VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaságpolitika

Lázár: nem elég a pár százalékos növekedés, 5-6 százalék kell

március 27. 18:06 | Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a hónap végéig az összes, 2014 és 2020 közötti uniós forrásra kiírják a pályázatokat, a rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték. A miniszter erről az Országgyűlés hétfői ülésén beszélt a 2014 és 2020 közötti uniós források felhasználásáról szóló vita indítójaként.

Unortodox lépés következhet

március 27. 15:10 | Sok izgalom nem ígérkezik a héten, de az MNB monetáris tanácsának keddi ülésére és a márciusi euróövezeti inflációra mindenképp érdemes lesz figyelni

Novemberben jöhet pluszpénz a nyugdíjasoknak

március 27. 08:37 | Novemberben, a kormány döntése után egyösszegű kompenzáció­ban részesülhetnek a nyugdíjasok, ha az infláció magasabb lesz 1,6 százaléknál.

Nem szállt el az adósság

március 27. 08:30 | Tovább emelkedett a nominális államadósság, de a GDP-arányos ráta idén is csökkenhet

Kamatot csökkentett az orosz jegybank

március 24. 14:36 | Kamatot csökkentett és javította gazdasági növekedési előrejelzését Oroszország központi bankja.

Drága lesz a Brexit Nagy-Britanniának

március 24. 13:33 | Ötvenmilliárd fontot - körülbelül hatvanmilliárd eurót kell fizetnie Nagy-Britanniának az Európai Unióból való kilépésnél - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Hetven év lesz a nyugdíjkorhatár a briteknél

március 24. 06:00 | Várhatóan 70 évre emelik a briteknél a nyugdíjkorhatárt, hogy a fenntarthatóság irányába navigálják a rendszert. Az éves kötelező emeléseket is visszafogják.

Előrelépnénk a versenyképességben

március 23. 15:46 | Magyarország versenyképessége romlott az elmúlt években, ezért a kormány létrehozta a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot. A cél az, hogy megfordítsák a trendet, ennek érdekében hat területen javasolnak intézkedéseket.

Jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik

március 23. 13:42 | Március 31-ig valóban kiírják az összes pályázatot, idén 2200 milliárd forintnyi forrás kifizetése a cél - mondta Lázár János.

Varga: hamarosan jöhetnek a versenyképességet javító intézkedések

március 23. 13:13 | A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) - amelynek tagjairól itt olvasha...

Világgazdaság Piactér