VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaságpolitika

Külföldi sajtó: a Brexit negatív hatással lesz a magyar gazdaságra

január 18. 13:14 | Nagy-Britannia EU-ból történő távozásának (Brexit) várható negatív hatásait elemezte a kelet-európai, kiemelten a lengyel és magyar gazdaságban az Il Sole 24 Ore című olasz újság.

"Rengeteg ország" akar szabadkereskedelmi megállapodást Londonnal

január 18. 10:55 | "Rengeteg ország" törekszik szabadkereskedelmi megállapodásra Nagy-Britanniával - mondta szerdán David Davis, a Brexit-tárgyalások irányításáért felelős brit miniszter. Ugyanezt írta szerdán megjelent cikkében Boris Johnson brit külügyminiszter.

Kínai óriásokat látogatott meg Varga Mihály

január 18. 09:17 | Magyarország a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává kíván válni - hangsúlyozta vendéglátóinak Varga Mihály a kínai Sencsenben a telekommunikációs termékeket gyártó Huaweinél, és az elektromos járműveket és akkumulátorokat előállító Build Your Dreamsnél (BYD) tett szerdai látogatásán.

Francia gazdasági miniszter: London kapkod és improvizál

január 17. 12:48 | Michel Sapin francia gazdasági miniszter szerint az Egyesült Királyság improvizál a Brexit kezelésében. A francia kormány tagja ezt néhány órával azelőtt mondta, hogy Theresa May brit miniszterelnök beszédében ismerteti a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát.

Trump szerint Nagy-Britanniának nincs szüksége az EU-ra

január 16. 07:25 | Donald Trump szerint Nagy-Britannia "remekül teljesít majd" a brit EU-tagság megszűnése után is.

Törökország állampolgársággal csalogatja a külföldi nagybefektetőket

január 12. 17:49 | Ankara állampolgárságot adhat azoknak a külföldieknek, akik legalább 2 millió dollárt fektetnek be vagy legalább 1 millió dollárért vásárolnak ingatlant Törökországban úgy, hogy azt három évig nem adják el - írta a hivatalos török kormányzati közlöny csütörtökön.

MNB: kismértékű lazítást jelent a 3 hónapos betéti állomány korlátozása

január 11. 14:40 | A jegybank monetáris tanácsának tavaly decemberi kamatdöntő ülésén a tanácstagok egyetértettek abban, hogy a három hónapos betét 2017. első negyedév végi állományának 750 milliárd forintban korlátozása a monetáris kondíciók kismértékű lazítását jelenti - olvasható a monetáris tanács december 20-i üléséről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben.

Az egységes piac élénkítése a fő cél

január 10. 15:42 | Az Európai Bizottság jogszabálycsomagot javasolt a szolgáltatások támogatására, az 500 milliós uniós egységes piac élénkítésére.

Megszólalt a jegybank: Matolcsy egy uncia aranyat sem adott el

január 10. 10:48 | A jegybank devizatartalékai 2016 végén 24,4 milliárd eurót tettek ki, aranytartaléka pedig 100 ezer uncia, ami mintegy 3 tonnának felel meg - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Brexit: idén nem lesz népszavazás Skócia függetlenségéről

január 9. 16:55 | A skót miniszterelnök szerint az idén bizonyosan nem lesz népszavazás Skócia függetlenségéről.

Világgazdaság Piactér