VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Energia

Hatékonyabb energia szabályozást sürgetnek a nagyvállalatok

április 30. 16:42 | Határozottabb, a megújuló energiaforrások felhasználását támogató politikát látna szívesen az európai unió területén egy 15 nagyvállalatból álló csoport.

Csökkent az üzemanyag ára

április 30. 08:07 | Csökkent az üzemanyagok ára, a benzin 355 forintba, míg a gázolaj 353 forintba kerül.

Trump levette a rövid pórázról az amerikai energiatermelést

április 28. 19:19 | Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a partmenti olaj-, és gázkitermelés kiterjesztéséről.

1,2 milliárdért fejleszt az E.ON Vas megyében

április 28. 10:02 | Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése, új innovatív termékek létrehozása és felügyelete – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát.

Örülhetnek az INA-nál, nyereségesek voltak az első negyedévben

április 27. 17:43 | Nyereséget könyvelhetett el az INA horvát olajipari vállalat az első negyedévben.

Atomblokk épül a szénerőművek megmentéséért

április 27. 15:30 | Sajátos okból építene atomerőművet Lengyelország: a nulla szén-dioxid-kibocsátású létesítménynek köszönhetően könnyebben teljesíthetné uniós klímakötelezettségét, így a háttérben tovább működhetnének az áramtermelés 80 százalékát adó szénerőművek is – írja a Bloomberg.

Magyar cég segíti a bolgár gázpiaci liberalizációt

április 27. 10:12 | A bolgár gázpiacon is sikeres az energetikai informatikai megoldások fejlesztésére fókuszáló magyar IP Systems Kft. A cég a rendszerirányítói feladatokat ellátó Bulgartransgaz számára exportál a gázpiaci szállítórendszer kezelését többszereplős modellben megvalósító megoldást.

Közel háromszoros nyereség az MVM csoportnál

április 27. 05:00 | Az előző évinél kisebb árbevétel mellett jobb eredménymutatókat ért el 2016-ban az MVM állami energiaipari csoport. Nettó bevétele 1266,5 milliárd forintról 1034,1 milliárdra csökkent, az EBITDA-ja az...

Államtitkár: az atomenergiának nincs alternatívája

április 26. 19:52 | Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája. Arra pedig most választ kell adni, hogy mi lépjen a már működő paksi blokkok helyébe leállításuk után.

Magyar találmány oldhatja meg az energiatárolás problémáját

április 26. 17:17 | Egy magyar­országi fejlesztésnek kö­szönhetően folyamatosan ad áramot egy napelemes-áramtárolós berendezés, kisebb igény esetén.

Világgazdaság Piactér