Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×



Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 9. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 2. 9. 16:02|CS. K. | Vállalatok

Eladó a Jógazda szlovák cége

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Pénzügyi Felszámoló és Stabilitási Nonprofit Kft. (PSFN) nyilvános pályázaton kívánja értékesíteni a 2011 februárja óta felszámolás alatt álló Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár tulajdonában lévő J-Kassa s. r. o. nevű szlovákiai társaságot és a PSFN azzal szembeni, 823,6 millió forintos követelését. Az érdeklődők február 19. és március 21. között nyújthatják be pályázatukat az elektronikus értékesítési rendszeren. A szlovákiai érdekeltség irány­ára csaknem hajszálra megegyezik annak közel 66,4 ezer eurós (17,6 millió forintos) törzstőkéjével, míg a követelésért legalább 370 millió forintot kell leszurkolni.

A szlovákiai céggel együtt egy Kassa óvárosi részén található telek is a vevőé lehet. Az ingatlannak jelenleg a szlovák kormány a tulajdonosa, így azt egyelőre csak bérleti szerződés keretében lehet használni. A PSFN közlése szerint azonban Pozsony nem zárkózik el a 993 négyzetméteres földterület és az azon lévő 500 négyzetméteres épület értékesítésétől, amely étterem kialakítására alkalmas pincét, konferenciatermet, üzlethelyiséget, üzletet, kávézót, gépkocsiparkolót, stúdióapartmanokat, fitnesztermet és tárgyalót is tartalmaz. Az épület felújítása 2011-ben fejeződött be, ám azt az engedély megléte ellenére nem vették használatba.

A PSFN tavaly márciusban már értékesítette a Jógazda budapesti, Damjanich utcai ingatlanát, noha a nyertes a 126,8 milliós irányárral szemben mindössze 92 milliót volt hajlandó fizetni.
A 2000 lakosú Göncről indult, korábban Gönc és Vidéke Takarékszövetkezet néven működő takarékpénztár szerteágazó, meglehetősen tőkeigényes céghálót működtetett. Az érdekeltségein keresztül ásványvízgyártással, szerencsejátékkal és ingatlan-adásvétellel is foglalkozó Jógazda vesztét az okozta, hogy hitelkihelyezései gyakran megközelítették a 750 milliós szavatoló tőkéjét, 2011-es bezárásáig 8,1 milliárd forint kárt okozott 5457 ügyfelének. Felszámolásának megindítása mellett a rendőrség csalás gyanúja miatt indított nyomozást, ennek állásáról azonban nincs információ.

Újabb takarékos beolvadás

Tovább koncentrálódik a hazai takarékszövetkezeti szektor azzal, hogy az ikervári székhelyű Rum és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a répcelaki központú Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet beolvad a szombathelyi székhelyű Savaria Takarékszövetkezetbe – írta a Napi.hu a Cégközlöny alapján. A karácsony előtt három nappal aláírt szerződés értelmében az egyesülésre február 29-én, de legkésőbb a cégbejegyzés napján kerül sor. A Rum és Vidékének jelenleg 10, a Répcelak és Vidékének 11 kirendeltsége van, befogadójuk, a Savaria – 2014. évi beszámolója szerint – 12 fiókkal és 10 kirendeltséggel működött. A tavaly nyártól felpörgött egyesülési láz során 26 takarékszövetkezet olvadt be tíz másikba.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Eladó a Jógazda szlovák cége
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • ÁPRILIS 27. 20:00A figyelmetlenség miatt történnek a munkabalesetek

  A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

 • ÁPRILIS 27. 18:20Győri cég a Financial Times európai vállalati listáján

  Az Attrecto Zrt. is felkerült a Financial Times listájára, a brit gazdasági lap a leggyorsabban fejlődő ezer európai vállalat rangsorában a 142. helyet adta a győri cégnek, amely Magyarországról egyedüliként került az összeállításba.

 • ÁPRILIS 27. 17:30Csaknem félmillió dollárt fizetnek a korábbi vezérek

  Az amerikai piacfelügyelet (SEC) jelentése szerint a Magyar Telekom korábbi vezére, Straub Elek és stratégiai igazgatója, Balogh András elfogadta, hogy fejenként 250 ezer, illetve 150 ezer dollár bírságot fizetnek.

 • ÁPRILIS 27. 16:38Airbus: a vezérigazgató elutasítja a bécsi ügyészség vádjait

  Thomas Enders, az Airbus repülőgépgyártó vállalat vezérigazgatója visszautasította csütörtökön a bécsi ügyészség csalás gyanújára vonatkozó állításait. Jelenleg azzal kapcsolatban zajlik a nyomozás, hogy a Eurofighter harci repülőgépek vásárlásakor Ausztriát megtévesztették-e az árral kapcsolatban.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Gazdasági csúcstalálkozó: Csúcsvezetőknek!

 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér