Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 3. 21. 05:00|Utolsó módosítás: 2017. 3. 21. 16:40|Lővei Gergely | Vállalatok » Közlekedés

Élre vasalták a tökéletességet

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Kivasalták az előző Audi Q5-ös karosszériáját a formatervezők a generációváltás alkalmából, a méret adott volt, és mivel az előd az értékesítés terén bőven hozta az elvárásokat, ragaszkodtak az eddigi megjelenéshez. Ezúttal azonban lágy ívek helyett egyenes vonalak és jól látható kontúrok jellemzik a márka megjelenését, és persze a LED-technológia fejlődésének köszönhetően a világítótestek is sokkal látványosabbak a korábbinál. Persze ez utóbbi csak akkor egyedi ismertetőjel, ha a vásárló nem vonakodik kifizetni a felárat ezekért.

Amíg a megjelenésnél az állandóságot próbálják sugallni, a technikát teljesen új alapra helyezték. Az MLB Evo bázisra váltás a nagyszilárdságú acélok és az alumínium fokozott használatával átlagosan 90 kilogrammos tömegcsökkentést eredményez, ebben benne vannak a legújabb alumíniumblokkos turbómotorok is. A vezetési asszisztensekből egész sor jár vagy választható, a torlódássegédtől kezdve az okos navigációig, amely megjegyezi a sofőr jellemző útvonalait, és torlódás esetén alternatívát javasol – anélkül, hogy cél lenne megadva. Az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás mellett légrugózás is választható, ez utóbbi terepezésnél pár extra centiméternyi többletet jelent, nagy tempónál pedig a karosszériát lejjebb engedve csökkenti a légellenállást és ezzel együtt a fogyasztást.

A hosszában beépített 2 literes, 190 lóerős erőforrás rezzenéstelenül áll meg és indul újra, hangja egyáltalán nincs, miközben lendületesen mozgatja a termetes karosszériát. Egyedül indulásnál van némi tétovázás, de az inkább a váltóvezérlés szoftveres beavatkozásának tűnik, mert hirtelen lepadlózva is szép finoman indul meg a Q5-ös.

Lágy ívek helyett egyenes vonalak négy személy számára. Fotó: AM
Méreteit tekintve a Q5-ös azon a határon mozog, amivel még kényelmesen lehet városban közlekedni, és ami még fontosabb, parkolni. Ez a nagyság annyiból félrevezető, hogy igazából négyszemélyes autóról van szó, hiszen a második sorban úgy arasznyi magas és széles kardánalagút választja ketté a lábteret, és az üléspadban is mélyen megformált helyek vannak, ahonnan nem lehet csak úgy elmozdulni kifelé, ha netán középre ül valaki. A csomagteret két oldalról LED-es lámpacsíkok világítják meg, padlója alatt helytakarékos pótkerék lapul, a támlákat az oldalfalon elhelyezett kallantyúkkal is le lehet dönteni.

A választékot a 2 literes dízel három teljesítményszintje (150, 163, 190 LE), a 2 literes turbós benzines (252 LE) és az SQ5-öst hajtó V6-os biturbó alkotja (354 LE), de folyamatosan érkeznek majd az újabb változatok is.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Élre vasalták a tökéletességet
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér