VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Napi egy alma, és le is győzték az oroszokat - új ötlet Ausztriából

augusztus 19. 13:27 | Az osztrák gyümölcstermesztő gazdák már most is érzik az Oroszországnak szánt export kiesését - jelenti az ORF osztrák tévé. Csökkent ugyanis az alma ára, pedig a fő termés még hátravan. Az...

Emelik a malmok a liszt árát, hamarosan drágulhat a kenyér

augusztus 19. 10:01 | A malmok hamarosan 10 százalékkal emelik a liszt árát, emiatt az ősszel drágulhat a kenyér - írta a Népszabadság.

Kisegíti az EU a gazdákat az orosz embargó alatt

augusztus 18. 17:16 | Az Európai Bizottság 125 millió eurót szabadított fel az orosz mezőgazdasági embargó sújtotta termelők támogatására. Az uniós tagországok szakértői szinten pénteken tekintik át az embargó hatásait.

Svájcon keresztül kerülnék ki az orosz embargót

augusztus 18. 12:59 | Európai élelmiszergyártók arra törekednek, hogy az orosz élelmiszerimport tilalmát megkerülve Svájcon keresztül "csempésszenek be" tejet, húst és zöldségféleséget az orosz piacra - jelenti a RIA No...

Európai helyett kínai sertéshúst esznek az oroszok

augusztus 17. 20:00 | Oroszország engedélyezi a kínai sertéshús importját, hogy kiváltsa az afrikai sertéspestis járvány miatt még az év elején betiltott európai behozatalt.

Meddig bírja Moszkva külföldi agrártermékek nélkül?

augusztus 17. 18:10 | A német mezőgazdasági miniszter szerint Oroszország nem bírja sokáig az uniós agrártermékekre bevezetett importtilalmat.

A mezőgazdaság jobban teljesít

augusztus 17. 16:29 | A gazdasági növekedésben meghatározó a mezőgazdaság szerepe: az ágazat teljes termelése 12,4 százalékkal, bruttó hozzáadott értéke pedig 22 százalékkal bővült tavaly - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára vasárnap Debrecenben, a Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás és vásár megnyitóján.

Szüretelnek a soproni borvidéken

augusztus 16. 16:30 | Megkezdődött a szüret a soproni borvidéken, a minőség kifogástalan, de a mennyiség az utóbbi évek alacsony értékeitől is elmarad - mondta el Taschner István hegyközségi elnök szombaton az MTI-nek.

Nem várható a földminősítés rendszerének változása

augusztus 16. 08:30 | Nem tartok szükségesnek jogszabály-módosítást а termőföldek minőségi osztályba sorolása ügyében – közölte a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor ugyanis Kepli Lajos írásbeli kérdés...

Napi 70 millió a magyar gazdaság kára az orosz embargó miatt

augusztus 15. 21:48 | A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a gazdák veszteségeit az orosz embargó miatt, és Brüsszelhez fordult a károk kompenzálására létrehozott krízisalap 400 millió eurós keretének emelése érdekében - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a III. Hajdúsági Expo megnyitása előtt, Hajdúböszörményben tartott pénteki sajtótájékoztatón.