VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Kereskedelem

Szabadulnak autóiktól a tulajdonosok

április 28. 20:59 | Míg az új autót vásárlók átlagosan alig másfél százaléka válik meg járművétől az első egy éven belül, meglepően gyakran adnak túl olyan luxusmárkák kocsijain tulajdonosaik, mint a Mercedes vagy a BMW – állapítja meg az iSeeCars.com tanulmánya.

Javult a magyar fogyasztói tudatosság

április 28. 12:33 | Javult a magyar fogyasztói tudatosság, ugyanis az év első három hónapjában a fogyasztók 15 százaléka élt panasszal valamilyen termék vagy szolgáltatás miatt, szemben a 2016 utolsó negyedévében mért 14 százalékkal - derül ki a CP Contact fogyasztóvédelmi tájékozottságot és attitűdöt felmérő kutatásából.

Több okostelefon fogy a világpiacon, mint egy éve

április 27. 19:05 | A korábbi becslésnél kissé nagyobb mértékben nőttek az okostelefon értékesítések a világpiacon az első negyedévben - állapítja meg az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat csütörtökön nyilvánosságra hozott elemzése.

Fazekas: A tudatos fogyasztói magatartást semmi sem pótolja

április 27. 09:08 | Rend van a hazai élelmiszerpiacon, a feldolgozók, kereskedők igyekeznek betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 televízió csütörtök reggeli adásában.

Hiteleket és kgfb-szerződéseket vizsgált az MNB: súlyos bírságokat szabott ki

április 26. 13:42 | Tavaly a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 302 fogyasztóvédelmi vizsgálatot folytatott le, 273 esetben jogszabálysértést állapított meg, amelyek miatt 258,3 millió forint bírságot szabott ki a piaci szereplőkre - mondta Freisleben Vilmos, az MNB igazgatója a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták az MNB 2016-os fogyasztóvédelmi jelentését.

Kezdenek megint autót venni a magyarok

április 26. 09:01 | Szinte valamennyi márkánál teljesítette céljait tavaly a Duna Autó, amely értékesítési rekordot ért el.

Megszavazták a Mercator megmentését

április 26. 07:28 | Jóváhagyta a szlovén parlament kedden a kormány törvényjavaslatát a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő horvát Agrokor leányvállalata, a Mercator kiskereskedelmi áruházlánc megmentésére.

Jól fogyott a Big Mac

április 25. 18:20 | Két és fél százalékkal emelkedett a McDonald’s árfolyama azután, hogy a cég a várakozásokat felülmúló első negyedéves számokat közölt. Globális forgalma az előző év azonos időszakához mérten ...

Óriási mennyiségű a hamis élelmiszer Európában

április 25. 12:56 | 230 millió euró összértékű hamisított élelmiszert foglaltak le egy három hónapos akcióban a hatóságok.

Magyarország lehet az elosztóközpont

április 24. 11:36 | Befutott Magyarországra az első, Kínából indított konténerszállító vonat, amelyet a tervek szerint sok hasonló követ majd.

Világgazdaság Piactér