Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 1. 23. 16:00|Kalocsai Zoltán | Vállalatok

A Windows 10 felé terelik az ügyfeleket

Az új generációs processzorokkal szerelt számítógépek egy részénél már csak a Windows 10-hez lesz támogatás, igaz, bizonyos konfigurációknál a korábbi megoldásokra is lesznek még frissítések 2017 nyaráig. A Microsoft új operációs rendszere már 200 millió eszközön fut.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Az Intel Skylake processzorral szerelt személyi számítógépek egy része már csak a Windows 10 operációs rendszert támogatja majd, igaz, lesznek olyan konfigurációk, amelyekhez egy darabig még jár a teljes körű támogatás a régebbi megoldásokra is. A hírt a napokban jelentette be Terry Myerson, a Microsoft Windows- és eszközfejlesztésért felelős alelnöke egy blogbejegyzésben. A cég támogatási politikájának változása komoly vihart kavart a nemzetközi sajtóban, többen rámutattak arra, hogy ezzel tulajdonképpen megszűnik a felhasználók választási szabadsága, és mindenki arra kényszerül, hogy idővel a Windows 10-et használja.

A Világgazdaság érdeklődésére a Microsoft magyarországi leányvállalatánál közölték, hogy lesznek olyan új, Intel Skylake processzorral ellátott készülékek, amelyek esetében 2017. július végéig támogatják a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezt követően megszűnik a folyamatos frissítés, ugyanakkor úgy tudjuk, hogy a legkritikusabb hibákra később is ad ki majd javítást a Microsoft, vagyis nem hagyják magukra teljesen a felhasználókat.

Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mely konfigurációk tartoznak majd az átmenetileg még támogatott körbe, illetve melyeknél szűnik meg azonnal ez a lehetőség, így azoknak az egyéni felhasználóknak és vállalatoknak, akik-amelyek új gépeket szereznének be, de valamilyen oknál fogva ragaszkodnak a régebbi rendszerekhez, érdemes lesz várniuk ezzel még néhány hónapot. A változás főként a céges környezetben használt számítógépeknél jelenthet gondot, ugyanis előfordulhat, hogy bizonyos, az adott társaságnál használt alkalmazások csak a korábbi Windows-verziók alatt futnak, főleg, ha egyedi fejlesztésekről van szó. A támogatás leállítása egyébként nem jelenti azt, hogy a régebbi operációs rendszerek nem futnak majd az új gépeken, azonban a fontos biztonsági frissítések nélkül a számítógép védtelenné válhat a vírusokkal, kémprogramokkal és egyéb kártevő szoftverekkel szemben, amelyek ellophatják a személyes és üzleti adatokat, vagy kárt tehetnek azokban.

Terry Myerson több példát is hozott arra, hogy miért éri meg a Windows 10-et telepíteni az új csipekkel. Így például az új operációs rendszer harmincszor jobb minőségű grafikai megjelenítést nyújt a Skylake processzorral, mint a Windows 7, míg az akkumulátor élettartama háromszorosára nőhet. A Windows 10-et használó eszközök száma már elérte a 200 milliót, ami azt jelenti, hogy ez a Microsoft leggyorsabb ütemben terjedő operációs rendszere. A cég célja, hogy 2018-ra már egymilliárd készüléken fusson az új alapszoftver.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
A Windows 10 felé terelik az ügyfeleket
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • MÁRCIUS 24. 18:29A magyar gazdaság jelentős mértékben függ a járműgyártástól

  A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

 • MÁRCIUS 24. 17:04Pert nyert a döntőbizottság a Vodafone ellen

  Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság, a jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról - közölte a Közbeszerzési Hatóság pénteken az MTI-vel.

 • MÁRCIUS 24. 15:25Rangos nemzetközi díjat nyert a Zeneakadémia filmje

  Silver Hugó díjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon a Reklámfilm/ Individual Commercials főkategóriában a szeptemberi budapesti Bartók Világverseny és Fesztivál kapcsán készült kisfilm – mondta a Világgazdaságnak a verseny kialakítását is jegyző Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója. A 45 másodperces filmetűd, több száz nemzetközi nevezés közül vívta ki a rangos elismerést.

 • MÁRCIUS 24. 15:18Keresik az ötletes vállalkozásfejlesztési projekteket

  A korábbi évek sikereit követően a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2017-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzéséért létrehozott díjra összesen öt kategóriában.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér