VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Egészségügy

Hónapokon belül megegyezhetnek a háziorvosok hatásköréről

január 19. 08:25 | Az egy éve folyó egyeztetések eredményeként hónapokon belül megegyezhetnek hatáskörük bővítéséről a háziorvosokkal - mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Duplájára nőtt az influenzások száma

január 18. 17:55 | Terjed a járvány, az előző héthez képest kétszeresére emelkedett az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma - közölte legfrissebb jelentésében az Országos Epidemiológiai Központ (OEK).

Világszenzáció: megszületett az első háromszülős baba

január 18. 10:21 | Háromszülős baba született Kijevben olyan eljárással, amelyet a világon először használtak sikeresen.

OECD: meg kell fékezni az egészségügyi költségrobbanást

január 17. 18:54 | Az egészségügyi kiadások robbanásszerű növekedésének megfékezése az egyik alapvető célja a világ egészségügyi rendszereit jellemző reformoknak - mondta kedden, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően az MTI-nek Mikola István.

Megszólalt az államtitkár: ellátásszervezés nélkül nem lehet megoldani az egészségügy problémáit

január 17. 17:17 | Hiába tesznek óriási pénzeket az egészségügybe, ellátásszervezés nélkül nem lehet megoldani a problémákat - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár kedden budapesti konferencián.

Nő a nyugdíjban eltöltött évek száma Csehországban

január 13. 18:26 | Mintegy 24 évet töltenek el a csehek átlagosan nyugdíjban, a nők 27,5 évet, míg a férfiak nem egészen 20 évet - közölte a cseh társadalombiztosító pénteken a statisztikai hivatal adataira hivatkozva.

Országszerte több kórházban tilos a látogatás

január 13. 11:45 | Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) információi szerint az influenzás megbetegedések halmozódása miatt országszerte több egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat.

Járvány miatt túlterheltek a francia kórházak

január 11. 16:00 | Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter a nem sürgős beavatkozások elhalasztását kérte a kórházaktól, amelyek túlterheltté váltak az influenzajárvány miatt.

Egymilliárdból vezetteti el a szennyvizét Komló

január 11. 13:31 | Több mint egymilliárd forintot kapott Komló a település csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és szennyvíztelep-korszerűsítésre - közölte a mecseki város önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Másodfokú fagyriadó Romániában

január 9. 14:00 | Másodfokú (narancssárga) fagyriadót adott ki a román meteorológiai szolgálat hétfőn Románia szinte egész területére január 9-re és 10-re, kivételt csak a nyugati országhatáron lévő, bánsági és partiumi megyék képeznek, ahol elsőfokú fagyriadó van érvényben.

Világgazdaság Piactér