Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 18. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 2. 18. 13:11|Csabai Károly | Vállalatok

A GB & Partners nyert, a kockázatitőke-cég 16 milliárdot kezelhet

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Igaznak bizonyultak a piaci feltételezések, a GB & Partners nyerte az Eximbank két magántőkealapja összesen 16 milliárd forintjának kezelésére a pályázatot – értesült a Világgazdaság. A november végén megjelent pályázat feltételei – a jelentkező legalább két kockázati- és/vagy magántőkealapot kezeljen, a kezelt kockázati- és/vagy magántőkealapok összesített jegyzett tőkéje 2013 végén, 2014 végén és a pályázat benyújtásakor is meghaladja a 6 milliárd forintot, és a pályázat benyújtását megelőző 24 hónapban legalább 10 tőkebefektetési tranzakciót kellett végrehajtania – ugyanis annyira konkrétak voltak, mintha azokat a GB & Partnersre szabták volna. A Forbes szerint a GB kapcsolódik Rogán Antal hoz. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egykori helyettese, Puskás András volt V. kerületi alpolgármester 2014 júniusa óta az Eximbank és a Magyar Exporthitel-biztosító igazgatóságának tagja és üzleti vezérigazgató-helyettese, míg a GB & Partners ügyvezető partnerének, tulajdonosának, Gubicza Ágostonnak a felesége Rogán exneje.

Lapunknak akkor Urbán cáfolta, hogy e cégre szabták volna a pályázatot. Ezt látszott alátámasztani az is, hogy további két társaság is pályázott, az egyik legsikeresebb – a Jeremie-programban már három befektetéséből is haszonnal kiszállt – hazai kockázatitőke-befektető, a PortfoLion, valamint a Wallis-csoport 75 százalékos tulajdonában lévő Venturio.

Ám közülük az Eximbank vezetősége karácsony előtt mégis a GB & Partnersszel kezdte meg a tárgyalásokat, amelyek gyanúsan sokáig elhúzódtak. Ahhoz képest, hogy az érdeklődőknek a pályázat kiírását követően tíz napjuk volt az ajánlatok benyújtására, még két hónappal később sem hirdettek eredményt. Ezt a Világgazdaság sorozatos érdeklődésére Urbán László, az Eximbank vezérigazgatója a feltételekről szóló tárgyalások elhúzódásával magyarázta. Piaci körökben ugyanakkor maguk az érintettek azt terjesztették, a pályázat körüli médiafelhajtás miatt csúszik a már megszületett eredmény nyilvánosságra hozatala.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
A GB & Partners nyert, a kockázatitőke-cég 16 milliárdot kezelhet
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • MÁRCIUS 27. 10:20Tetteket várnak a fiatalok a vállalatoktól

  Mára a fiatal munkaerő kevésbé hajlamos elhagyni a munkahely nyújtotta biztonságot, de jobban aggasztja őket a geopolitikai és országos konfliktusokból adódó bizonytalanság – derül ki a Deloitte Y generációsok körében végzett felméréséből.

 • MÁRCIUS 24. 18:29A magyar gazdaság jelentős mértékben függ a járműgyártástól

  A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

 • MÁRCIUS 24. 17:04Pert nyert a döntőbizottság a Vodafone ellen

  Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság, a jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról - közölte a Közbeszerzési Hatóság pénteken az MTI-vel.

 • MÁRCIUS 24. 15:25Rangos nemzetközi díjat nyert a Zeneakadémia filmje

  Silver Hugó díjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon a Reklámfilm/ Individual Commercials főkategóriában a szeptemberi budapesti Bartók Világverseny és Fesztivál kapcsán készült kisfilm – mondta a Világgazdaságnak a verseny kialakítását is jegyző Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója. A 45 másodperces filmetűd, több száz nemzetközi nevezés közül vívta ki a rangos elismerést.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér