VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Érdemes ellenőrizni, van-e tartozásunk

március 28. 11:08 | Ahhoz, hogy valaki folyamatosan szerepeljen a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA), az adókötelezettségeket határidőben teljesítenie kell. Érdemes időről időre ellenőrizni, hogy nincs-e valamilyen elmaradás, ami kizárja a KOMA tagságot - derül ki a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) közleményéből.

Svájcból érkezett az aligátorból készült óraszíj: lecsapott a NAV

március 25. 10:43 | Aligátorbőrből készült óraszíjakat foglalt le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hat évig maradhat a társasági adókedvezmény-rendszer

március 24. 15:49 | Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (TAO), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumá...

NAV: mindenki ellenőrizze az adóbevallását

március 22. 16:49 | A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.

Népszerű az állami nászajándék

március 22. 06:21 | Az idei évtől már a családi adókedvezménnyel párhuzamosan is érvényesíthető az első házasok adókedvezménye, amely iránt jelentősen megnövekedett a kereslet tavaly.

Nem enged a kormány a kedvezményes netáfából

március 21. 11:16 | Brüsszel a 21. században nem korlátozhatja az internet-hozzáférési szolgáltatást azzal, hogy nem engedi a kedvezményes áfakulcs alkalmazását - jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után.

Kiemelt figyelmet fordít a Lehel téri piacra a NAV

március 21. 08:52 | A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - derül ki az adóhatóság honlapján hétfőn közzétett ADÓtraffipax-ból.

A trappista és a felvágottak áfája is csökkenhet

március 21. 08:45 | A trappista sajt és a felvágottak ÁFÁ-ja is öt százalékra csökkenhet - ezt a földművelésügyi miniszter közölte az RTL Klub Hírad...

Könnyebb lesz a bonbongyártóknak

március 21. 07:36 | Ma szavaz az Országgyűlés a jövedéki adóról szóló törvény módosításáról, a javaslattal többek között a konyakos meggyet is előállító csokoládégyártóknak kedveznének. Tállai András, az adóhivatalt i...

Varga: Felgyorsul az online számlázás előkészítése

március 20. 08:48 | Nem tervez új adókat bevezetni a kormány - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjújában.

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér