VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Egészségügy

Az altatóorvos keresi a legtöbbet

április 28. 10:30 | A legjobban fizetett tíz állásból kilenc az egészségügyhöz köthető az Egyesült Államokban. Magyarországon inkább a gyógyszergyártás és a kutatás-fejlesztés fizet jobban.

106 forint osztalékot hagyott jóvá a Richter közgyűlése

április 26. 18:10 | Részvényeként 106 forint osztalékot fizet az idén a Richter Gedeon gyógyszergyár, erről döntött a társaság éves közgyűlése szerdán.

Kórházszövetség: még magasabb fizetés kell az egészségügyben

április 26. 16:56 | A Magyar Kórházszövetség üdvözli, hogy ismét nőni kezdtek az egészségügyre fordított közkiadások, ugyanakkor fontosnak tartja jelezni, hogy a béremelések területén további - hasonló nagyságú - lépések szükségesek a biztonságos betegellátáshoz, az elvándorlási folyamat megfordításához.

Többen választják a privát egészségügyet, mint az államit

április 26. 10:58 | A páciensek és az ágazat érdekében egy tucat meghatározó szolgáltató létrehozta a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesületét. Az átláthatóság elősegítése érdekében azt javasolják a kormánynak, terjesszék ki az online pénztárgép használatát a magánegészségügy teljes területére.

Jelentős problémát okozhat a tegnapi gyógyszergyári tűz

április 26. 08:40 | A tegnap Budaörsön kiégett gyógyszerraktár esete úgy tűnik, nagyobb problémát is okozhat az egészségügyben.

Nagyot léphet az új piaccal a Dispomedicor

április 25. 05:00 | A biztonsági orvosi eszközök 30 milliárd dollárra becsült egyesült államokbeli piaca 1-2 százalékának elérését tűzte ki maga elé középtávú célként a Dispomedicor Zrt. Mint azt Nagy Antal elnök-vezérig...

A bértábla hatálya alá kerülnének a védőnők

április 24. 08:13 | Szükséges lenne kiterjeszteni a védőnőkre is az egészségügyi bértábla hatályát - mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 televízió hétfő reggeli műsorában.

Nem fog lefogyni, aki nem tudja, hogyan kell

április 23. 13:03 | Nem csoda, hogy a magyarok mintegy kétharmada túlsúlyos vagy elhízott: a felnőttkorú népességnek majdnem fele azt sem tudja, mennyi a napi energiaszükséglete. Pedig a többség tájékozottnak tartja magát az egészséges életmóddal kapcsolatosan. Mindez abból a friss és teljes körű felmérésből derült ki, amit a magyar lakosság táplálkozási és életmódbeli szokásairól a TÉT Platform készített.

Célba ért a védőnők levele

április 21. 06:43 | A védőnők a sajtóból értesültek arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egy nemzeti védőnői szolgálat létrehozását tervezi. Az Emmi azt közölte a Világgazdasággal, hogy egyeztetés alatt van a védőnők bérének átstrukturálása.

Szívtranszplantáció: Magyarország a világ élvonalában

április 20. 16:54 | Magyarország 2012-ben történt csatlakozása az Eurotransplanthoz, azaz az európai transzplantációs szövetséghez megteremtette annak lehetőségét, hogy a hazai ...

Világgazdaság Piactér