Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 23. 10:19|Utolsó módosítás: 2016. 2. 23. 10:21|D. J. | Vállalatok » Infokommunikáció

Ingyen lehet a telefonálás

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Deutsche Telekom (DT)  működési területén lévő lévő negyven - adat, illetve hangszolgáltatási - hálózat közül egy nemzetközi független mérés alapján a Magyar Telekom infrastruktúrája végzett az első helyen - mondta Tremmel János, a Telekom hálózatfejlesztési igazgató a most zajló Mobil World konferencián tartott sajtóbeszélgetésen, Barcelonában. A szakember azt is elárulta, hogy a DT budapesti adatkommunikációs központjáért Magyarországgal Szlovákia, Horvátország és Románia is versenyzett, de végül ezt Budapestnek sikerült megszereznie - mondta Tremmel. (A DT hétfőn jelentette be, hogy Magyarországra hozza ezt a központot).

Modellváltás zajlik a fejlesztésben - mondta Gyenes András, a Telekom lakossági vezérigazgató-helytettese - amíg korábban a technológia oldalról közelítettek, most pedig a felhasználók szempontjából. A hálózat fejlesztők a barcelonai kiállításon megmutatták a jövőt - fogalmazott Gyenes. A Huawei például - amely jön felfelé - megmutatta, hogy mit gondol a jövő városról, az Ericsson pedig az ügyfél elégedettségeket növel hálózati megoldásaival állt elő.

Demokratizálódott a mobiltelefon-készülékek piaca - fogalmazott Dobó Mátyás, a Telekom innovációs vezetője,  aki szerint a "kisebb" cégek termékein is elérhetőek azok a szolgáltatások, amelyek korábban leginkább a nagyok jellemzője volt. Tehát kedvező ár/érték arányú, mindenki számára elérhető telefonok jelentek meg a piacon - fogalmazott Dobó, aki szerint egyre közelebb kerültek egymáshoz a nagy és a feljövő mobiltelefon készülék gyártók termékei.

A DT hétfőn bejelentette, Magyarország mellett Szlovákiában idén debütál  egy olyan szolgáltatás, ami mint független, nyílt, hanghívásokhoz, üzenetküldéshez és videóhívásokhoz egyaránt használható.  Az immmr-en belül a hívás és a kommunikáció ingyenes.

A Telekom tavaly saját forrásból 464 ezer háztartás számára tette lehetővé a szélessávú hálózati elérést, meghaladja a terveket, a cél ugyanis 440 ezer háztartásról szólt - mondta Tremmel, aki hozzátettet, hogy ilyen léptékű fejlesztés - ilyen rövid idő alatt - nem zajlott az elmúlt húsz évben. Ez a fejlesztés része annak a kormányzati célnak, aminek eredményeként 2018-ra minden háztartásba érjen el a szélessávú, legalább 30 mbp/s -es sebességű vezetékes hálózat. Mindeközben a mobil infrastuktúrát is fejleszti a Telekom.

Európában 300-400 nagy különböző nagy hálózat működik, míg Ázsiában vagy Amerikában egy tucatnál is kevesebb. Ezeken a helyeken már koncentrálódott a piac, és ez Európában is időszerű lesz, hisz a távközlési piac egyre inkább a méretgazdaságról szól - mondta Tremmel, aki szerint épp ezért például a légitársaságban már alkalmazott szövetségesi rendszerek alakulhatnak ki.  Gyenes szerint is az európai piac koncentrációjára kell számítani, hogy ez pontosan milyen formában - szövetség vagy felvásárlások révén -, azt egyelőre nem lehetett tudni.

Magyar Telekom Nyrt. - az elmúlt évek árbevétele


A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Ingyen lehet a telefonálás
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér