VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Kereskedelem

Idén a Spar 22 milliárd forintot fektet be Magyarországon

január 19. 17:05 | Meghaladja a 22 milliárd forintot a Spar idei beruházási kerete, amelyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be - közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Egyre kapósabb Kínában a magyar élelmiszer

január 19. 16:42 | A magyar-kínai áruforgalomban növekszik a magyar élelmiszeripari termékek exportja, 2015-ben 46 millió eurót tett ki, 2016 első háromnegyedévében pedig már 52,4 millió eurót - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Visszahívás: Szalmonellás a Lidl kölesgolyója

január 18. 13:43 | "A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl Magyarország Bt. visszahívja azon Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120g termékét, amelyen a következő minőségmegőrzési idő szerepel: Minőség...

Magyar áruházakat is vásárol a CPI a régióban

január 17. 19:13 | Magyarországi, csehországi, lengyelországi és romániai bevásárlóközpontokból, összesen 11 kereskedelmi ingatlanból álló portfólió megvásárlásáról írt alá keretmegállapodást a CPI Property Group a CBRE Global Investors által kezelt alapokkal - tájékoztatta a luxemburgi székhelyű, főként hosszú távú ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó CPI kedden az MTI-t.

Karácsonyi netes rendelés: egymillióan maradtak ajándék nélkül

január 17. 12:59 | Több mint 900 000 magyar internetező csak késéssel tudta átvenni a karácsonyi időszakban online rendelt termékeket, az ügyfelek átlagosan 5 nappal később kapták kézhez a csomagokat, de 12 százalékukhoz még január első hetében sem érkezett meg - derül ki az eNet Internetkutató 2017. január eleji felméréséből.

A Hyundai növelné amerikai beruházásait, válaszul Trump fenyegetéseire

január 17. 08:49 | A Hyundai Motor Co kedden bejelentette, hogy 50 százalékkal, vagyis mintegy 3,1 milliárddal tervezi megnövelni a beruházásait Amerikában 5 év alatt, és egy új gyár építése is szóba került. Mindezt azok után, hogy a megválasztott amerikai elnök Trump importvámmal fenyegette meg a külföldről behozott autók gyártóit - olvasható a Reuters keddi számában.

Mogherini: a britek csak a kilépés után kezdhetnek kereskedelmi tárgyalásokat Washingtonnal

január 16. 18:54 | Addig nem kezdhet tárgyalásokba a brit kormány az Egyesült Államokkal kötendő kétoldalú kereskedelmi egyezményről, amíg a szigetország ki nem lép hivatalosan az Európai Unióból - szögezte le Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Brüsszelben.

A madárinfluenza miatt hiány van egyes liba- és kacsatermékekből

január 16. 17:33 | A madárinfluenza-járvány miatt a beszállítók csak részben tudják biztosítani liba- és kacsahúsból a hazai üzletláncok által megrendelt mennyiségeket, de van olyan bolthálózat is, amely arról tájéko...

Most korrupciós botrány miatt főhet a Samsung feje

január 16. 07:51 | A dél-koreai ügyészség hétfőn kérte a Samsung-csoport vezetőjének letartóztatását a Pak Gun Hje államfő elleni korrupciós eljárásban.

Százezer állást hirdet meg az Amazon

január 16. 05:00 | Másfél év alatt százezer új munkatárs felvételét jelentette be a gyorsan növekedő amerikai e-áruház, az Amazon, mivel már nem képes az internetes megrendelések okozta többletforgalom kezelésére. Nemcs...

Világgazdaság Piactér