VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Kereskedelem

Negyven százalékkal kevesebb cukrot tenne temékeibe a Nestlé

február 23. 11:19 | Drasztikusan csökkenti cukorfelhasználását a Nestlé, a svájci élelmiszeripari vállalat 18 ezer tonnával kevesebb cukrot használ fel Európában 2020-ig, így átlagosan 5 százalékkal csökken termékei cukortartalma - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

Jól ment tavaly a webáruházaknak

február 23. 05:00 | A múlt évben 310 milliárd forint volt a hazai webáruházak forgalma a GKI Digital és az Árukereső Online Kiskereskedelmi Indexének legfrissebb adatai szerint, ez 18 százalékos bővülés az egy évvel korá...

Szabadkereskedelmi egyezmény Japánnal: idén lezárhatják a tárgyalásokat

február 22. 15:58 | Az Európai Unió még idén megpróbálja tető alá hozni a Japánnal tervezett szabadkereskedelmi megállapodást, amelynek Donald Trump amerikai elnök megválasztásával megnőtt a jelentősége, mivel félő, hogy az ingatlanmilliárdos elnöksége alatt éles protekcionista fordulatot vesz az Egyesült Államok - közölték uniós források kedden.

Átlépte a bűvös határt a hazai online kiskereskedelem

február 22. 13:17 | Elérte a bűvös, éves 1 milliárd eurós értékhatárt az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom. A forintban kifejezve mintegy 310 milliárdos online piac, 2016-ban arányaiban háromszor gyorsabban bővült a teljes hazai kiskereskedelemnél, a jelenlegi növekedési ütem korlátai azonban már látszanak – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös felméréséből.

Jót tettek Ivanka Trumpnak a rossz hírek

február 22. 09:43 | A negatív reklám is reklám, ez most Ivanka Trump márkájának kedvez. Az Amazon.com jelentése szerint hétfővel bezárólag már 6. napja a legkeresetebb termék volt az elnök lányának parfümje - írja az Equilor reggeli hírszemléjében.

Pálinkamárkát vesz a borkereskedés

február 21. 13:50 | A Veritas borkereskedés és Bárány Péter, a Rézangyal Kft. volt kereskedelmi igazgatója vásárolja meg a Márton és Lányai pálinkamárka jogait tulajdonló cég 50 százalékát.

Együttműködik az Alibaba és a Bailian

február 21. 12:25 | Stratégiai partnerséget alakít ki az e-kereskedelmi óriás Alibaba Group Holding és a legnagyobb kínai kiskereskedelmi áruházlánc, a Bailian Group.

Olajsütőre, kávéfőzőre költöttünk

február 20. 14:29 | 2016 negyedik negyedévében a tartós műszaki cikkek értékesítése 3,5 százalékkal haladta meg 2015 azonos időszakának a teljesítményét - derült ki a GFK felmérésének adataiból.

Az Amazont nem érdekli a Brexit

február 20. 10:50 | Ötezer új munkahelyet hoz létre az Amazon Nagy-Britanniában, ezzel összesen 24 ezerre növeli a szigatországban foglalkoztatott alkalmazottai számát.

Ilyen évre számítanak a használtautó piac kereskedői

február 20. 07:13 | A tavalyi 12-13 százalékosnál alig alacsonyabb, 11,5 százalékos bővülésre számítanak a használtautó piacon a kereskedők az idén, az import szerepe azonban visszaesik, bővülése jelentősen lassul - közölte a Használtautó.hu autós portál felmérésének adatait az MTI-vel.

Világgazdaság Piactér