Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 3. 10. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 3. 10. 16:04|Kalocsai Zoltán | Vállalatok

Amerikai céget alapított a Starschema

Az év elején létrehozta amerikai leányvállalatát a Starschema a további terjeszkedés támogatására, a tavaly 35 fővel bővülő cég idén az első fél évben 35-40 újabb munkatársat venne fel.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Leányvállalatot hozott létre az Egyesült Államokban az év elején az árbevételét a múlt évben megduplázó Starschema Kft. – közölte érdeklődésünkre Csillag Péter, a társaság ügyvezető igazgatója. Az egyelőre néhány hazai technológiai szakemberrel, illetve helyi értékesítővel és marketingessel működő amerikai érdekeltség feladata a tengerentúli ügyfelek kiszolgálása, illetve új partnerek felkutatása lesz. „A Fortune 500 listán megtalálható, nagy nemzetközi cégek vannak a megbízóink között, és ők, valamint a konferenciákon, szakmai napokon megismert potenciális ügyfelek is jelezték, hogy igény lenne helyi támogatásra az amerikai piacon, ezért döntöttünk a terjeszkedés mellett” – mondta Csillag Péter.

A big datához (nagy mennyiségű adat kezelése és hatékony feldolgozása) kapcsolódó tanácsadással és egyedi rendszerfejlesztéssel foglalkozó cég a múlt évben 1,24 milliárd forintos bevételt ért el, ami kétszerese a 2014-es eredménynek. A társaság forgalmának mintegy 80 százaléka származik Magyarországon kívülről, és bár továbbra is a konzultációs tevékenység a meghatározó, egyre nagyobb szerepet játszik a vállalat életében a szoftverfejlesztés is. Az Egyesült Államokon és Európán kívül többek között Hongkongból, Brazíliából és Argentínából is érdeklődnek a Starschema megoldásai iránt – jelezte a cégvezető. Az Inc. magazin közelmúltban nyilvánosságra hozott listáján az egymillió euró éves árbevétel feletti magyar informatikai vállalkozások között a leggyorsabb ütemben fejlődő társaság lett a Starschema. A rangsor számításánál a szerkesztők a 2012 és 2014 közötti eredményeket vették figyelembe. Az Inc. amerikai listáján korábban olyan, mára óriássá nőtt cégek is szerepeltek, mint a Face­book, a Microsoft vagy az Oracle.

A múlt év végén már mintegy kilencvenen dolgoztak a magyar informatikai társaságnál, ami azt jelenti, hogy egy év alatt 35 fővel bővült a létszám. A piaci igények kiszolgálása érdekében az idén is további jelentős fejlesztésre készülnek, csak az első fél évben 30-40 új munkatárs felvételével számol Csillag Péter. Erre az évre kétmilliárd forint fölötti bevételt terveznek a társaságnál.

A vállalat előrehaladott tárgyalásokat folytat egy magyar kockázati tőkecéggel 1,3 millió dollár körüli tőkebevonásról. Ebből az összegből az általuk megalkotott adatvirtualizációs alkalmazás (VirtDB) piaci bevezetését és forgalmazását finanszíroznák, egy külön társaságot létrehozva erre a célra. Csillag Péter közlése szerint már a folyamat legvégén járnak, és akár néhány héten belül megköthetik a szerződést.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Amerikai céget alapított a Starschema
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér