VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaságpolitika

Húsz évet várhatunk a budapesti olimpiára

február 24. 07:11 | Ha Budapest nekirugaszkodik 2028-nak, akkor a 2018-as választások után erről népszavazást kell tartani. De árnyalja a képet, hogy Párizs a fő esélyes a 2024-es lebonyolításra. Ha nyer, várhatóan 2036-ban kerülhet szóba újabb európai helyszín.

Deficit helyett csinos kis pluszt hoztak össze Hollandiában

február 23. 19:47 | A közelmúltban prognosztizált deficit helyett meglepetésre, mintegy 200 millió eurós költségvetési többletet ért el Hollandia 2016-ban.

Parázs vita várható a Brexit költségeiről

február 23. 15:30 | Felfelé módosította az év végi GDP-adatot a brit statisztikai hivatal, miközben az Európai Unió hatvanmilliárd eurót követel Londontól a vagyonmegosztás részeként. A kilépési folyamat megindításáról szóló törvény most a Lordok Háza előtt van

Bíróság dönthet a rezsicsökkentésről

február 23. 14:31 | Bíróság elé viszi az Európai Bizottság (EB) a magyar hatósági árszabályozás kérdését az energetika területén - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Parragh: Újabb járulékcsökkentés jöhet

február 23. 09:28 | A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint nem kizárt, hogy a kormány nyitott további járulékcsökkentésre, így a tavalyi bérmegállapodást újra lehetne nyitni és egy nagyobb lépésben gondolkozni.

Brüsszel: van még tennivaló

február 22. 14:48 | Szilárdnak minősíti az Európai Bizottság a magyar gazdaság teljesítményét, de a tavalyi gazdasági növekedés még mindig egy százalékponttal elmarad a válság előtti szinttől.

Párizsba csábítanák a londoni bankokat

február 22. 08:56 | Ha elnökké választják, Franciaországba kívánja csábítani a londoni City pénzügyi szolgáltatási szektorának vállalatait Emmanuel Macron.

Vége az olcsó munkaerő korának

február 22. 08:14 | Az idén két nagy feladat áll az ország előtt az uniós források felhasználása területén, el kell végezni az előző fejlesztési időszak pénzügyi zárását, és lépéseket kell tenni az új lehetőségek felhasználása érdekében - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A piacra tolná a fiatalokat az állam

február 21. 20:16 | Indul a Lépj a piacra! program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére.

Újabb 90 milliárd vidékfejlesztésre

február 21. 17:44 | Újabb öt, a helyi gazdaság- és turizmusfejlesztést, energetikai korszerűsítést és fenntartható városi környezet fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg, illetve emelkedett két nyitott felhívás összege a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), összesen 92,9 milliárd forint értékben.

Világgazdaság Piactér