Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 4. 13. 13:11|Utolsó módosítás: 2017. 4. 13. 15:02|VG/MTI | KKV

Ott vannak a fejekben a világhódító ötletek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) irányításával elindult az Input program, az információs és kommunikációs technológiájú (IKT) startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Az Input program 2019 március végéig tart, 2,5 milliárd forint európai uniós támogatással valósul meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs programban (Ginop), a projektgazdai feladatokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) látja el.

A tájékoztatón Kópiás Bence, a KIFÜ elnökhelyettese hangsúlyozta, a kormány el szeretné érni, hogy a digitalizáció területén a magyarok az újítók, a kezdeményezők, és ne a követők, a sereghajtók között legyenek. Hozzátette: a magyar vállalkozók és a középiskolások fejében ott vannak, ott lehetnek azok az innovatív ötletek, amelyek megfelelő segítséggel megvalósíthatók, termékké válhatnak és meghódíthatják a világot.

Kovács Brigitta, az NFM főosztályvezető-helyettese elmondta, hogy a projekttel várhatóan javul a vállalkozói kultúra, sikeresebbek lehetnek az IKT-vállalkozások, fokozódik az exporttevékenység, nő az ország versenyképessége, csökkennek a területi különbségek, és dinamikusan fejlődik a magyar startup ökoszisztéma. Sebők Katalin, a KIFÜ szakmai vezetője kiemelte, hogy a program az országos koordinációs hálózat kiépítésével, a kompetenciafejlesztéssel és a nemzetközi piacra lépéssel támogatja az infokommunikációs szektor startup, mikro- és kisvállalkozásait.

Hangsúlyozta: a projekt 800 startupnak nyújt segítséget, 200 startup globális szintre lépését támogatja, valamint több mint 150 ingyenes képzést és rendezvényt szerveznek majd a startup vállalkozások tudásának és kapcsolataink bővítésére. Kiemelte, a program nem anyagi támogatását nyújt, hanem térítésmentes szolgáltatások mellett lehetőséget ad magyar és nemzetközi pénzforrásokhoz való hozzáféréshez. Az érdeklődők, a közép-magyarországi régiót leszámítva, tizenkét egyetemi városban fordulhatnak majd a területi koordinátor hálózat munkatársaihoz. Bővebb információk a www.inputprogram.com-on érhetők el.

A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Ott vannak a fejekben a világhódító ötletek
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • ÁPRILIS 12. 19:15Az EKAER az adóhatóság igazi nehézfegyvere

  A jövedéki ellenőrzés és bírság alapja lehet az EKAER-adatszolgáltatás, hiszen a NAV-hoz érkező adatokból kiszűrhetők a jövedéki terméket szállító, de jövedéki engedéllyel nem rendelkező adózók - hívta fel a figyelmet az RSM-DTM szakértője.

 • ÁPRILIS 11. 17:07Így trükközik ki a cégek a kötelező béremeléseket

 • ÁPRILIS 11. 16:34Egy kalap alá venné Brüsszel a középvállalatokat a multikkal

  Módosulhat a cégek országonkénti jelentéstételi kötelezettségének 750 millió eurós értékhatára - hívta fel a figyelmet az RSM-DTM szakértője.

 • ÁPRILIS 11. 11:41Pékekre, hentesekre, traktorosokra nagy az igény

  Az élelmiszer-gazdasági vállalkozások közel harmada tudna felvenni új dogozókat: 51 százalékuk szakmunkást, 18 százalékuk érettségizett, 7 százalékuk felsőfokú végzettségű munkatársat keres, de jelentős a kereslet a betanított munkásokra is (24 százalék) – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mintegy ezer vállalkozás körében végzett munkaerő-piaci felméréséből.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér