VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Egészségügy

Felvirrad a NAP a magyar agykutatásban

február 22. 06:00 | A következő négy évben 6,5 milliárd forinttal folytatódhat a Nemzeti agykutatási program (NAP), amely 2013 és 2017 között 12 milliárdos támogatással indult el – értesült a Világgazdaság.

Már nem sokáig trükközhetnek a gyógyszerekkel

február 21. 17:30 | Két budapesti gyógyszertárat zártak be, mert illegálisan forgalmaztak gyógyszert. 2019 után minden pirula nyomon követhető lesz.

Illegális gyógyszerkereskedelem: két budapesti patikára került lakat

február 20. 15:32 | Illegális gyógyszerkereskedelmi tevékenység miatt bezáratott két budapesti gyógyszertárat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - derült ki a témában tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Rétvári: Hét év alatt százszázalékos béremelés az ápolóknál

február 20. 09:37 | Majdnem százszázalékos béremelés valósul az ápolók körében 2012 és 2019 között - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Mennyit is költünk az egészségügyre?

február 17. 17:42 | Két éve a GDP 7,2 százalékát fordította Magyarország az egészségügyre, míg Svédország és Németország GDP-jük 11 százalékát - ismertette a 2014-es adatokat az Eurostat.

Lefújták a sugárfertőzés veszélyére figyelmeztető riadót Mexikóban

február 16. 10:28 | A mexikói hatóságok megtalálták szerdán az előző nap ellopott, radioaktív anyagot tartalmazó konténert, és lefújták a hat szövetségi államra érvényes, sugárfertőzés veszélyére figyelmeztető riadót.

Tovább csökkent az influenzások száma

február 16. 09:55 | Az országban tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, a múlt héten 30 százalékkal kevesebb, 66 200 ember fordult orvoshoz ilyen tünetekkel, mint az azt megelőző héten - derül ki az O...

Az innováció sokat hoz az egészségügyben is

február 15. 18:05 | Az okoseszközök rendszerszintű használata az egészségügyben évi 500 milliárd forintos megtakarítást eredményezhet – mondta a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója az Antall József Tudásközpont konferenciájának beharangozóján.

Májusra helyreállhat a hízottbaromfi-termelés Magyarországon

február 15. 15:22 | Legkorábban májusra állhat helyre a hízottbaromfi-termelés Magyarországon - nyilatkozta szerdán az MTI-nek a hízott liba- és kacsafeldolgozással foglalkozó orosházi Pannon Fine Food Kft. ügyvezetője.

Az igazságügyi miniszterhez fordul a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete

február 14. 08:34 | Az igazságügyi miniszterhez fordul a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) az utólag elfogadott hálapénz jogbizonytalanságának rendezése érdekében - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Világgazdaság Piactér