VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

PÉNZÜGY

Nem vitték el a bankok autóit

2016. 1. 5. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 1. 5. 13:49|Pénzügy
Másodjára sem sikerült eladni a 2015 augusztusa óta felszámolás alatt álló Széchenyi Kereskedelmi Bank egykori céges autóit.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Másodjára sem sikerült elpasszolnia a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-nek (PSFN) a 2015 augusztusa óta felszámolás alatt álló Széchenyi Kereskedelmi Bank egykori céges autóit. Először október elején bocsátották árverésre a hitelintézet három Honda, valamint egy-egy Volkswagen és Audi típusú személygépkocsiját az elektronikus értékesítési rendszerben. A pályázatot a meghirdetés után alig hat nappal máris érvénytelennek nyilvánították, miután az öt autó közel 25 millió forintos együttes irányárát rosszul, nettó plusz áfa nagyságban tüntették fel, noha a gépjárművek értékesítése mentes az adó alól, mivel azt nem igényelték vissza a beszerzésükkor. A felszámoló a november végén újra meghirdetett pályázatban már az áfával növelt, 31,7 millió forintos irányárat tüntette fel, ám a december 12-i határidőig egyetlen ajánlat sem érkezett. A PSFN kilátásba helyezte, hogy harmadszor is próbálkozik.

Az ugyancsak felszámolás alatt álló DRB Dél-dunántúli Regionális Bank Zrt. egyes autóinak értékesítésével pedig azért vallott kudarcot a PSFN, mert voltak ugyan érdeklődők, ám nem adták volna meg a kikiáltási árat. A 10,35 millió forintért meghirdetett, nem egész kétéves BMW 520 xd típusú luxuskocsira a legmagasabb ajánlat 8 millióra szólt, a 3,3 milliós irányárú BMW 318 D típusúért pedig csak 2,35 milliót akartak fizetni az érdeklődők. Hogy e visszajelzésekből mennyit tanult a felszámoló, azt nem lehet tudni, mivel az értékesítés megígért ismétléséről még nem tett közzé felhívást.

Jobban lőtte be a DRB tulajdonosa, a brókerbotrányt tavaly február végén kirobbantó Buda-Cash egykori személygépkocsijainak árát a PSFN. Közülük fél tucatot is azok kikiáltási árán vagy attól alig 20-30 ezer forinttal elmaradva értékesített, a legdrágábban, csaknem 3,5 millió forintért egy 2011-es Ford Focus 1.6 SCTI Ecoboost Titaniumot. Az ezekért összesen kapott 16 millió azonban aprópénz ahhoz képest, hogy a Magyar Nemzeti Bank 94 milliárd forintos hiányt állapított meg a Buda-Cashnél, ebből 62 milliárd a négytagú DRB-bankcsoport pénze volt.

Valamivel több, összesen 414 millió forint folyhat be az ugyancsak a DRB-bankcsoporthoz tartozó ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank egykori, Debrecenben, Nyíregyházán és Tokajon található ingatlanjaiból és telkeiből, már ha a vevők nem sokallják a karácsony előtt megjelent pályázatban kért árat. A legtöbbet, 266,6 millió forintot a Debreceni Nemzetközi Repülőtértől délre lévő telkekért kellene leszurkolni, de a kínálatban található olyan üres debreceni telek, amelyet már 6 millióért is el lehet vinni. Emellett a PSFN árverésre bocsátott 2005–2009 között üzembe helyezett bankjegykiadó automatákat (ATM) egyenként 400–650 ezer forintos irányáron, páncélszekrényeket ugyancsak 650 ezerért, valamint befektetési aranytömböket, melyek közül az 550 grammosra 6,14 millióról, az ezergrammosra 11,2 millióról indul a január 22-ig tartó licit.

Szerző: Csabai Károly
Tetszett a cikk? Ossza meg!

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Nem vitték el a bankok autóit
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Regisztráció »

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

A hozzászólás mező nem fogad be HTML kódot, a sortöréseket automatikusan törli.
A képen látható ellenőrzőkód:
captcha
MEHET

Hozzászólásával együtt IP címe is rögzítésre kerül.

Részletes moderálási szabályzatunkat itt olvashatja.

Ha hozzá kíván szólni a cikkhez, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik felhasználónévvel, ezen a linken regisztrálhat:

www.vg.hu/regisztració

Adatai megadása után a belépéshez szükséges jelszavát emailben küldjük el Önnek

Ajánlott cikkek

KONFERENCIÁK

Partnerek

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • VG-konferencia - Magyar Gazdasági Csúcstalálkozó 2016

 • Eltűnt egy Párizsból Kairóba tartó utasszállítógép

 • Elkészült a Széll Kálmán tér felújítása

 • Lezajlottak az érettségik Fotók: MTI

 • Taxis demonstráció Budapesten

 • Pedagógussztrájk országszerte Fotók: MTI

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér