VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Makrogazdaság

Mit lépnek Matolcsyék?

március 27. 17:52 | Londoni pénzügyi elemzők szerint egyelőre nem valószínű, hogy a legutóbbi inflációs meglepetések érdemben módosítanák a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenlegi monetáris alapállását, de jövőre nem kizárt az alapkamat emelése.

Éllovas lesz Magyarország?

március 27. 16:54 | A fejlesztéspolitika átalakításának és a pályázatok felgyorsításának köszönhetően Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését produkáló országa lehet 2020-ra - jelentette ki Csepre...

Lendületben Európa legnagyobb gazdasága

március 27. 11:17 | Közel hatéves csúcsra emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe márciusban, újabb jeleként annak, hogy Európa legnagyobb gazdasága lendületbe jött.

Kifogyott a benzinből az olajnagyhatalom

március 27. 09:39 | Drámaian romlik a helyzet Venezuelában, a világ legnagyobb olajtartalékával rendelkező országban éppen kifogyóban van az üzemanyag.

Csaknem húszéves mélyponton a munkanélküliségtől való félelem Magyarországon

március 27. 05:10 | Az üzleti várakozások utoljára tavaly nyáron voltak ilyen kedvezőek, a fogyasztóiak viszont tizenegy éve.

Hogyan lett a 40 milliárd euróból 3 milliárd? Már nem tartozunk másoknak

március 24. 17:34 | Nyolc év alatt lényegében elolvadt a magyar magánszektor külfölddel szembeni nettó adóssága.

Több repülőgépet vásároltak a cégek Amerikában

március 24. 15:55 | Az elemzői konszenzusnál jobban nőtt a tartós használati cikkek megrendelése februárban az Egyesült Államokban, ugyanakkor némiképp elmaradt az előző havi adattól.

Jó kilátások Európában

március 24. 11:40 | Tovább gyorsult a növekedés az euróövezeti magánszektorban márciusban az előző havi robusztus teljesítmény után - derült ki az IHS Markit elemzéséből.

Gyorsítósávon a német gazdaság

március 24. 11:03 | Az elemzői várakozásokra rácáfolva tovább gyorsult és közel hatéves csúcsra emelkedett a német gazdaság magánszektorában a növekedés üteme márciusban.

Javuló magyar versenyképességet lát az Európai Bizottság

március 23. 09:28 | A 2017-es magyar országjelentésről tartott konferenciát az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete. A főbb megállapítások szerint a magyar gazdaság teljesítménye továbbra is szilárd, és egyre inkább a belső kereslet által generált. A reál-GDP meghaladja a válság előtti csúcsértéket, a potenciális növekedés azonban az elmúlt években tapasztalt fellendülés ellenére továbbra is egy teljes százalékponttal elmarad a válság előttitől.

Világgazdaság Piactér