VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Adózás

Varga: Már érezni a bérmegállapodás hatásait

március 7. 12:54 | A korábbi kormányzati gazdaságfehérítő intézkedéseknek köszönhetően kedvezően alakultak az első kéthavi áfabevételek, és a tavaly őszi bérmegállapodás hatásai is érződnek, a szociális hozzájárulási adó alakulása is biztató folyamatokat tükröz - mondta a nemzetgazdasági miniszter a februári államháztartási adatok ismertetésekor, sajtótájékoztatón.

Előre fog szólni a NAV, hol ellenőriz

március 6. 13:29 | Rendszeresen nyilvánosságra hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője az MTI-t hétfőn.

Hamarosan mindenkinél jelentkezik a NAV

március 5. 09:57 | Mintegy 3,8 millió embernek készíti el adóbevallása tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - mondta a NAV adóügyi főigazgatója az M1 televízió vasárnap reggeli műsorában.

Ennél az öt banknál legalizálható a külföldi jövedelem

március 3. 09:34 | Öt bankot jelölt meg közleményében a NAV, amelyeknél lehetőség van számlát nyitni a külföldről hazahozott jövedelem legalizálására - számolt be a Polrfolio.hu.

Visszajöhetnek az offshore cégek

március 1. 14:31 | A januárban életbe lépett új adóamnesztia-szabályok alkalmasak lehetnek arra, hogy visszacsábítsák a külföldre kimentett vagyonokat.

Háromszázezren támaszkodnak a NAV-ra

március 1. 07:26 | Az eddigi adatok alapján 300 ezren kérték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) küldje meg adóbevallási tervezetüket. A postázást már csak bő két hétig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Nem csak a multiknak kell félni a hajnali rajtaütéstől

február 28. 09:52 | Hajnali rajtaütések, versenyhatósági vizsgálatok: most érdemes még inkább résen lenni.

Nem sietik el az adóreformot

február 27. 16:28 | A nagy igyekezet alábbhagyott, egyelőre csúszik a Donald Trump által felvázolt amerikai adóreform, amely erősen megosztja a vállalati szférát és a politikusokat

Éjfélig van ideje a vállalkozóknak

február 27. 11:31 | Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek február 27-ig kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. Ez az evások és katások határideje is.

Zöld lámpa az étel- és italautomaták NAV-os bekötésének

február 27. 10:21 | Műszakilag elkészült és engedélyeztetés előtt áll az elektronikus rendszer, amely lehetővé teszi az étel- és italautomaták bekötését a NAV-hoz. Az NGM még tavaly szeptemberben kötelezte az üzemelte...

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.
Világgazdaság Piactér