VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Januártól többen kapnak családi kedvezményt

január 8. 11:52 | Januártól bővült a családi kedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása, emelkedett a két eltartott után járó családi kedvezmény, továbbá változtak az igénybevétel szabályai is - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett tájékoztatóból.

Az idén már a NAV készíti az szja-bevallásokat

január 8. 09:00 | Az idei személyi jövedelemadózásról szóló tájékoztató leveleket hétfőtől kézbesíti a posta, ebből mindenki tájékozódhat az idei újdonságokról, illetve arról, hogy milyen feltételek esetén nem tartozik a túlnyomó többséghez, akiknek már az adóhatóság készíti el a bevallását - mondta Tállai András az MTI-nek.

Száz illetéket szüntet meg a román kormány

január 6. 14:37 | Kihirdette Klaus Iohannis román elnök pénteken azt a jogszabályt, amely mintegy 102 különféle illeték eltörléséről rendelkezik.

Nem árt nagyon odafigyelni az új vendéglátó áfánál

január 6. 12:55 | Január 1. óta egyes vendéglátó szolgáltatásokra 18 százalékos kedvezményes áfakulcsot lehet alkalmazni. Ehhez egyidejűleg több feltételnek kell megfelelni: szolgáltatásnyújtásnak kell megvalósulnia, az ügyletnek az éttermi szolgáltatás kategóriába kell tartoznia, és csak ételre, illetve helyben készített, nem alkoholtartalmú italra érvényesíthető - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján található útmutatóból.

Duplázott a kiva

január 4. 05:00 | Egy százalékponttal csökkenhet az idén a GDP-arányos adóterhelés Magyarországon, ám a cél a további mérséklés. A vállalkozások körében egyre népszerűbbek a nem hagyományos adózási formák

Kétszázmilliós adócsalás miatt ítéltek el jogerősen két férfit Szegeden

január 3. 15:13 | Három és fél év, illetve három év három hónap börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen kedden a Szegedi Ítélőtábla egy gabonakereskedelemmel foglalkozó békéscsabai cég vezetőjét és társát, akik több mint 200 millió forint adót nem fizettek be.

Nem sarcolja tovább a nőket a brit Tesco

január 3. 11:30 | Dupla áron adta a brit Tesco a nőknek szánt termékeket, most azonban engedtek a tiltakozóknak - írja a hvg.hu keddi cikkében.

A kisebb áfa nem minden, lesznek még idén újabb változások

január 3. 06:00 | Áprilistól jönnek a teljesen új jövedéki szabályok, júliusban pedig bevetik az adóhivatal csodafegyverét: az online számlázás bevezetése elvezethet oda, hogy a NAV a vállaltok adóbevallásait is el tudja készíteni.

Tesztre vár a csodafegyver

január 3. 05:00 | Áprilistól jönnek a teljesen új jövedéki szabályok, júliusban pedig bevetik az adóhivatal csodafegyverét: az online számlázás bevezetése elvezethet oda, hogy a NAV a vállalatok adóbevallásait is el tudja készíteni

A NAV teszi közzé a dohánytermékek kiskereskedelmi árát

január 1. 11:55 | A jövedéki törvény január 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a dohánygyártmányok adójegyéről lekerül a kiskereskedelmi eladási ár, így azok csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron lesznek értékesíthetők.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér