Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 29. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 2. 29. 15:34|Háda Bálint | Gazdaság

Április elején ér vízválasztóhoz az OTP

A rövid és az ellentétes hosszú távú trend találkozása okozhat izgalmakat a Mol- részvény esetében, az OTP-nél nagy változás egyelőre nem valószínű.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX az elmúlt időben többször is igyekezett ugyan elhagyni egy emelkedő ék alakzatot, de nem sikerült. A november óta eltelt három-négy hónap árfolyammozgása továbbra is egy ilyen alakzatban tartja a jegyzés rajzolatát. A kurzus február jó részét kívülről, az alakzat alsó határoló vonalához tapadva töltötte. A pénteki kereskedésben sikerült felette – újra az ék területén belül – zárnia, ahol azonban rögtön el is akadt a január 13. óta tartó csökkenő trend vonalában. Ha sikerül ezen átlépni, akkor a felső határoló vonal közelébe történő emelkedésre nyílhat tér, 24 470 pont közelébe. Ellenkező esetben a jegyzés ismét tesztelheti a 22 540 pont közelében lévő támaszszintet. Maga az emelkedő ék formáció egyébként negatív jel a jövőbeni árfolyamalakulásra nézve.

A Mol-részvények jegyzésének rajzolatát a 2015 áprilisában indult csökkenő trend, illetve az idén január 21. óta tartó emelkedő trend határozza meg. Az utóbbi napokban a jóval hosszabb távú csökkenő trend „nyomta” a kurzust a rövidebb emelkedőhöz. Ha az emelkedő trend törne meg, akkor a jegyzés várhatóan a 13 600 forint közelében lévő támaszszinthez esne vissza. Ennek letörése tenné egészen egyértelművé az emelkedő trend megtörését. Ha az árfolyamnak sikerül a csökkenő trend fölé emelkednie, akkor a következő akadály a 14 240 forntnál húzódó ellenállás lehet. Jelentősebb emelkedésre inkább csak azt követően nyílhat tér.

Az OTP Bank részvényeinek árfolyama az utóbbi hetekben egyértelműen elhagyta ugyan a vészt jósló nagyméretű háromszög területét, azonban november vége óta nem tudja érdemben átlépni a 6115 forintnál lévő ellenállást. A jegyzés emelkedését továbbra is a szeptember vége óta tartó emelkedő trend támogatja, azonban január közepe óta kialakult egy olyan is, amely a jegyzést lefelé tereli. Az árfolyam jelenleg ennek a kettőnek a fokozódó szorításában mozog. A két trendvonal április elején metszi egymást, legkésőbb akkor tehát a kurzus határozottabb irány fog venni, jelenleg azonban nem egyértelmű, mi lehet az az irány. Fölfelé történő kilépés esetén a 6282 forintos csúcs lehet a következő akadály, míg lefelé az 5662 forint közelében húzódó támasz következhet.

A Richter részvényeinek jegyzése csökkenő ék alakzatban mozog, ami pozitív előjel. Jelenleg az ék felső szélének közelébe is elért, annak közelben húzódik az 5250 forintos ellenállás is. A kurzus az emelkedés során rést is hagyott, amelyet mérési résnek is tekinthetünk, amennyiben az árfolyam azt a következő napokban nem tölti be. Ebben ez esetben az emelkedés 5385 forint közelébe folytatódhat, mellyel a kurzus ismét a fentebb említett ellenállási szint felé emelkedne. Így pedig ismét az 5600-5700 forintos árfolyam elérésére nyílhatna tér. Ha azonban a rés betöltődik, akkor a jegyzés az ék területén belül maradva megközelítheti ismét a 2015 januárja óta tartó emelkedő trend vonalát 4780 forint közelében, és ha a trend nem törik meg, onnan egy W alakzattal fordulhatna ismét az emelkedés irányába.

A Magyar Telekom jegyzése a 386 forintos árfolyamszintről emelkedésnek indult, és mind egy rövidebb, mind egy hosszabb csökkenő trend alól kijött. Emellett a 418 forintos ellenállást is átlépte. 415–417 forint között egy mérési rés maradt, ennek alapján a 444 forintos szint adható meg az emelkedés célárául. A cél elérése útjában a 404 forintos ellenállás átlépése képez akadályt.

Magyar Telekom Nyrt. - az elmúlt évek árbevétele


Richter Gedeon Nyrt. - az elmúlt évek árbevétele


A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Április elején ér vízválasztóhoz az OTP
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • FEBRUÁR 17. 14:31Bennragadhatnak a készletek a magyar méhészeknél

  Jelentős mértékben kiszorulhat a magyar méz a nyugat-európai boltok polcairól, mert a méhészek árelképzelései elrugaszkodtak a realitástól – figyelmezteti a méhészeket Takács Ferenc, az Aranynektár Kft. tulajdonosa

 • FEBRUÁR 17. 09:20Csökkent az államadósság

  A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási képessége 2016-ban a GDP -1,3 százalékát tette ki. Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 73,9 százalékát érte el 2016 végén a megelőző évi 74,7 után. Az előzetes adatok szerint a háztartások nettó finanszírozási képessége 2016-ban a GDP 4,5 százaléka volt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból.

 • FEBRUÁR 17. 08:44Tony Blair: a választók nem tudták, mivel jár a Brexit

  Tony Blair szerint az EU-tagságról rendezett tavalyi népszavazáson a választók anélkül szavaztak a kilépésre, hogy tudták volna, mivel jár majd a Brexit, ezért joguk van ahhoz, hogy meggondolják magukat.

 • FEBRUÁR 17. 05:00Kedvezőek a növekedési kilátások

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Demonstráció az Alexandra áruház előtt Fotó: Móricz-Sabján Simon

 • Jégzajlás a Tiszán

 • EU-csúcs Máltán 2017. február 3-án. Fotók: MTI

 • Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapesten - Fotó: MTI

 • Ezrek tüntetnek országszerte Donald Trump bevándorlást korlátozó rendelete ellen. Fotók: AFP

 • Ismét rengett a föld Olaszországban - fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér