VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

KKV

Mintha a fogukat húznák: így hat a KKV-kra a kötelező béremelés

április 3. 14:04 | A vállalatok a kötelező béremelést egyértelműen negatívan élték meg, ugyanakkor a méret növekedésével ez egyre kevésbé jelent problémát - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felméréséből.

Rohamtempóban nyílnak meg ma a pályázatok

március 31. 15:23 | Két operatív programjának teljes pénzügyi keretét hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezzel egy időben a GINOP és VEKOP pályázatok is sorra megnyíltak.

Több program is segíti a kkv-k digitalizációját

március 24. 18:14 | Az idén elindított "mintagyár" program a kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai fejlesztését, az ipar 4.0 kihívásaihoz igazodó digitális, infokommunikációs megoldások alkalmazását és elterjesztését is segíti - emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén.

Jó év elé néznek a kisvállalkozások

március 24. 11:08 | Erősödhet a kkv-k piaci pozíciója, a vállalkozások negyede véli úgy, hogy egy éven belül javulhat versenyhelyzete – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Az ingázók új keresletet generálnak az üzleteknek

március 23. 20:14 | Olyan módon alakul át Budapest és vonzáskörzetének utasforgalma, ami felértékelheti a munkahelyek és a lakóhelyek között útba eső kereskedelmi egységeket, illetve ezek beindítására sarkallja a kere...

Magyar sikertörténet: lakatosműhelyből milliárdos vállalat

március 23. 17:05 | A magyar sikertörténetek egyike a lakatosműhelyként indult zalaegerszegi Csejtei Fém-Vill Kft. harmincéves fejlődése.

Magyar fejlesztés enyhíti a fuvarcégek sofőrhiányát

március 22. 19:52 | Hiába lehet akár már nettó 600 ezer forintot is keresni kamionsofőrként Magyarországon, egyre több a betöltetlen álláshely. Egy magyar szoftveres alkalmazás megoldást jelenthet a sofőrhiány okozta ...

Teherbringára cserélné a teherautókat Bécs

március 22. 15:31 | Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági haszna is van, ha teherautók helyett cargobiciklikkel végzik az áruszállítást a városokban – derült ki a bécsi Európai Kerékpáros Logisztikai Konferencián. Az osztrák főváros 2030-ra szén-dioxid kibocsátás nélkül szeretné megoldani az áruszállítást.

Így hat a minimálbéremelés a kkv-kra

március 20. 11:55 | A GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felmérése a minimálbér-emelés vállalati hatásait vizsgálta.

Vállalati szolgáltatásokra fókuszáló startup inkubátorház indult

március 10. 18:16 | Vállalati szolgáltatásokra fókuszáló inkubátorházat nyitott kétmillió eurós befektetéssel a BnL Start Partners, amely induló vállalkozásokat támogat tőkebefektetéssel és mentorálással.

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Céges telefon A kalkulátor segítségével a havi bruttó telefonköltség megadása után meghatározhatja, hogy a céges telefonköltségek elszámolásának melyik módja éri meg Önnek leginkább.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.

Pályázati Forródrót

Új Széchenyi-terv

Világgazdaság Piactér