VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Hitel

Október végégig 66 ezer késedelmes jelzáloghitelest kerestek meg a bankok

január 9. 09:44 | A bankok október végégig 66 ezer késedelmes jelzáloghiteles ügyfelükkel vették fel a kapcsolatot, és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint októberben 2700 esetben sikerült a pénzintézeteknek és a családoknak megegyezniük a jelzáloghiteleik rendezéséről - mondta az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Tovább hízhat a lakáshitelpiac az idén

január 9. 05:00 | A lakáshitelpiac további növekedését várják 2017-től a hitelintézetek, csak a becsült növekedés mértékében mutatkoznak eltérések. A legóvatosabb várakozást a CIB Bank szakértői fogalmazták meg –...

A Providentnél nem robbant a hitelbomba karácsonykor

január 5. 11:55 | A Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfélkörében az ünnepek során végzett 500 fős kutatása szerint nőtt a karácsonyi büdzsé 2016-ban, ám ezt többnyire saját forrásból fedeztük.

Februárban újra minősítik Magyarországot

január 4. 16:19 | Február végétől veszik ismét napirendre Magyarország államadós-besorolásainak felülvizsgálatát a piacvezető nemzetközi hitelminősítők.

Kölcsönből lett az ajándék

január 4. 06:30 | Bejöttek az akciók, sokan fizették hitelből a karácsonyi ajándékokat. Másfélszer-kétszer annyi személyi hitel fogyott több hitelintézetnél, mint tavaly, és a nullás THM-ű áruhitelért is sokan álltak sorba.

Jelentős növekedést várnak a bankok jövőre a CSOK-tól

december 28. 07:30 | A lakáspiac élénkülése miatt jelentős növekedést várnak a bankok az új lakás vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben jövőre, az OTP-nél idén már duplájára nőtt az új lakást vásárlók aránya pár hónap alatt.

Magánnyugdíj: Indulhat a járadékszolgáltatás

december 28. 06:40 | Júliusban változtak a jogszabályok, így a tagok számláit is megcsapolhatják kismértékben a magánkasszák. A legnagyobb pénztár ebből képzi meg a tartalékot a járadékszolgáltatáshoz.

Jövőre a CSOK is élénkíti a hitelezést

december 27. 15:35 | 2016-ban a hitelezés beindulása is nagyban segítette a lakáspiac szárnyalását. Az elmúlt évekhez képest 2016 január-októberben nőtt a lakáscélú hitelkihelyezés volumene; ebben az időszakban havi szinten átlagosan 38,5 milliárd forint volt a háztartásoknak nyújtott lakáscélú hitelek szerződéses összege. A hitelkérelmezők jellemzően 15-20 millió forint értékű lakásokra vesznek fel hitelt, 40-50 százalékos önerővel. 2017-ben várhatóan tovább emelkedik a lakáshitelek volumene, mérsékeltebben a használt lakásra, míg jelentősebben az új lakásra felvett hitelnél - derül ki az Otthon Centrum hitelközvetítési üzletágát is működtető HC Központ összegzéséből.

Több tízezer család vette már igénybe a csokot

december 27. 10:57 | Eddig összesen 34 500 család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) a tavaly júliusi bevezetés óta, ami összesen 81,5 milliárd forintos támogatást jelent - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Jövőre már csaknem 650 MFB-ponton várják a pályázók jelentkezését

december 26. 09:00 | Országszerte már 442 MFB-ponton érhetők el az uniós hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékek a kis-és középvállalkozások (kkv) számára, de 2017-ben további 200 MFB-pontot nyitnak - tájékoztatta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. az MTI-t.

MOL

2017. január 17. 16:43
20 930
-0.33%
A BÉT információi alapján az adatokat a Magyar
Vendor szolgáltatja.15 perccel késleltetett adatok!

MOL

20 930

RICHTER

6 285

OTP

8 830

MTELEKOM

504
Világgazdaság Piactér