Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 2. 16. 18:20|Utolsó módosítás: 2017. 2. 16. 20:40|VG/MTI | Vállalatok » Infokommunikáció

Zárt már jobb negyedévet is a Lenovo

A személyi számítógépek gyengélkedő világpiaca, illetve a mobil készülék üzletág alacsonyabb bevétele miatt csökkent a Lenovo forgalma és nyeresége 2016/17-es pénzügyi éve harmadik negyedévében - közölte a Lenovo.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártó vállalata, a kínai Lenovo a márciussal záródó pénzügyi éve harmadik negyedévében - tavaly október-decemberben - 12,2 milliárd dollár, az előző évinél hat százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 98 millió dollár nettó nyereséget ért el, 67 százalékkal kisebbet az egy évvel korábbi 300 milliónál. Az elért nyereség azonban ezzel együtt is felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A cég bruttó eredménye 15 százalékkal 1,6 milliárd dollárra csökkent, bevételarányos jövedelmezősége 13,1 százalék lett a harmadik negyedévben. A működési eredmény 64 százalékkal 138 millió dollárra csökkent. A Lenovo mindhárom üzletága, az adatközpont, a mobil készülék, valamint a személyi számítógép nehézségekkel kellett, hogy szembe nézzen a negyedév folyamán.

A személyi számítógép üzletág 8,6 milliárd dollár bevételre tett szert a negyedévben, két százalékkal magasabbra az egy évvel korábbinál. Az előző negyedévhez képest azonban 10,2 százalékkal nőtt a bevétel.  A Lenovo a negyedév folyamán 15,7 millió személyi számítógépet értékesített világszerte, két százalékkal többet, mint egy évvel korábban, négy százalékponttal teljesítve túl az iparági átlagot. A negyedévben rekordnagyságú, 22,4 százalékos részesedésre tett szert a személyi számítógépek világpiacán. A személyi számítógép üzletágon belül a táblagépek értékesítése tíz százalékkal nőtt, ami 29 százalékponttal haladta meg a világpiaci átlagot.

A mobil készülék üzletágban a Moto és a Lenovo márkák együtt 23 százalékos forgalomcsökkenést szenvedtek el az egy évvel korábbihoz képest, a 2,2 milliárd dolláros bevétel azonban hét százalékkal haladta meg az előző negyedévit. Az üzletág veszteségessége 0,6 százalékponttal 7,1 százalékra javult.

A negyedévben a Lenovo 15 millió okostelefont értékesített, a Lenovo márka ezen belül hét százalékkal, a Moto márka 20 százalékkal növelte forgalmát. A harmadik negyedévben a Lenovo 9,9 százalékos részesedéssel rendelkezett az okostelefonok világpiacán.  A szerverek, adattárolók, szoftverek gyártásával és szolgáltatások nyújtásával foglalkozó adatközpont üzletág 1,1 milliárd dollár bevétele 20 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól és három százalékkal az előző negyedévitől.

Kínában a Lenovo forgalma éves bázison két százalékkal 3,5 milliárd dollárra csökkent, de nyolc százalékkal nőtt az előző negyedévihez képest. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben 14 százalékkal 1,7 milliárd dollárra csökkent a forgalom. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában éves bázison 2,7 százalékkal 3,4 milliárd dollárra csökkent a bevétel. Negyedéves bázison azonban 23 százalék volt a növekedés.  Az amerikai kontinensen a Lenovo 3,6 milliárd dollár forgalmat bonyolított pénzügyi éve harmadik negyedévében, nyolc százalékkal kisebbet az egy évvel korábbinál.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Zárt már jobb negyedévet is a Lenovo
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • FEBRUÁR 28. 11:19Sokba kerül majd a cégeknek az 5G

  A fokozatos fejlesztéseknek köszönhetően várhatóan 2020 körül kerülhet kereskedelmi forgalomba Magyarországon, illetve a régióban az 5G hálózat, azaz a jelenleg elérhetőnél jóval nagyobb mobil sávszélességet biztosító infrastruktúra - mondta Tremmel János, a Magyar Telekom mobil hálózatokért felelős igazgatója a barcelonai Mobile World Congress kiállításon tartott keddi sajtóbeszélgetésén.

 • FEBRUÁR 28. 10:51Sok magyarnál mosódik össze a magánélet és a munka

  Az okostelefonokon az állandó online jelenlét miatt egyre jobban összemosódnak a munka és a magánélet határai. A dolgozó okostelefon-használók azonban javarészt előnyként élik meg ezt a helyzetet: 78 százalékuk inkább dolgozik szabadidejében is alkalmanként a telefonján, csak munkaidőben is használhassa azt magáncélra.

 • FEBRUÁR 27. 18:05Ez teljesen át fogja alakítani a világunkat

  Az idei barcelonai Mobile World Congressen minden - a jelenleg elérhető legnagyobb sebességet biztosító 4G mobil technológiánál is gyorsabb - 5G-ről szól. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy élesben pontosan mikortól kapcsolódhatunk az új hálózatra, de a Deutsche Telekom szakemberei szerint megkezdődött a visszaszámlálás.

 • FEBRUÁR 27. 12:15Az információ érték, mégsem vigyáznak rá

  A megfelelő adatvédelemhez sok cég esetében hiányzik a megfelelő humán szaktudás, vagy technikai háttér, vagy legrosszabb esetben mindkettő.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

 • Demonstráció az Alexandra áruház előtt Fotó: Móricz-Sabján Simon

 • Jégzajlás a Tiszán

 • EU-csúcs Máltán 2017. február 3-án. Fotók: MTI

 • Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapesten - Fotó: MTI

 • Ezrek tüntetnek országszerte Donald Trump bevándorlást korlátozó rendelete ellen. Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér