VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Energia

Több nyereséget termelt az Iberdola

február 22. 14:29 | Csökkenő bevétel mellett javította jövedelmezőségét az Iberdrola spanyol multinacionális áramszolgáltató vállalat tavaly.

Most már végleges: 25 forint osztalékot fizet a Telekom

február 22. 14:17 | A Magyar Telekom igazgatósága részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek. A közlemény szerint a Magyar Telekom április 7-én tartja közgyűlését, osztalékra azon részvénye...

Új díj jön a napelemekre

február 21. 16:22 | Március végétől teljesítménydíjat kell fizetni az újonnan telepített napelemes rendszerek 4 kW feletti teljesítménye után. A díj most 0 forint, de nincs garancia arra, hogy ennyi marad.

Ezeken a településeken kutatnak olaj után

február 17. 17:28 | Aláírták a koncessziós szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) bányászati felhívásán nyertes pályázó cégek, a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (Mol) és a PannErgy Geotermikus Erőművek (PEGE) Zrt.

Zugból ellenőrzik a Global NRG Zrt.-t

február 17. 17:10 | Gibraltár helyett már a svájci Zugból ellenőrzik a gázkereskedelemben aktív Global NRG Zrt.-t. Megszületett a vele kapcsolatban álló, de az árampiacra készülő L-NRG Zrt. is

100 millió eurót kap a Krk-i LNG-terminál

február 17. 15:55 | Az Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) koordinációs bizottsága pénteki döntése szerint 102 millió euróval (31,4 milliárd forint) támogatja a krki úszó LNG-terminál (cseppfolyósított földgáz-terminál) építését.

Mol: továbbra sincs döntés a béremelésekről

február 17. 10:05 | Továbbra sem dőlt el, milyen mértékben emeli dolgozói bérét az idén a Mol Nyrt., mindenesetre az olaj- és gázipari nagyvállalat illetékesei pénteken Százhalombattán újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek képviselőivel – értesült a Világgazdaság.

Emelkedett a benzin ára

február 17. 07:16 | Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Oroszországnak jól jön az olajáremelkedés

február 16. 16:20 | Busásan megtérül az olajkitermelés csökkentése Oroszországnak, az emelkedő olajáraknak köszönhetően a költségvetés bevételei 1500 milliárd, a vállalatoké pedig 700 milliárd rubellel növekedhetnek éves szinten - jelentette ki Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter.

Naperőműbe fektet az Alteo Group

február 16. 08:55 | A négy, egyenként 495 kilowattos naperőműegység a Szeged melletti Domaszék külterületén épül meg. Az erőmű a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesíti majd a termelt villamos energiát.

Világgazdaság Piactér