Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 1. 24. 19:26|K. B.–K. Z. | Vállalatok » Infokommunikáció

Üldözőbe vette a Google az Apple-t

Egymilliárd dollárjába került a Google-nak az, hogy az Apple mobileszközökön futó iOS platformon is elérhető volt a keresőszolgáltatása.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Egymilliárd dollárjába került a Google-nak 2014-ben az, hogy az Apple mobileszközökön futó iOS platformon is elérhető volt a keresőszolgáltatása – derül ki a Bloomberg összeállításából. A hírügynökség egy, az Oracle és a Google között zajló per irataiból szerezte meg ezt az adatot. Az összeget bevételmegosztás keretében fizette ki a Google az Apple-nek. A dokumentumokban szerepel egy, még a tárgyalás előtt tett vallomás részlete is, amelyben egy tanú arról számolt be, hogy egy időben 34 százalék volt a részesedés mértéke. Ebből az következtethető ki, hogy a Google-nak csak az Apple eszközein futó hirdetésekből 3 milliárd dollár körüli bevétele származott 2014-ben, amelyből egyet továbbadott partnerének. Arról, hogy milyen megállapodás van a két vállalat között, és mekkora összeg cserél gazdát évente, már hosszú ideje vannak találgatások. A tisztánlátást nehezíti, hogy mindkét társaságnál elzárkóztak az információ kommentálásától.

A két óriáscég partnerei és riválisai is egymásnak. A Google, pontosabban a keresőt működtető Alphabet nevű cég piaci értéke pénteken átlépte az 500 milliárd dolláros álomhatárt, és tíz százalékon belülre ért a világ jelenleg legértékesebb nyilvános társaságának számító Apple-hez képest. A különbség az elemzők többsége szerint gyorsabban fog olvadni, köszönhetően annak, hogy az Alphabet digitális hirdetésre alapozó nyereségtermelő képessége több mint a duplája annak, mint amit az Apple a gyengülő okostelefon-piacon el tud érni sikertermékével, az iPhone-nal. Az okostelefon-üzletág adja az Apple bevételeinek 60 százalékát és vele együtt a profit döntő részét. A piac bővülése azonban tavaly már 10 százalékosra csökkent, s az Apple-nek a felhalmozódott készletei miatt az év első negyedében csökkentenie is kellett a termelését. Ezzel szemben a hirdetési piac az eMarketer előrejelzése szerint 2019-re megtriplázódik, eléri az 200 milliárd dollárt. Az Alphabet bőven kiveszi ebből a részét, ha tartja az idei évi 15 százalékos forgalombővülési ütemet. Az elemzők ráadásul több fantáziát látnak az Alphabet fejlesztéseiben – önjáró autók, egészségipar –, mint az Apple-éiben.

Oracle Hungary Kft. - az elmúlt évek árbevétele


A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Üldözőbe vette a Google az Apple-t
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Rovat további hírei
 • AUGUSZTUS 30. 07:00Turizmus: Megelőzte a vidék Budapestet

  Trendfordulóhoz érkezett a vidéki idegenforgalom: a külföldi vendégek vonzásában a vidéki szállodák messze megelőzték a fővárosi hoteleket az első félévben. Ráadásul a belföldi kereslet is több mint a duplájával haladta meg a külföldit.

 • AUGUSZTUS 19. 13:00Sokan a Vibernek köszönhetik a randevút

 • AUGUSZTUS 16. 20:00Brüsszel megszorongatná a WhatsAppot is

  Az Európai Bizottság szigorúbb szabályokat írna elő a Skype-hoz vagy a WhatsApp-hoz hasonló, internet-alapú telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen a nagy távközlési szolgáltató cégekkel.

 • AUGUSZTUS 16. 19:28Letartóztatták a Telekom Austria ügy elől megszökő lobbistát

  Egy grazi magánklinikán kedden letartóztatták Peter Hocheggert, mert az egykori lobbista a múlt héten nem jelent meg a Telekom Austria ügyével kapcsolatos bécsi tárgyaláson.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Pénteken kezdődött a varsói V4-csúcstalálkozó Fotók: Miniszterelnöki Sajtóiroda

 • Földrengés rázta meg Olaszországot Fotók: AFP

 • Éremeső az olimpián

 • Rio 2016

 • Kezdődik a riói olimpia

 • Kihirdették a felvételi ponthatárokat

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér