VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Egészségügy

Vége az amalgámtömésnek

március 26. 08:52 | Az Európai Parlament a jövő nyártól korlátozza az unióban a fogászati amalgám használatát.

106 forint osztalékot fizethet a Richter

március 24. 09:41 | A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága a 2016. évi eredmény terhére a törzsrészvényekre 106 forint osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a társaság éves rendes közgyűlésének - derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken közzétett közgyűlési meghívóból.

Szociális ápolási mintaprogram: idén az első 500 ágy készül el

március 23. 10:40 | Idén az első 500 ágy "készül el" a szociális ápolási mintaprogramban - mondta Ónodi-Szűcs Zolltán egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Mihályi Péter: Az adósságot halmozó kórházigazgatót ki kell rúgni

március 22. 12:55 | Ha az Európai Unió országai között az utolsó 3-4 között foglalunk helyet az általános fejlettségünkben, akkor ne csodálkozzunk, hogy az egészségügyben is ott vagyunk - reagált a Központi Statisztikai Hivatal egészségügyi kiadásokról készült tanulmányára Mihály Péter a Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára.

Feloldották a makói kórház járványügyi zárlatát

március 22. 12:17 | Szerda reggel nyolc órakor feloldották a makói kórház járványügyi zárlatát - jelentette be a helyettes országos tisztifőorvos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Most kiderült, hogy mennyit költ egészségügyre Magyarország

március 21. 18:17 | Míg két évvel ezelőtt 7,1 százalék volt az egészségügyi kiadások GDP-hez viszonyított aránya, addig 2003-ban ez a szám még 8,1 százalékot tett ki - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból.

Éger István: évi 600-700 milliárd forint hiányzik a magyar egészségügyből

március 21. 07:00 | Az emberi erőforrások minisztere már jelezte, hogy találkozna Éger Istvánnal, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökével, aki a napokban nyílt levelet írt az orvosok béremelésével és garantált bérminimumával kapcsolatban. Előreláthatóan idén is több tízmilliárd forintos adósságot kell majd eltüntetni a kórházak kasszájából – mondta Éger István a Világgazdaságnak.

Kétharmad a vizitdíj mellett

március 20. 14:31 | A lakosság kétharmada akár vizitdíjat is hajlandó lenne fizetni, ha javulna az egészségügy állapota.

Keveslik a fizetésüket a védőnők

március 20. 07:00 | Diszkriminatívnak tartják a bérezésüket a védőnők a többi egészségügyi dolgozóhoz képest, és keveslik is a fizetésüket. Minderről egy egységesen megfogalmazott levélben tájékoztatják a döntéshozókat.

Hálapénz Magyarországon: egészségtelenül hálásak vagyunk

március 19. 08:48 | Van értelme sokat beszélni a hálapénzről. Az elmúlt években ugyanis jelentősen változott a megítélése az orvosok és a betegek körében is. Egy friss felmérésből kiderült, hogy az emberek 80 százaléka bűncselekménynek minősítené, az orvosok 96 százaléka pedig hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni.

Világgazdaság Piactér