül is megcsinálja a bevallást a NAV

február 17. 12:12 | Nem kell külön kérni a személyijövelemadó-bevallás elkészítését, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészíti mindazoknak, akik munkáltatótól szereztek jövedelmet tavaly.

Március 10-éig kell nyilatkozniuk a bortermelőknek a NAV-nál

február 16. 16:57 | Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie, hogy április elsejétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni.

Fontos határidő közeledik a vállalkozóknak

február 16. 12:27 | Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

NGM: Érdemes a katát és a kivát választani

február 15. 14:16 | Megéri a kis- és középvállalkozásoknak a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adót (kiva) választaniuk - hívta fel a figyelmet Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Kivárásra játszhatnak az Airbnb-sek

február 14. 19:20 | Nem sietnek az önellenőrzések elkészítésével az Airbnb-zők, pedig az ír adóhatóságtól kapott adatokat már gőzerővel ellenőrzi a NAV.

Negyedmilliárddal akartak meglépni, de nem sikerült

február 10. 18:12 | Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV miskolci pénzügyi nyomozói egy ózdi testvérpárral szemben, akik kétszázötven millió forintot mentettek ki a cégükből. Várhatóan a teljes kár megtérül – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A szándék jó volt, de hatalmas a káosz

február 10. 12:36 | Továbbra sem tudják megfelelően értelmezni a vendéglátósok az áfacsökkentés után előállt helyzetet – ez derült ki egy szakkonferencián.

Hét évet ért a nyolcvanmilliós adócsalás

február 9. 16:10 | Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy pusztaföldvári gabonakereskedőt, aki több mint 200 millió forint forgalmi adót nem fizetett meg.

Ezt fontos tudni a februári adóbevallásról

február 8. 12:58 | Február 27-ig az egyéni vállalkozók, az őstermelők és az áfa fizetésére kötelezettek mellett a kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozóknak is bevallást kell benyújtaniuk, mégpedig elektronikusan - emlékeztet a NAV.

Negyvenezer adózatlan cigarettán ütött rajta a NAV

február 8. 09:30 | Negyvenezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy kisteherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a sofőr a járművet hátrahagyva elmenekült.

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér