VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Közlekedés

Nagy bajban a horvát autópályák, csak a drágulás biztos

február 24. 17:04 | A Horvát Autópályák Vállalat (HAC) óriási adósággal küzd, amelyet saját bevételeiből nem tud fedezni, ezért Zágráb nem áll el az autópálya-matrica bevezetésének lehetőségétől sem - mondta Oleg Butković tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter pénteken Rovinjban.

A századik új magyar buszt is megkapták a Volánok

február 24. 15:03 | Összesen száz új, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Nagyot javított az International Airlines Group

február 24. 13:58 | Csökkenő árbevétel mellett 30 százalékkal javította adózott eredményét az előző évihez képest a 2016-os évben az International Airlines Group.

Húszezerért New Yorkba és vissza: indulnak a tengerentúli fapadosok

február 24. 09:24 | Júniustól valósággá válhat az amerikai légitársaságok "rémálma". A Norwegian Air diszkont légitársaság nyártól indítja keskenytörzsű járatait a tengerentúli desztinációkra, a viteldíj pedig minden eddiginél alacsonyabb lenne, akár 65 dollár.

Egy hét alatt 18 ezer autós kapott bírságot

február 24. 07:33 | Az adatok azt mutatják, hogy az autósok odafigyelnek úthasználati jogosultságuk lejárati idejére, de azért nem mindenki - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ).

Rákaptunk a bérletvásárlásra

február 24. 06:01 | Egyre többen veszik igénybe a budapesti közösségi közlekedést. Ez abból is látszik, hogy áremelés nélkül is csaknem kétmilliárd forinttal nőtt egy év alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. bevétele a jegyek és bérletek értékesítéséből – tájékoztatta a Világgazdaságot a BKK.

Ősztől jön az olcsó Tesla

február 23. 16:13 | Másfél évvel a Model 3 bemutatása után, szeptemberben elindulhat az első olcsó családi elektromos autó sorozatgyártása a Tesla kaliforniai gyárában. A próbaüzem már júliusban startolhat.

Újabb vitorláskikötőket építenek a Balatonnál

február 23. 15:37 | Tovább bővül a Balatoni Hajózási (BAHART) Zrt. kikötőlánca 2017-ben, ugyanis a tavaly Alsóörsön átadott ötven férőhelyes új kikötőben, idén áprilisban további száz úszópontonos helyet vehetnek birt...

Van fuvarozó, de hiába

február 22. 18:18 | Jót tenne a hazai kombinált fuvarozás versenyképességének, ha a daruval nem emelhető közúti félpótkocsikat is elvihetné a vasút. A megoldásról Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének főtitkára nyilatkozott a Világgazdaságnak

Itthon az autógyártók pörgetik a piacot

február 22. 17:46 | Az autógyárak továbbra is pörgetik a magyar ipariingatlan-piacot, nemzetközi szinten pedig már az e-kereskedelem pörög, amely Euró­pában húsz százalékra növelte bérlői jelenlétét. Magyarországo...

Világgazdaság Piactér