Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2012. 9. 12. 13:35|Utolsó módosítás: 2012. 9. 12. 17:18|AP - Világgazdaság Online | Vállalatok » Infokommunikáció

Zuckerberg: Sokan alábecsülnek minket, de hibáztam is

Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezére a cég tőzsdei bevezetés óta először szólalt meg és tőle szokatlan módon elismerte, hogy elkövetett pár hibát. Ennek ellenére állítja: a cég legtöbb munkatársa továbbra is "megduplázná a tétet", amit a Facebookra rak.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Zuckerberg a Facebook gyászos tőzsdei szereplése kapcsán úgy fogalmazott: szívesebben veszi, ha alábecsülik, mert ez lendületet ad az újabb teljesítményekhez. A világ legnépszerűbb közösségi portáljának vezérigazgatója egy San Francisco-i konferencián arról beszélt, hogy cége igyekszik a világot még nyitottabbá tenni, ugyanakkor fontosnak tartja a profitszerzést is – tudósít az AP.

A portál mobiltelefonos terjeszkedéséről szólva azt állította, hogy sokan nem látják, milyen nagy lehetőségeket rejt a cég számára ez a szektor, de elismerte, hogy hibát követett el, amikor a HTML 5 nyelvet választotta az alkalmazáshoz. Ezzel a megoldással ugyan bármilyen operációs rendszer alatt futtatható a szoftver, de éppen ezért nem testreszabott és ezért sok felhasználó számára a használata nem jelent valódi élményt. A Facebooknak ezért jelentős módosításokat kellett végrehajtania azért, hogy az Android, illetve az iOS rendszerű mobilokon is kényelmes legyen a portál használata.

Fotó: Reuters
Mark Zuckerberg a Tech Crunch konferenciáján

Zuckerberg ismét elutasította azokat a pletykákat, amelyek szerint a Facebook saját okostelefont fejlesztene, mert – mint mondta – egyértelmű, hogy nem ez a jó stratégia a számukra. Ugyanakkor a cégvezér utalt arra, hogy a közeljövőben nagyobb figyelmet fordítanak a keresésre, hiszen a portál már most is napi egy milliárd keresést hajt végre.

Várják a pénzforrásokat

A céget a tőzsdei bevezetésekor mint a legértékesebb technológiai vállalatot értékelték a Wall Streeten, azonban a Facebook részvénye mostanra akkori értékének nagyjából felét elvesztette, tegnapi záróértéke is 20,01 dollár volt csupán. Ezek után részvénypiaci elemzők arra kíváncsiak, hogy a cég vezérgazgatója, Mark Zuckerberg hogyan teljesíti majd korábbi üzleti ígéreteit.

Zuckerberg és társai most szembesülnek azzal, hogy a mostani pénzteremtési kultúra eltérő a korábbihoz képest, ugyanis a Szilícium-völgy és a Wall Street megközelítése között különbség van. A Wall Street egyértelműen a bevétel gyors növekedésének híve, hiszen a Facebook még mindig értékes, nagyjából 50 milliárd dollárt érhet. Ezzel szemben a Facebook vezetői türelmet kérnek, és azzal érvelnek, hogy olyan eszközöket hoznak létre, melyek örökre megváltoztatják a világot, azonban a profit növelésének mikéntjéről eddig nem igazán nyilatkoztak.

Nem költünk rajta elég pénzt

A Reuters és az Ipsos közös kutatása szerint ötből négy Facebook felhasználó még soha nem vásárolt meg semmit a portálon olvasható reklámok vagy felhasználói kommentek hatására. A júniusi adatok szerint a felhasználók 34 százaléka kevesebb időt tölt jelenleg a portál látogatásával, mint hat hónapja, és csak 20 százalék szán rá több időt. A május végén-június elején a Reuters és az Ipsos által elkészített kutatásban a megkérdezett amerikaiak 21 százaléka állította, hogy nem regisztrált a közösségi oldalra, 44 százalék pedig állítja, hogy kevésbé pozitív a véleménye a cégről a tőzsdei bevezetés óta.

A felmérés szerint a portál felhasználóinak túlnyomó többségére nem hatottak az ott elhelyezett reklámok, az eMarketer egy korábbi kutatása pedig azt mutatta, hogy az email és a direkt mail marketing jobb eredményeket ér el, mint a Facebook.

A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Zuckerberg: Sokan alábecsülnek minket, de hibáztam is
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

HOZZÁSZÓLÁSOK

 • 1. bulvarmedias2012. 9. 12. 15:57

  A WS kapcsán ne feledjük el megjegyezni azt sem, hogy 10 évvel ezelőtt a tőzsdei világ bukott már egy hatalmasat a technológiai részvények túlértékelésével, ezért érthetően felkészültebbek és óvatosabbak egy esetleges dot.com válság elkerülése végett.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Zuckerberg: Sokan alábecsülnek minket, de hibáztam is


  A WS kapcsán ne feledjük el megjegyezni azt sem, hogy 10 évvel ezelőtt a tőzsdei világ bukott már egy hatalmasat a technológiai részvények túlértékelésével, ezért érthetően felkészültebbek és óvatosabbak egy esetleges dot.com válság elkerülése végett.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér