VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Többet nem kerülhetik meg az adófizetést a multik

április 4. 15:10 | Ma tárgyalja a Parlament azt a törvényjavaslatot, amely bezárhatja a kiskapukat a multik adóelkerülési gyakorlata előtt. A nagyvállalatok agresszív adótervezése, adóelkerülése - az EU becslése szerint - legalább évi 50-70 milliárd euróval károsítja a tagállamok költségvetését.

Bizalmi válság nehezíti a civil szféra munkáját

április 3. 12:47 | Dübörög a civil szervezetek adónk 1 százalékára vadászó kampánya. Tele a város plakátokkal, a Facebook fiókok üzenetekkel és hirdetésekkel. A választható civil szervezetek listáját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teszi közzé, de ez nem jelenti azt, hogy ellenőrizné is e szervezetek működését, vagyis a pénz hatékony felhasználását.

Tállai: 800 ezer embernek érdemes lenne még ma elküldenie az adóbevallást

április 2. 09:50 | Nem érdemes utolsó pillanatra hagyni az adóbevallás elküldését, különösen annak a 800 ezer magánszemélynek nem, akiknek visszajár pénz, vagy jóváírás a pénztári számlájukon; az adóhivatal ugyanis legkésőbb a beküldéstől számított 30 napon belül fizeti ki a visszajáró összeget - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Varga: Az adócsökkentés miatt csökken az üzemanyagok ára

április 1. 09:20 | Az autósoknak a térségben Magyarországon kell az egyik legalacsonyabb jövedéki adót fizetniük, az április elsejei jövedékiadó-csökkentésnek köszönhetően pedig még olcsóbban lehet tankolni - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Lakásfelújításra nem lesz áfakedvezmény

március 31. 06:40 | Más területekre nem kívánjuk kiterjeszteni az új lakásokra ideiglenesen biztosított áfa-kedvezményt – válaszolta a Világgazdaság kérdésére Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy tegnapi ingatlankonferencia után.

Minden második szja-bevallási tervezetet módosítanak

március 31. 06:20 | Az adóhivatal saját fejlesztésű e-szja-rendszerének március 15-i indulása óta eltelt két hétben közel negyedmillióan nézték meg a bevallási tervezetüket – mondta a Világgazdaságnak Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Minden második tervezetet módosítanak

március 31. 05:00 | Az adóhivatal saját fejlesztésű e-szja-rendszerének március 15-i indulása óta eltelt két hétben közel negyedmillióan nézték meg a bevallási tervezetüket – mondta a Világgazdaságnak Tamásné Czine...

Visszajár a reklámadó, a NAV értesít arról, hogy mennyi

március 30. 11:41 | A reklámadó körüli felhajtásban sokak figyelmét elkerülte az a tény, hogy a módosító indítvány rögzíti: a 2017. május 31-ig befizetett reklámadó túlfizetésnek minősül és visszajár – hívta fel a figyelmet a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda.

Gigantikus áfacsalás Nyugat-Dunántúlon: lebuktak a NAV előtt

március 30. 09:13 | Mintegy 350 millió forint áfát csaltak el szójadara kereskedelmével annak a bűnszövetségnek a tagjai, amelyet a NAV nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozói buktattak le.

MRSZ: Nem módosítani, hanem megszüntetni kell a reklámadót

március 29. 15:30 | A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei fenntartják eddigi álláspontjukat, hogy a reklámadót meg kell szüntetni, mert ellehetetleníti a piaci alapon működő médiavállalkozásokat - közölte az MRSZ.

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér