VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Napirenden a tejáfa

február 4. 05:00 | Holnapi ülésén a tejágazat ügyével foglalkozik a kormány, és napirendre kerül az áfacsökkentés kérdése is.

Milliárdok a vidéknek

február 3. 19:01 | A vidékfejlesztési pályázatokról szól az évkezdet: gyors egymásutánban jelennek meg az uniós milliárdokat hozó, főként az agráriumnak kedvező programok.

Sorban állnak az áfacsökkentésért

február 1. 05:00 | A sertéshús áfacsökkentésének sikerét látva több termékpálya igyekszik hasonló kedvezményt kiharcolni magának. A leginkább érintett barom­fiágazatban pedig már valóságos pánik van.

Új gyárnak örülnek a gazdák

január 28. 15:43 | Ismét felpöröghet az iparimák-termeltetés, ha a nemrég bejelentett új morfingyár üzemelni kezd Magyarországon. Az ágazat két éve, az Alkaloida kivonulásakor bicsaklott meg.

Eddig 240 milliárd forintot fizettek ki a gazdáknak

január 24. 19:16 | A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke szerint a közvetlen agrártámogatásra szánt összegek több mint felét, 240 milliárd forintot már kiutaltak a gazdákhoz és a nyár elejéig mindenki me...

A forró nyár betett a mezőgazdaságnak

január 24. 16:32 | A közepesnél jobb évet zártak tavaly a hazai gabonatermesztők, igaz, a megelőző évhez képest minden fontosabb szántóföldi növény termésmennyisége csökkent – derül ki a KSH által pénteken közz...

Kedvez a fagy a szőlőnek, a kártevők megfagynak

január 23. 08:11 | Kedvez a fagy a szőlőnek, míg januárban jótékony hatása van a nagy hidegnek, tavasszal már súlyos károkat okozhatnak a mínuszok - olvasható a Magyar Nemzet szombati számában.

Rossz híreket közöltek a magyar mezőgazdaságról

január 22. 09:00 | Tavaly 4,7 százalékkal kisebb területen 15,7 százalékkal kevesebb gabona termett az előző évihez képest.

Így lehetett sokat keresni a mezőgazdaságon

január 21. 08:28 | A termőföldből származó jövedelem művelési ágak szerint nagy eltéréseket mutat - írta az FHB legfrissebb termőföldindexére hivatkozva a Magyar Nemzet csütörtökön. Az elemzés szeri...

Nincs megoldás a sertéspiacon

január 19. 06:24 | Minimális emelkedést mutatott az elmúlt hetekben a tavaly év végén összeomlott élősertés-piac, érdemi változás azonban az év közepéig nem várható.

Világgazdaság Piactér