Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2011. 10. 26. 05:00|Utolsó módosítás: 2011. 10. 26. 10:25|Világgazdaság | Vállalatok » Infokommunikáció
Már több mint 60 hazai alkalmazás érhető el a WP7-felhasználóknak

Magyar fejlesztők a világban

Mindössze egy hónapja indult el a Windows Phone 7 fejlesztői portálja, de már 300 magyar cég és diák töltött fel szoftvert a Microsoft alkalmazásboltjába, a Marketplace-re – tudtuk meg Bátorfi Zsolttól, a Microsoft platformtechnológiai szakértőjétől.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A hazai fejlesztők több mint 60 alkalmazása vált elérhetővé a globális WP7-felhasználók számára. A globális piactérbe szóló fejlesztésként a hazai cégek első körben olyan egyszerű alkalmazásokat készítettek, mint például az autópálya-matrica vásárlására alkalmas eszköz.
A fejlesztők évi 99 dollár fejében regisztrálhatnak az oldalra, és tölthetik fel a Windows Phone- ra fejlesztett alkalmazásaikat, ezek a világ 38 országában élő Windows Phone-felhasználók mindegyike számára letölthetővé válnak. A diákok ingyenesen regisztrálhatnak az oldalon.

Az App Hub indulásakor a Microsoft fejlesztői csapata a 30 leggyorsabban feltöltött alkalmazás készítőjének ajándékot ajánlott fel. A Microsoft-platform szakértője szerint azonban nem ez volt az igazán ösztönző tényező. A Marketplace egy most születő globális tér, amelyen még nincs kiélezett verseny, így gyorsan lehet érvényesülni.

Hasonlóan gondolkodik Nagy Tamás is, a GPS Tuner Kft. ügyvezető igazgatója. A társaság által készített Turn by turn navigációs alkalmazás felkerült a legtöbbet letöltött applikációk listájára. A GPS Tuner nem első alkalommal töltött fel szoftvert a piactérbe. Egy évvel ezelőtt egy amerikai cégen keresztül már elérhetővé tettek egy navigációs szoftvert a Marketplace-en, így nem volt kérdéses, hogy a hazai portál elindulása után magyarországi szoftverrel is elindulnak. Ezt követte az európai, így már összesen nyolc alkalmazással vannak jelen a Windows Phone 7-piactéren.

A GPS Tuner első két alkalmazását eddig öszszesen 100 ezren töltötték le világszerte. „A Microsoft piacterén kizárólag szigorú minőségi ellenőrzést követően tesznek közzé alkalmazásokat, ez garantálja, hogy a felhasználók csak a magas mércéjű Microsoft-elvárásoknak megfelelő alkalmazásokat tölthetnek le. Mi fejlesztünk más mobilplatformokra is, ahol nem találkoztunk hasonlóan szigorú minősítési rendszerrel, ez azonban garantálja azt, hogy a letöltött alkalmazásokért érdemes pénzt adni” – fogalmazott Nagy Tamás. „Már egy évvel ezelőtt is láttunk fantáziát a Windows Phone 7 platformban, s bár lehet, hogy a célközönség egyelőre kicsi, de a Microsoft-fejlesztőkkel tartott közvetlen kapcsolat biztosan megtérül” – húzta alá.

A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Magyar fejlesztők a világban
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér