VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Előtakarékosság

Húsz év múlva robbanhat a nyugdíjbomba

augusztus 9. 09:48 | Húsz évig még fenntartható a nyugdíjrendszer, de a '40-es évektől nagyon nagy baj lehet, ha nem jön nagy változás.

Alacsony nyugdíj jár majd a minimálbéres dolgozóknak

szeptember 15. 07:14 | Mintegy havi ötvenezer forint nyugdíjra számíthatnak azok a középkorú adózók, akik egész életükben minimálbérre voltak bejelentve vagy kényszervállalkozóként dolgoztak ekkora jövedelem mellett - írja a Magyar Hírlap keddi számában az Aegon Magyarország felmérésre hivatkozva.

Hamarosan robban a magyar nyugdíjbomba

szeptember 1. 08:39 | A Népszabadság számításai szerint 2,4 millió munkavállaló úgy vághat majd neki a nyugdíjaséveinek, hogy semmilyen megtakarítása nem lesz. Ez az ingatag tb-finanszírozás miatt katasztrófát okozhat. A nyugdíjcélú megtakarítások ma az időskori járandóság két százalékát teszik ki.

Ráfizetés lesz a magán nyugdíjtakarékosság?

június 23. 16:15 | A nyugdíjtakarékosság csak ráfizetés lesz több száz millió európai polgárnak - idézi a Financial Times brit pénzügyi lap a pénzügyi szolgáltatásokat igénybe vevők európai érdekképviseleti szerve, az EuroFinuse (European Federation of Financial Services Users) véleményét.

Veszteséges nyugdíjkasszák

december 8. 05:00 | Kevesebb mint a negyedére csökkent a magánnyugdíjpénztárak működési célú bevétele, de kiadásaik nem zsugorodtak ilyen mértékben. 17. oldal...

A lakosság ötöde tervez lakáscélú beruházást

április 20. 05:00 | Rövid távon, azaz a következő egy-két éven belül a lakosság 22 százaléka tervez lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből. Ennél...

Kedvezőbbek az idei cascodíjak

március 16. 05:00 | Tovább esnek a casco biztosítások átlagdíjai a Netrisk biztosítási portál szerint.

Önkéntes pénztárak: jó év volt 2010

március 16. 05:00 | Az önkéntes nyugdíjpénztárak – amelyek a magánkaszszáknál lényegesen szabadabban fektethetik be a vagyonukat – többnyire jól teljesítettek tavaly. Az abszolút győztes Lilly 25,69 százaléko...

Tudjon meg többet az öngondoskodásról: Tbsz, tbsz, tbsz

december 17. 11:54 | Jelentős mértékben javult a magyar lakosság megtakarítási rátája az elmúlt két évben, ám a pénzügyi tudatosság terén még számottevő lemaradásban van Magyarország a Concorde szakértője szerint. A pénzügyi szolgáltatók lakossági ügyfeleinek egyelőre csak kis aránya van tisztában a rugalmas befektetési eszközök, például a 2010-es év újdonsága, a tartós befektetési szerződés előnyeivel.

"Soha nem fogják visszaadni a nyugdíjbefizetéseket"

november 9. 13:04 | A most 14 hónapra elvont magánbefizetéseket nem fogják visszaadni a maradóknak - vélekedett Simonovits András, az MTA nyugdíjszakértője. A költségvetés soha nem lesz olyan helyzetben, hogy ezt megtegye - tette hozzá. A Költségvetési Tanács szerint a 2011-es büdzsé teljesülése azon múlhat, hogy mennyi pénztártag lép át. Erre azonban csak spekulációk vannak.

MOL

2017. január 17. 16:43
20 930
-0.33%
A BÉT információi alapján az adatokat a Magyar
Vendor szolgáltatja.15 perccel késleltetett adatok!

MOL

20 930

RICHTER

6 285

OTP

8 830

MTELEKOM

504
Világgazdaság Piactér