VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Csökken a baromfihús és a tojás áfája januártól

december 28. 08:00 | A baromfihús és az étkezési tojás általános forgalmi adója (áfa) 5 százalékra csökken 2017. január 1-jén

Változnak a béren kívüli és egyes meghatározott juttatásokra vonatkozó adószabályok

december 28. 07:45 | A jövő évtől több ponton módosulnak a személyi jövedelemadó (szja) törvényben a béren kívüli és egyes meghatározott juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban.

NGM: év végéig érdemes megfontolni a katára váltást a kisvállalkozásoknak

december 23. 11:10 | Érdemes december 31-ig átgondolni a katára (kisadózó vállalkozások tételes adója) váltást, mivel jövőre duplájára, 12 millió forintra nő a bevételi értékhatár - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki közleményében.

Hamarosan mást jelent majd az "off-shore cég" fogalma

december 22. 12:13 | Új keretek közé kerül az off-shore cég fogalma és új adóamnesztia szabályokat is tartalmaznak a karácsony előtt kihirdetett új adójogszabályok - hívta fel a figyelmet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat csütörtöki közleményében.

Nő a fizetővendéglátók tételes átalányadója

december 22. 09:46 | Nő a fizetővendéglátók tételes átalányadója, ezzel együtt viszont megszűnik az egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettségük január elsejétől - közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NGM: 3500 új kasszát helyeztek üzembe

december 20. 12:44 | Mintegy 3500 pénztárgépet helyeztek üzembe a használatra újonnan kötelezett vállalkozások hétfőn délig, az 50 ezer forintos állami támogatás csak azok után a kasszák után jár, amelyeket december 31-ig be is üzemelnek - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

Novák: egy átlagos jövedelmű nagycsalád gyakorlatilag nem fizet szja-t

december 20. 10:11 | Azok a legalább háromgyermekes családok, amelyekben mindkét szülő jövedelme átlagos, gyakorlatilag nem fizetnek személyi jövedelemadót (szja-t) a családi adókedvezmény rendszerének köszönhetően - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Jövőre még több adókedvezményt kapnak a kétgyerekes családok

december 19. 11:50 | Az idei évhez hasonlóan jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a két gyereket nevelők családi adókedvezménye - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Online pénztárgép: januártól húszezer vállalkozással bővül a kör

december 19. 09:46 | A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a kassza üzembe helyezéséhez szükséges kódot - mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az ukrán vezetés fél a nyugdíjasoktól

december 16. 15:10 | Ukrajna komoly eredményeket ért el a makrogazdaság stabilizálásában, viszont a nyugdíjreform területén még nem lépett előre - hívta fel a figyelmet Jerome Vacher, a Nemzetközi Valutalap (IMF) állandó ukrajnai képviselője pénteken egy kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Kijevben, az ukrán pénzügyminisztériumban tartottak.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér