VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Energia

Csökken a gázolaj ára, de a benzin most nem lesz olcsóbb

március 27. 15:13 | Csökkenti bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI. A csökkentéssel a gázolaj...

12 ezer tonna szotyihéjjat éget majd el a Hungrana új erőműve

március 27. 13:28 | Letették a szabadegyházai Hungrana Kft. újabb biomassza erőművének alapkövét hétfőn: a másfél milliárd forintos beruházással a cég a termeléshez használt teljes gőz- és hőigényét száz százalékban maga fogja kielégíteni.

Kevesebbet aludtunk, de az áramfogyasztás is csökkent

március 27. 08:56 | A tavaszi óraátállítás után már vasárnap csökkent a villamosenergia-fogyasztás a szombatihoz képest – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kommunikációs főmunkatársa az M1 televízión este.

Zöld utat adott a Keystone XL olajvezetéknek a Trump-kormányzat

március 24. 18:30 | Zöld utat adott a Keystone XL olajvezetéknek a Trump-kormányzat: Donald Trump amerikai elnök pénteken aláírta a Kanada felől érkező olajvezeték építéséről szóló engedélyt.

Egy bécsi lakás feleannyit fogyaszt, mint egy pesti

március 24. 08:50 | Az uniós átlagnál majdnem ötödével több hőenergiát falnak fel a magyar lakások, egy bécsi otthon energiafogyasztása pedig feleakkora, mint egy budapesti lakásé - derült ki a WWF tanulmányából.

Szélenergiával egyenlít az E.ON

március 24. 08:36 | A hálózat stabilitása és a biztonságos energiaellátás szempontjából mindeddig gondot okozott, hogy a szélenergia hálózatba történő betáplálása ingadozó. Az E.ON-nak köszönhetően most fordult a kocka, a társaság ugyanis szélenergiával stabilizálja a németországi elektromos hálózatot.

Töltőállomás ilyet még nem csinált

március 23. 14:22 | Az első Mol arculatú, ENI-től vásárolt töltőállomáson az autóban ülve vásárolható étel és ital, a kútnál a nyártól már áram is „tankolható”.

Mol: Tényleg olcsóbb lesz a tankolás április elsejétől

március 23. 11:55 | Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol Nyrt., aminek eredményeként várhatóan csökkennek majd az üzemanyagárak - mondta a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője csütörtökön az olajkonszern megújult töltőállomásának átadóján.

Megállapodást írt alá az Eni és a Gazprom

március 23. 10:03 | Szándéknyilatkozatot írt alá a Gazprom vezérigazgatója, Alexey Miller és az Eni S.p.A. vezérigazgatója Claudio Descalzi - derül ki a Tigáz-DSO közleményéből. A dokumentum a két vá...

Búcsú az elavult energiacímkéktől

március 23. 06:56 | Új, A-tól G-ig terjedő skáláról olvasható le a tervek szerint az adott elektromos háztartási gépek energiahatékonysága.

Világgazdaság Piactér