VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Ipar

Egysülhet a Dow Chemical és a DuPont

március 27. 15:18 | Jóváhagyta hétfőn az Európai Bizottság a két legrégebbi amerikai vegyipari konszern, a Dow Chemical és a DuPont egyesülését, amelynek nyomán a világ legnagyobb, mintegy 130 milliárd dollár piaci tőkeértékű vegyipari óriásvállalata jöhet létre

Egyre több megy exportra is a magyar sörgyárakból

március 27. 14:50 | A hazai sörgyárakban, Kőbányán, Bőcsön, Martfűn és Sopronban több mint 6 millió hektoliter sört főztek tavaly. Az 1700 főt foglalkoztató magyar sörgyárak teljes értékesítése 2,5 százalékkal növekedett, köszönhetően a 40 százalékot ugró exportnak. A hazai éves sörfogyasztásból 88 müncheni Oktoberfestet lehetne rendezni.

Jól halad az újraiparosítás az Európai Unióban

március 27. 13:40 | Az Európai Unió ipari termelése 5,6 százalékkal volt nagyobb 2016-ban 2010-hez képest, azonban az iparágak teljesítménye között jelentős különbségek voltak - derül ki az Európai Unió statisztikai h...

Megegyezett a Csíki Sör és a Heineken

március 27. 13:18 | Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken és Csíki Sör Manufaktúra

A Brexit miatt kisebbek lesznek a csokik

március 27. 12:43 | Megmarad a briteknek a Cadbury, de kisebb lesz a Brexit után. Nem véletlenül kérik a brit élelmiszeripar szereplői, hogy a kormány kössön szabadkereskedelmi megállapodást Brüsszelel.

Dízelbotrány: még az ellenőr is tudott róla

március 27. 09:15 | A Volkswagen a hétvégén cáfolta a Bild értesülését, miszerint lezárult volna a belső vizsgálat. Sőt, a Bloomberg információi szerint a dízelbotrány kitörésekor kirendelt belső ellenőr is tudott a csalásról - olvasható az Equilor reggeli hírszemléjében.

Együtt kell működniük a piac szereplőinek

március 27. 06:48 | A sörpiac újraszabályozásába kapaszkodnak a kisüzemi sörfőzdék, pedig a nagy sörgyártók versenyhivatali felügyelettel már így is csökkentették vendéglátóipari jelenlétüket

Jelentősen bővítette kapacitásait a Reáltherm

március 24. 16:13 | Új üzemcsarnok építésével, valamint új gyártósor beszerzésével bővítette kapacitását a nyílászárókat előállító Realtherm Kft. Nyíregyházán.

Tízszer biztonságosabb a Tesla modellje, mint egy átlag autó

március 24. 13:11 | A világ egyik legjelentősebb elektromosautó-gyártója, a Tesla hamarosan megkezdheti 3-as modelljének értékesítését. A Morgan Stanley elemzőcég információi szerint az autót 35 ezer dollárért (átszámítva 9,8 millió forint) árulnák, és messze lekörözné egyszerűbb társait.

770 új munkahelyet hoz létre Egerben a ZF Hungária Kft.

március 24. 12:37 | A ZF Hungária Kft. új beruházása, fejlesztése eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházá...

Világgazdaság Piactér