Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2013. 7. 23. 05:00|Utolsó módosítás: 2013. 7. 23. 17:18|B. Zs. | KKV
Benedeczki Lajos A hatóságoknak az illegálisan működő cégeket kellene felderíteni

A sufni-tuning műhelyek szakszerűtlenül javítanak

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) becslése szerint az autójavítás 70 százaléka illegálisan történik.
– Nem tűnik irreálisnak ez az arány –  mondja Benedeczki Lajos, a keceli Benedeczki Diesel Center tulajdonosa, aki 35 éve dolgozik az autójavító szakmában. A megrendelőink között szinte minden héten van két három olyan ügyfél, akinek a sufni-tuning műhelyben szakszerűtlenül javították meg a járműveik alkatrészeit, és emiatt nem működik megfelelően.

A probléma többrétű, hangsúlyozza a szakember: azok a műhelyek, amelyek nem hivatalosan dolgoznak, nem fizetnek adót, illetve nem kell megfelelniük a hatóságok követelményeinek, ezáltal jelentős versenyelőnybe kerülnek a tisztességes műhelyekkel szemben. A mi területünkön a dízeles szakmában az is probléma, hogy szakszerűtlenül, illetve után gyártott alkatrészekkel javítják meg a dízel injektorokat, ezáltal ezek elromlanak, illetve további jelentős károkat okoznak. Ezek közé tartozik a dugattyú elolvadása, egyéb motorkárosodások és a túlfogyasztás miatt a többletkiadás terhe is jelentős.

– Az adóhatóságnak a fogyasztóvédelemnek, a polgármesteri hivataloknak, a környezetvédőknek kellene lépniük azért, hogy felderítsék, kik azok, akik feketén dolgoznak. A hatóságok ugyanis csak ott kopogtatnak, ahol a szerelő hivatalos adószámmal rendelkezik – hangsúlyozza a cégvezető, akinek a vállalkozása tizenhat munkatársnak biztosít megélhetést.

A cég alkalmazottjai a legkorszerűbb javító- és diagnosztikai berendezésekkel dolgoznak. A dízeladagolás technikához tartozó szinte minden részegység ellenőrzését a gyári előírt technológiával végzik. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a keceli vállalkozás szinte az összes dízel rendszereket gyártó cégek számítógép-vezérelt próbapadjaival, műszereivel és a célszerszámaival rendelkezik, melyek igen jelentős beruházást igényeltek.

– Csak a programok frissítése évi négy millió forintba kerül –  mondja Benedeczki Lajos. Viszont a javítás minősége csak ilyen befektetések mellet lehet a gyári minőséggel azonos színvonalú – teszi hozzá a szakma mestere. A cégvezető szerint a NAV-nak nem kellene mást tennie, csak az alkatrészterítő autókat végigkövetni, majd ezt követően a kibocsátott szállítóleveleket, számlákat összevetni a címlistával.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
A sufni-tuning műhelyek szakszerűtlenül javítanak
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

HOZZÁSZÓLÁSOK

 • 1. sírásó2013. 7. 24. 17:24

  szerintem meg az a gond, hogy a márkaszervizek 6.000-12.000 ft körüli rezsióradíjakkal akarnak dolgozni és ott sem garantált a szakszerűség!

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A sufni-tuning műhelyek szakszerűtlenül javítanak


  szerintem meg az a gond, hogy a márkaszervizek 6.000-12.000 ft körüli rezsióradíjakkal akarnak dolgozni és ott sem garantált a szakszerűség!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Rovat további hírei
 • AUGUSZTUS 25. 13:43Új módon segítené az MNB a kis cégeket és a bankokat egymásra találni

  Új adatbázissal kívánja elősegíteni a Magyar Nemzeti Bank, hogy a hitelintézetek bátrabban merjék hitelezni a kis- és középvállalkozásokat.

 • AUGUSZTUS 15. 14:20Több ezer milliárdnyi EU-pénzt bukhat Magyarország

  Várhatóan a visszatérítendő támogatások arányát növelve alakítja át pályázati rendszerét az Európai Unió 2020 után. Ahhoz, hogy az uniós támogatásokra jelentős mértékben támaszkodó magyar kkv-szektor a jövőben is sikeresen fejlődhessen, a vállalkozásoknak már most meg kell kezdeniük a felkészülést az új rendszerre. Ennek hiányában a 2020-tól kezdődő pályázati időszakban akár több ezer milliárd forintnyi pályázati forrástól is eleshet a magyar gazdaság, ami elérheti a jelenlegi GDP 4 százalékát – hívja fel a figyelmet az uniós pályázati rendszert jól ismerő Goodwill Consulting Kft.

 • JúLIUS 25. 15:45Egy szektorban várható csak munkaerő-felvétel és fizetésemelés

 • JúLIUS 16. 11:05Az uniós pályázatokkal csökkentheti versenyhátrányát a kkv-szektor

  Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke szerint 2017-től olyan időszak következik az uniós pályázatoknál, amely a magyar gazdaságban a rendszerváltás óta nem adódott, és a magyar kkv-szektornak lehetősége lesz versenyhátrányának csökkentésére.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Földrengés rázta meg Olaszországot Fotók: AFP

 • Éremeső az olimpián

 • Rio 2016

 • Kezdődik a riói olimpia

 • Kihirdették a felvételi ponthatárokat

 • Kilenc halálos áldozatot követelt a müncheni vérengzés Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér