VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Makrogazdaság

Kisebb hiány jöhet 2018-ban

január 18. 15:15 | Minden szakmai feltétel adott ahhoz, hogy az ország 2018-as költségvetését a képviselők ezúttal is elfogadják nyár elejére – tudatta a Magyar Időkkel a nemzetgazdasági tárca. A tavaszi költsé...

Három éve nem volt ilyen magas az infláció az euróövezetben

január 18. 12:07 | Az energiaárak emelkedése miatt közel három éve a legmagasabb infláció alakult ki tavaly decemberben az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett kimutatása szerint.

Nem kell több megszorítás Spanyolországban

január 17. 19:17 | Spanyolország idei költségvetése jórészt összhangban van az uniós szabályokkal, nincs szükség módosítására - közölte az Európai Bizottság (EB) kedden.

Ez vár a cégekre és a dolgozókra 2017-ben

január 17. 17:37 | Bár a vezérigazgatók világszerte úgy érzik, hogy az idei év számos aggodalomra okot adó fejleményt tartogat, saját cégük, illetve a világgazdaság növekedési kilátásaival kapcsolatban ismét bizakodóak – derült ki a PwC 20. Globális Vezérigazgató Felméréséből.

Az utolsók között kezdheti az MNB a szigorítást

január 17. 16:20 | Zsúfolásig megtelt a terem a Magyarországról szóló panelbeszélgetésen a Euromoney Central and Eastern European Forum bécsi konferenciáján. Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára...

Így emelkedett az orosz arany- és devizatartalék 2016-ban

január 17. 08:28 | Az orosz központi bank arany- és devizatartaléka 2,5 százalékkal, 9,342 milliárd dollárral emelkedett tavaly és idén januárban 377,741 milliárd dollárt tett ki. Az orosz jegybank január második fel...

Gyorsítja a közép-európai inflációt az olaj drágulása

január 16. 15:46 | Londoni pénzügyi elemzők szerint számottevő mértékben gyorsítja a közép-európai EU-gazdaságok idei inflációs ütemét a nyersolaj drágulása.

Csaknem üres a jövő heti makronaptár

január 15. 09:30 | Csaknem üres a jövő heti makronaptár, a piac az építőipari statisztikai adatokra figyelhet, de a keresetek tavaly január-novemberi alakulásáról is közli jelentését a statisztikai hivatal. Csütörtökön tartja kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank (EKB).

Emelkedtek a termelői árak decemberben az Egyesült Államokban

január 13. 16:20 | Decemberben az elemzői várakozásoknak megfelelő mértékben nőttek a termelői árak az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics pénteken közzétett kimutatása szerint.

Nyolc éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség Bulgáriában

január 13. 15:22 | Nyolcéves mélypontra süllyedt a munkanélküliség Bulgáriában, 2016 végén a regisztrált munkanélküliek száma 261 ezer volt, csaknem 68 ezerrel kevesebb, min egy évvel korábban - közölte a bolgár foglalkoztatási hivatal pénteken.

Világgazdaság Piactér