VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Ingatlan

Csúcsra járatták a magyar lakásárakat

január 20. 05:00 | Mély bázisról indulva ért fel hirtelen európai csúcsra a 2016 harmadik negyedévében 2015 azonos időszakához képest a legnagyobb árnövekedést mutató magyar lakáspiac, amely az Eurostat friss jelentése ...

Uniós listavezetők lettünk a lakások drágulásában

január 19. 12:10 | Emelkedtek a lakásárak 2016 harmadik negyedévében az eurózóna és az Európai Unió tagállamaiban – állapította meg az Eurostat. Az unió statisztikai hivatala szerint az eurózónában 3,4 százalék...

Minden pénzt nem lehet telekre költeni

január 18. 16:00 | Megjelentek a piacon azok az építési telkek, amelyek tulajdonosai évek óta a mostanra bekövetkezett áremelkedésre vártak. A jó helyen lévő telkek gyorsan elfogytak, legalábbis azok, amelyeket nem áraztak túl, hisz a dráguló építési költségekkel is számolni kénytelen építtetőknek sem ér meg minden pénzt egy jó telek.

Rekordszintű rezsicsökkentés

január 18. 15:45 | Egymást érik a rekordok a magyar passzívház-építésben. Az Európában egyedülálló százlakásos passzív bérház két éve készült el, tavaly egy tizenhat csoportos óvoda is minősített épületet kapott, egy magáncég pedig a világ legnagyobb passzívházaként reklámozza most épülő társasházát.

Jó telekből kevés van, túlárazottra nincs igény

január 17. 10:27 | Az elmúlt egy évben rendkívül erős kereslet alakult ki a Budapesten és agglomerációjában fellelhető eladó építési telkek iránt, melyet főleg az áfacsökkentés és a CSOK hajtott. Kérdés az, hogy a talál-e még eladó telket a fővárosban és környékén az, aki most vágna bele egy építkezésbe?

Kisebb változások a lakástakarékoknál

január 16. 15:00 | Az eddigi három hónap helyett júliustól már két hónap után elkezdődhet a kiutalás a lakás-takarékpénztári számlákról. Ezzel együtt e termékek egyes paraméterei is változnak.

Országreklám nélkül nem jönnek a vendégmunkások

január 16. 07:00 | Intenzív gépesítéssel és két-háromezer legálisan foglalkoztatható külföldi vendégmunkással biztosabban tudná teljesíteni a hirtelen megugró megrendeléseket a magyar építőipar, amely hiába várja az ukránokat.

Érdemes ingatlanba fektetni

január 12. 10:43 | Noha az áremelkedés és a bérleti díjak stagnálása miatt a korábbinál kisebb bérleti hozam várható, a kiskockázatú befektetési formákhoz mérve továbbra is vonzó lehet a lakás kiadás. Az ingatlanpiaci szakértő szerint ingázókra, egyetemistákra, munkásokra és nyaralókra érdemes építeni a lakáskiadás-üzletet – áll az OTP Ingatlanpont mai közleményében.

Sokan fordulnak a Nemzeti Eszközkezelőhöz

január 12. 07:10 | A tavalyinál másfél milliárddal többet, összesen 27 milliárd forintot költ ingatlanvásárlásra idén a Nemzeti Eszközkezelő Zrt., amelynek eddig 39 272 lakást ajánlottak fel a bedőlt hitelesek

Növekedési pályára állhatnak a hazai ingatlanközvetítő cégek

január 11. 09:24 | A 2016-os évben felgyorsult lakáspiaci élénkülés remélhetőleg növekedési pályára állítja majd az elmúlt években többszöri árbevétel csökkenést elszenvedett ingatlanközvetítéssel foglalkozó hazai vállalkozásokat. E mellett pedig, a piaci szereplők számának zsugorodása is megállhat az idei évben – derül ki az Opten Kft. közleményéből.

Világgazdaság Piactér