VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Önkormányzatok

Nem terjed a földadó

január 13. 06:00 | Nem lett olyan népszerű a földadó, mint várták, alig néhány önkormányzat vezetett be az idén ilyen új terhet. A szabad adóztatás két éve kapott lehetőségét azonban így is kreatívan alkalmazzák a települések.

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

január 12. 07:30 | Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást, az elsőket ebben az évben. Három helyen polgármestert, Szentendrén pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

Jutalmat kaptak a közfoglalkoztatásban élen járó önkormányzatok

december 1. 13:02 | A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő ötven önkormányzatot, valamint két szeretetszolgálatot jutalmazott a Belügyminisztérium (BM), az elismeréseket Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára adta át csütörtökön Budapesten - közölte a tárca az MTI-vel.

Hosszú vita ért véget a főváros és a kormány között

november 14. 06:50 | Egy évvel ezelőtt még reális veszély volt a HÉV-járatok leállítása, a napokban viszont megalakult az a fővárosi tulajdonú HÉV-cég, amely később MÁV-leányvállalatként működik majd.

Tarlós: nem indul el a metrófelújítás, ha nem lesz rá fedezet

november 4. 13:27 | A főváros nem vállal fedezet nélküli kötelezettséget a 3-as metró felújítására, mert az törvénysértő lenne, ezért jelenleg "a furcsán egyformán túlárazott" ajánlatok akadályozzák a beruházás elkezd...

Nagy a baj! Bukott a metrópótló buszok közbeszerzése - megszólalt Tarlós is

október 19. 11:52 | Nem jöhetnek még Budapestre a metrópótlásra szánt buszok, még tovább csúszhat az M3-as metró felújítása.

Tarlós: kétségbeejtő a metróhelyzet, iszonyú károkat lehet okozni

október 19. 09:44 | Borzasztó időhúzás folyik, aminek nem világos, hogy mi a lényege - erről beszélt Tarlós István a metrófelújítás kapcsán.

Római-part: fontos döntést hozott az önkormányzat

október 15. 12:35 | Változtatási tilalmat rendelt el az óbudai képviselő-testület a Római-parton a mai ülésén. A III. kerületi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tilalom elrendelés...

Feloszlatta magát az érpataki képviselő-testület

szeptember 7. 10:20 | Feloszlatta magát Érpatak képviselő-testülete, ezért a községben időközi polgármester- és képviselő-választást kell tartani - közölte a település Bökönnyel közös önkormányzati hivatalának jegyzője....

Egymilliárd euró feletti a külkereskedelmi többletünk

szeptember 1. 09:20 | Az export euróban számolt értéke 4,9, az importé 1,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz viszonyítva

Világgazdaság Piactér