Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 3. 26. 14:48|Utolsó módosítás: 2016. 3. 26. 15:44|VG | Vállalatok » Közlekedés

Így változik a menetrend a húsvét és az óraátállítás miatt

A tavaszi szünet, a húsvét és az óraállítás miatt több ponton is változik a menetrend Budapesten - közölte a BKK.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Március 24. és 29. között a közoktatási intézményekben tavaszi szünetet tartanak, ezért, ahogy pénteken, úgy 29-én (kedden) is a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi közösségi közlekedési járművek. 26-án a szombati menetrend az érvényes, míg 27-én, húsvétvasárnap és 28-án, húsvéthétfőn a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni.
 
 

A hétvégén Budapesten több helyszínen és időpontban húsvéti körmenetet tartanak. Az ünnepi rendezvények általában az arra közlekedő buszjáratok forgalmának rövid idejű korlátozásával járnak.
 
Szombaton várhatóan 20 óra és 20:30 között a 11-es és a 39-es és a 109-es buszjárat a Batthyány téren nem a megszokott végállomási megállóhelyéről indul, illetve nem is oda érkezik. A buszjáratok a Batthyány térről a Nagybányai út, a Goldmark Károly utca, illetve Óbuda felé a Bem rakparton, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat épületével szemben kialakított ideiglenes megállóból indulnak.

Vasárnap várhatóan 10:15 és 11 óra között a Szentendrei út 69. előtti templomnál lesz körmenet, ezért az Árpád híd felé tartó 34-es, 106-os és 134-es busz a Kaszásdülő megállóhelyen néhány perces várakozásra kényszerülhet.
 
Szombat este várhatóan 19:30 és 20:15 között a Villányi úton, a Fadrusz utca és a Tas vezér utca közötti szakaszon tartanak körmenetet, ezért ebben az időszakban a 27-es busz módosított útvonalon közlekedik. A Sánc utca felé tartó buszok a Villányi út és a Szüret utca között a Balogh Tihamér út–Ménesi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Szüret utca és a Ménesi út megállóhely. A Móricz Zsigmond körtér felé tartó buszok a Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út módosított útvonalon haladnak, azonban minden menetrend szerinti megállójukat érintik. A Fadrusz utca környékén haladó 17-es és a 61-es villamos a körmenet miatt néhány perces várakozásra kényszerülhet.
 
Szintén szombat este várhatóan 20:30 és 20:45 között a Batthyány utcai templomnál lesz körmenet, ezért a 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz mindkét irányban a Petőfi utca–Kossuth Lajos utca–Vasvári Pál utca–Bókay Árpád utca–Petőfi utca útvonalon kerül, kihagyva a Wlassics Gyula utca megállót.
 
 
Várhatóan 21:45 és 22:15 között a Kós Károly téri templomnál tartanak körmenetet, ezért az arra közlekedő 99-es, 148-as, 194-es és 194B buszjárat 5-15 perc várakozásra kényszerülhet.
 
 
A március 26-ról (szombatról) 27-re (vasárnapra) virradó éjszaka térünk át a téli időszámításról a nyárira, ezért hajnali 2 órakor az órákat előre kell állítani 3 órára. Az óraátállítás miatt az éjszakai járatok hajnali 2 és 3 óra közötti indulásai értelemszerűen kimaradnak. Emellett egyes éjszakai járatok menetrendjében további változásokra is számítani kell.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Így változik a menetrend a húsvét és az óraátállítás miatt
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér