Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 2. 16. 11:31|Világgazdaság Online | Közélet » Politika

Tarlós: volt egy kis tányércsörgés

Volt egy kis tányércsörgés abból, hogy a fővárosi Erzsébet teret egy törvénymódosítással államosították - nyilatkozta a Figyelőnek Tarlós István.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A főpolgármester a lapnak elmondta, hogy nem tudja, ki volt ennek az ötletgazdája. "A miniszterelnököt félrevezették az ügyben. Valaki azt állította neki, hogy történt egyeztetés a fővárossal. Ez pontatlan információ, nem volt ilyen egyeztetés. Sürgősen ki kell találni valamilyen kompenzációt, hiszen az Erzsébet tér szerepel a főváros vagyonleltárában" - nyilatkozta Tarlós István a Figyelőnek.

A főpolgármester szerint a főváros már 2011 januárjában megtette a feljelentést a 4-es metró ügyében. (Ezzel kapcsolatban itt olvashat részleteket!) Az OLAF egy évvel később kezdett el nyomozni. A Magyarország által visszafizetendő összegről a döntés - a fellebbezések hatására - évekig, akár 2019-ig is elhúzódhat.
Tarlós István korainak tartotta még a 2019-es újraindulására vonatkozó kérdést. "Annyit azért mondanék, hogy én már 2014-ben sem kapaszkodtam ebbe a székbe. Ha valaki ma vetné fel nekem ezt a kérdést, hosszan kellene gondolkodnom. Pillanatnyilag nincsenek ezzel kapcsolatban pozitív elhatározásaim" - mondta.

Az M3-as metró felújítására az előző érvénytelenné nyilvánított pályázat után a BKV kiírt egy másik, immár a kiviteli tervek alapján beárazható tendert. "Ha nem akarunk néhány év múlva olyan helyzetbe kerülni, mint ami az elődeink számára most a 4-es metrónál előállt, akkor nagyon figyelnünk kell az árakra. Hozzátenném, hogy a mérnökárak azért olyan nagyon nem lehettek alacsonyak, mert azok kiszámításánál a 4-es metró hasonló adatait használták alapként a tervezők. Nehezen lennék meggyőzhető arról, hogy a 4-es metró kivitelezői ráfizettek. "

A Lázár János sal folytatott vitájáról a főpolgármester a következőket nyilatkozta: "A kettőnk között folyó vita, amelyet a sajtó felnagyít, egyáltalán nem személyes jellegű. Én nem vagyok az ő felettese, ő nem az én főnököm. Nem vagyunk egy korosztály sem. Nem is ugyanazt a pályát akarjuk befutni. Én, ha hívnának, se mennék oda, ahol ő van, őt meg nem hiszem, hogy az életben valaha is megválasztanák budapesti főpolgármesternek - legalábbis amíg közvetlen választás van. Soha nem rivalizáltam vele és nem is fogok. Egyszóval: nincs okunk a szembenállásra.

Ő szívesebben küzd a vidék preferálása érdekében, én meg sokkal szívesebben állok ki Budapestért. A forrásokért való küzdelem időről időre előkerült. A sajtó ezt felkapta, ezért lett némi személyes jellege. De konkrét személyes ok nincs."

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Tarlós: volt egy kis tányércsörgés
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér