VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Innováció

Egymilliárdos támogatásból fejlesztenek vízen úszó betonszerkezetet

március 24. 16:59 | Vízfelületen úszó vasbeton-szerkezetekből álló rendszer fejlesztésén és kialakításán dolgozik az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. konzorciuma; a "vízből nyert telekre" k...

Hat nagyprojektet indít a Bay Zoltán Nonprofit Kft.

március 22. 13:58 | A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. jelentős hazai nagyvállalatok számára, beszállítói pozícióban, konzorciumi tagként, másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

Amerika is megtalálta a magyar startupot

március 21. 17:34 | A Brewie házi automata sörfőző berendezéseket gyártó cég ezen a héten megkezdi előrendeléseinek kiszállítását az amerikai piacra, az első, 250 gépet tartalmazó szállítmány értéke 150 millió forint - közölte a cég az MTI-vel kedden.

Nagy dobás előtt a Facebook

március 21. 15:44 | Nagy bejelentésekre készülhet a Facebook, alig egy éve alapított csapata, a Building 8 ugyanis gyógyászati eszközt, drónt, kamerát, sőt egy agyszkenner alapú kiterjesztettvalóság-eszközt is fejleszt. Hogy ebből pontosan mi valósul majd meg, azt egyelőre nem tudni, az csak áprilisban az F8 konferencián derül ki.

Meglepően sebezhető az energetikai szektor

március 21. 12:31 | Az energetikai nagyvállalatok nyílt ellenőrzési rendszerének 90%-a teljesen védtelen az egyre kifinomultabb kibertámadásokkal szemben, ezért egy ilyen hibából történő leállás akár gazdasági katasztrófákhoz is vezethet - adta hírül sajtóközleményében a Kaspersky Lab.

Magyar startupok mutatkoztak be Tel-Avivban

március 9. 12:17 | Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be a Tel-Avivban megrendezett Axis innovációs konferencián. A fórumon évről évre a világ élvonalbeli innovációs vállalkozásai vesznek részt, hogy üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki befektetőkkel, valamint a technológiai újításokban élen járó cégek képviselőivel.

Új iparágak jönnek létre a fejlődés következtében

március 8. 05:00 | Fontos versenyképességi kérdéseket is felvetett Bársony Farkas. Az AmCham Hungary elnöke, a GE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója rámutatott: a World Economic Forum (WEF) versenyképességi ranglistáján ...

Tovább nőtt a magyar szabadalmak száma

március 6. 06:00 | Németek, amerikaiak és svájciak kezdeményezték tavaly a legtöbben, hogy európai szabadalmukat Magyarországon is hatályba léptessék.

120 milliárdos k+f pályázat indul vállalkozásoknak

március 1. 09:55 | Március elsejétől 120 milliárd forint értékben pályázhatnak kutatás-fejlesztési (k+f) és innovációs tevékenységek támogatására a mikro, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Közösen kutat a Richter, az MTA és a Szegedi Tudományegyetem

február 27. 16:42 | A Richter Gedeon Nyrt., a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), valamint az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SzBK) közös gyógyszeripari kutatás-fejlesztési projekten dolgozik, nőgyógyászati és biotechnológiai témában. A tavaly év végén indult, 4,89 milliárd forint költségvetésű közös projekt 2,83 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében.

Világgazdaság Piactér