Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 9. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 2. 9. 16:02|CS. K. | Vállalatok

Eladó a Jógazda szlovák cége

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Pénzügyi Felszámoló és Stabilitási Nonprofit Kft. (PSFN) nyilvános pályázaton kívánja értékesíteni a 2011 februárja óta felszámolás alatt álló Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár tulajdonában lévő J-Kassa s. r. o. nevű szlovákiai társaságot és a PSFN azzal szembeni, 823,6 millió forintos követelését. Az érdeklődők február 19. és március 21. között nyújthatják be pályázatukat az elektronikus értékesítési rendszeren. A szlovákiai érdekeltség irány­ára csaknem hajszálra megegyezik annak közel 66,4 ezer eurós (17,6 millió forintos) törzstőkéjével, míg a követelésért legalább 370 millió forintot kell leszurkolni.

A szlovákiai céggel együtt egy Kassa óvárosi részén található telek is a vevőé lehet. Az ingatlannak jelenleg a szlovák kormány a tulajdonosa, így azt egyelőre csak bérleti szerződés keretében lehet használni. A PSFN közlése szerint azonban Pozsony nem zárkózik el a 993 négyzetméteres földterület és az azon lévő 500 négyzetméteres épület értékesítésétől, amely étterem kialakítására alkalmas pincét, konferenciatermet, üzlethelyiséget, üzletet, kávézót, gépkocsiparkolót, stúdióapartmanokat, fitnesztermet és tárgyalót is tartalmaz. Az épület felújítása 2011-ben fejeződött be, ám azt az engedély megléte ellenére nem vették használatba.

A PSFN tavaly márciusban már értékesítette a Jógazda budapesti, Damjanich utcai ingatlanát, noha a nyertes a 126,8 milliós irányárral szemben mindössze 92 milliót volt hajlandó fizetni.
A 2000 lakosú Göncről indult, korábban Gönc és Vidéke Takarékszövetkezet néven működő takarékpénztár szerteágazó, meglehetősen tőkeigényes céghálót működtetett. Az érdekeltségein keresztül ásványvízgyártással, szerencsejátékkal és ingatlan-adásvétellel is foglalkozó Jógazda vesztét az okozta, hogy hitelkihelyezései gyakran megközelítették a 750 milliós szavatoló tőkéjét, 2011-es bezárásáig 8,1 milliárd forint kárt okozott 5457 ügyfelének. Felszámolásának megindítása mellett a rendőrség csalás gyanúja miatt indított nyomozást, ennek állásáról azonban nincs információ.

Újabb takarékos beolvadás

Tovább koncentrálódik a hazai takarékszövetkezeti szektor azzal, hogy az ikervári székhelyű Rum és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a répcelaki központú Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet beolvad a szombathelyi székhelyű Savaria Takarékszövetkezetbe – írta a Napi.hu a Cégközlöny alapján. A karácsony előtt három nappal aláírt szerződés értelmében az egyesülésre február 29-én, de legkésőbb a cégbejegyzés napján kerül sor. A Rum és Vidékének jelenleg 10, a Répcelak és Vidékének 11 kirendeltsége van, befogadójuk, a Savaria – 2014. évi beszámolója szerint – 12 fiókkal és 10 kirendeltséggel működött. A tavaly nyártól felpörgött egyesülési láz során 26 takarékszövetkezet olvadt be tíz másikba.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Eladó a Jógazda szlovák cége
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • MÁRCIUS 24. 18:29A magyar gazdaság jelentős mértékben függ a járműgyártástól

  A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

 • MÁRCIUS 24. 17:04Pert nyert a döntőbizottság a Vodafone ellen

  Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság, a jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról - közölte a Közbeszerzési Hatóság pénteken az MTI-vel.

 • MÁRCIUS 24. 15:25Rangos nemzetközi díjat nyert a Zeneakadémia filmje

  Silver Hugó díjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon a Reklámfilm/ Individual Commercials főkategóriában a szeptemberi budapesti Bartók Világverseny és Fesztivál kapcsán készült kisfilm – mondta a Világgazdaságnak a verseny kialakítását is jegyző Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója. A 45 másodperces filmetűd, több száz nemzetközi nevezés közül vívta ki a rangos elismerést.

 • MÁRCIUS 24. 15:18Keresik az ötletes vállalkozásfejlesztési projekteket

  A korábbi évek sikereit követően a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2017-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzéséért létrehozott díjra összesen öt kategóriában.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér