VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Több közteher mértéke csökken

január 1. 11:53 | Január elsejétől több lakossági és vállalati adó és más közteher mértéke is csökken, nő a minimálbér és a szakmunkás bérminimum.

Romániában 19 százalékra csökkent az áfa

január 1. 11:43 | Romániában újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent vasárnaptól az általános forgalmi adó, eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három éve kivetett pótlólagos jövedéki adót.

Tovább csökken a bankadó

január 1. 10:27 | Január elsején tovább csökken a bankadó, az ágazati adó felső kulcsa 3 bázisponttal, 0,21 százalékra mérséklődik.

Nő a kétgyermekesek adókedvezménye, a nyugdíj, a rendőrök és a katonák, a közfoglalkoztatottak bére

január 1. 09:20 | Emelkedik a kétgyermekesek által igényelhető adókedvezmény, 1,6 százalékkal nő a nyugdíj és tovább nő a rendőrök és a katonák, valamint a közfoglalkoztatottak bére.

Újabb tevékenységeknél kötelező az online kassza

január 1. 09:00 | Tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni január 1-jétől.

Január után biztosan drágul a cigaretta, az étterem aligha lesz olcsóbb

december 30. 06:40 | Jövőre nő a cigeratta jövedéki adója, csökken viszont a tej, a tojás, a baromfi, valamint az éttermi vendéglátás és az internet áfája. Más kérdés, mindez milyen hatással lesz az árakra.

Mennyi adót fizetünk szilveszter éjjel? Válaszolt a NAV

december 29. 16:01 | A szilveszteri éttermi fogyasztást olyan mértékű áfa terheli, amilyen a fizetéskor érvényes - adott választ megkeresésünkre az adóhatóság.

Jövőre szűkül a kedvezményesen adózó juttatások köre, de csökkennek a közterhek

december 29. 15:48 | Jövőre szűkül a kedvezményesen adózó béren kívüli juttatások köre, és számos elemet átsoroltak a magasabb adóterhet viselő egyes meghatározott juttatások kategóriájába, igaz az utóbbiak után fizetendő közterhek mértéke így is csökken - hívja fel a figyelmet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat csütörtöki közleményében.

Az EKÁER mindent lát

december 28. 09:51 | Több jogsértést is felderített az EKÁER. A bírósághoz került ügyek pénzbírsággal és lefoglalásokkal zárultak - olvasható a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának mai sajtóközleményében.

Fontos határidőkre figyelmeztet az NGM

december 28. 08:20 | A vállalkozásoknak jelentős megtakarítást eredményező három határidő jár le az év utolsó napján: december 31-ig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), illetve az alanyi mentesség az áfában. Emellett a pénztárgéphasználatra újonnan kötelezetteknek is az év utolsó napján jár le a kassza üzembe helyezésére nyitva álló határidő, amely az állami támogatás igénybevételének egyik legfontosabb feltétele - emlékeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium(NGM) szerdai közleményében.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér