Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 4. 21. 05:00|Utolsó módosítás: 2017. 4. 21. 13:49|Faragó József | Pénzügy

Felértékelődés előtt a Graphisoft

Közel 40 százalékkal növekszik egy éven belül a Graphisoft irodakapacitása, miközben a meglévő ingatlanok kihasználtsága is százszázalékos. Ráadásul alulértékeltnek számít a cég

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Törzsrészvényenkénti 78 forintos osztalék kifizetését szavazta meg a Graphisoft Park tegnapi közgyűlése a társaság 3,061 millió eurós konszolidált üzleti eredménye után. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja május 15. A kifizetés május 22. és június 30. között történik. A közgyűlés emellett felhatalmazta a menedzsmentet, hogy a következő 18 hónapban A sorozatú törzsrészvényeket vásároljon. Ennek az a korlátja, hogy a saját részvények névértékének összege nem haladhatja meg a jegyzett tőke 10 százalékát.

A közgyűlés napján 549 076 darab saját részvénye volt a társaságnak, ami 5,16 százalékos tulajdoni hányadnak felelt meg.
Az ingatlanfejlesztő társaság részvénye azon ritka kispapírok egyike a BÉT-en, amely elemzői figyelmet is élvez. „Azért figyeljük a Graphisoft Parkot, mert látunk benne értéket és felértékelődési potenciált” – mondta a Világgazdaságnak Sándor Dávid, a KBC vezető elemzője. Hozzátette: fontos szempont, hogy kellően transzparens a társaság működése, s hogy a menedzsment elsődleges célja a részvé­nyesi érték növelése. Emellett a ma is közel 30 százalékos tulajdoni hányadot birtokló Bojár Gábor alapító személye is garanciát jelent a kisbefektetőknek.

A részvény osztalékhozama most 2,6 százalék, ami nem kiugró, de a jelenlegi kamatkörnyezetben tisztes kifizetésnek mondható – mondta Sándor Dávid. Ennél is érdekesebb a növekedési sztori. A cég 53 ezer négyzetméternyi irodaállománya ugyanis százszázalékos kihasználtsággal működik, ráadásul jobbára technológiai cégek költöztek be az ingatlanokba.

Fotó: Graphisoft
Ezenkívül az idei első negyedévben átadtak 5500 négyzetméternyi új irodát, ami az SAP igényeit elégíti ki, s a második negyedévben további 2500 négyzetméter készül el elsősorban startup vállalkozások számára, jövőre pedig újabb 12 ezer négyzetméternyi irodát adnak át. Ez azt jelenti, hogy egy éven belül 20 ezer négyzetméterrel bővül az irodakapacitás, ami a cég jövedelemtermelő képességében is megmutatkozik majd.

A cég nettó eszközállománya, beleértve a már említett fejlesztéseket is, 4370 forint részvényenként. Bár a régiós ingatlantársaságok sem a nettó eszközértéken forognak, hanem jóval alatta, a Graphisoft Park a mostani 3000 forintos árfolyamon mindenképp alulértékelt, a KBC
fair érték becslése most 3270 forint.

Az árfolyamgrafikon alapján szinte folyamatosan nő – többéves távlatban is – a cég árfolyama. A papír stabil kezekben van, az alapító mellett két intézményi befektető is nagyobb pakettel rendelkezik. A Concorde Alapkezelő 15 százalékos, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő pedig közel 10 százalékos csomagot vásárolt az ingatlanos cégben. Szerencsére a közkézhányad így is viszonylag magas, 40 százalék körüli, így a forgalom is elfogadható, néha előfordulnak 100 ezres darabszámú kötések is.

SAP Hungary Kft. - az elmúlt évek árbevétele


A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Felértékelődés előtt a Graphisoft
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér