Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 1. 10. 15:42|MTI | Gazdaság » Gazdaságpolitika

Az egységes piac élénkítése a fő cél

Az Európai Bizottság jogszabálycsomagot javasolt a szolgáltatások támogatására, az 500 milliós uniós egységes piac élénkítésére.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a kedden beterjesztett javaslatcsomag az uniós egységes piac nyújtotta lehetőségek teljes körű kiaknázására irányul annak érdekében, hogy az európai vállalkozások az egységes piaci tevékenységükre építve sikeresen terjeszkedhessenek világszerte.

A javasolt intézkedéseknek az a céljuk, hogy megkönnyítsék a szolgáltatóknak az adminisztratív előírások teljesítését, és segítsenek a tagállamoknak azonosítani a belföldön dolgozó vagy határokon átívelő szakmai tevékenységet folytató szakemberekre vonatkozóan előírt, indokolatlanul nagy terhet jelentő, illetve idejétmúlt jogszabályi követelményeket.

A már hatályos uniós szolgáltatási jogszabályok módosítása helyett a bizottság az előírások bevezethetőségének javítására helyezte a hangsúlyt, ugyanis a szabályok maradéktalan végrehajtása véleményük szerint igazolhatóan hozzájárul az uniós gazdaság fellendítéséhez.

Az uniós bizottság új európai elektronikus szolgáltatási kártyát kíván bevezetni, amely az egyszerűsített elektronikus eljárás során könnyíteni fogja az üzleti szolgáltatásokat nyújtó gazdasági szereplőknek, valamint az építőipari szolgáltatóknak, hogy eleget tegyenek a külföldi szolgáltatásnyújtásra vonatkozó adminisztratív kötelezettségeiknek.

A szakmai szolgáltatásokra vonatkozó nemzeti szabályok áttekintését is javasolta a bizottság, mivel sok esetben a túlzottan nagy terhet jelentő és elavult szabályok indokolatlanul megnehezítik a megfelelően képesített jelentkezőknek, hogy otthon, vagy más uniós országban elhelyezkedjenek.

A bizottság megjegyezte, azokban a tagállamokban, ahol megnyitották a szolgáltatási piacokat, olcsóbbak a szolgáltatások és nagyobb a választék, miközben a fogyasztók és a munkavállalók magas fokú védelme nem gyengült.

A kedden kiadott iránymutatás azoknak a szakmai szolgáltatásoknak a szabályozása terén végrehajtandó nemzeti reformokra vonatkozik, amelyektől a legnagyobb mértékű növekedés és munkahelyteremtés remélhető - tette hozzá az Európai Bizottság.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Az egységes piac élénkítése a fő cél
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • JANUÁR 17. 12:48Francia gazdasági miniszter: London kapkod és improvizál

  Michel Sapin francia gazdasági miniszter szerint az Egyesült Királyság improvizál a Brexit kezelésében. A francia kormány tagja ezt néhány órával azelőtt mondta, hogy Theresa May brit miniszterelnök beszédében ismerteti a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát.

 • JANUÁR 16. 07:25Trump szerint Nagy-Britanniának nincs szüksége az EU-ra

  Donald Trump szerint Nagy-Britannia "remekül teljesít majd" a brit EU-tagság megszűnése után is.

 • JANUÁR 12. 17:49Törökország állampolgársággal csalogatja a külföldi nagybefektetőket

  Ankara állampolgárságot adhat azoknak a külföldieknek, akik legalább 2 millió dollárt fektetnek be vagy legalább 1 millió dollárért vásárolnak ingatlant Törökországban úgy, hogy azt három évig nem adják el - írta a hivatalos török kormányzati közlöny csütörtökön.

 • JANUÁR 11. 14:40MNB: kismértékű lazítást jelent a 3 hónapos betéti állomány korlátozása

  A jegybank monetáris tanácsának tavaly decemberi kamatdöntő ülésén a tanácstagok egyetértettek abban, hogy a három hónapos betét 2017. első negyedév végi állományának 750 milliárd forintban korlátozása a monetáris kondíciók kismértékű lazítását jelenti - olvasható a monetáris tanács december 20-i üléséről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Beköszöntött az extrém hideg Európa városaiba - Fotó: MTI, AFP

 • Olimpia 2024 - Legfrissebb látványtervek. Fotó: MTI

 • Tömegbe hajtott egy teherautó a berlini karácsonyi vásáron Fotók: AFP

 • Már osztják az Erzsébet-utalványokat Fotók: MTI

 • Lemondott Matteo Renzi Fotók: AFP

 • Meghalt Fidel Castro - Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér