VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×



Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Brüsszel tovább segíti az orosz embargó károsultjait

július 30. 14:50 | Az Európai Bizottság meghosszabbítja azoknak az intézkedéseknek a hatályát, amelyekkel a gyümölcstermelőket és a tejipart érintő orosz importtilalom hatását igyekszik enyhíteni - jelentette be ma a brüsszeli testület.

Meglepetéseket hozott az aratás

július 29. 06:50 | Váratlanul sok búza termett idén, ráadásul az étkezési minőségű termés aránya is jóval jobb lett, mint tavaly. Problémát jelent ugyanakkor a termelőknek, hogy az árak világszerte alacsonyak, és jelentős emelkedés nem várható. Az őszi terméssel is lehetnek még gondok: a hőség megviselte a napraforgót, és valószínűleg tönkretett 120-150 ezer hektárnyi kukoricát.

GMO-mentes védjegy az alternatív kínálatért

július 24. 20:43 | Védjeggyel ellátott GMO-mentes termékek bevezetését kívánja elérni a GMO-mentes Magyarországért Egyesület, amely abban bízik, hogy már az év végén, a jövő év elején ezek megjelenhetnek a magyar üzletekben.

Öt hektáron rendeltek el parlagfűirtást

július 24. 16:07 | Július elseje óta a megyei növényvédelmi szakemberek öt hektáron rendeltek el parlagfűirtást - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken a honlapján.

Támogatást kapnak a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek

július 23. 12:18 | Kiegészítő nemzeti támogatást kapnak a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek - közölte ma a Földművelésügyi Minisztérium.

Nincs több kényszertömés a Hortobágyi Lúdtenyésztőnél

július 23. 11:57 | A Debreceni Törvényszék másodfokon, jogerősen is visszautasította a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. által két másik magyar baromfitenyésztő és a Négy Mancs ellen indított keresetét, és megállapította, hogy az állatvédők kényszertömés és az elevenen történő tolltépés elleni kampánya törvényes és tisztességes volt - közölte ma az állatvédő szervezet.

Tragikusan alacsony a dinnye felvásárlási ára

július 23. 11:27 | Tragikusan alacsony felvásárlási árakról beszélnek a Békés megyei Medgyesegyháza dinnyetermelői, többen azt mondták, elgondolkoztak azon, hogy jövőre egyáltalán folytassák-e a gazdálkodást. A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a jövő hét második felében van remény a probléma mérséklődésére.

Génmódosított vetőmagot zárolt a Nébih

július 22. 10:43 | GMO-szennyezettséget mutatott ki egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei vetőmag-előállító és feldolgozó üzem hibridkukorica vetőmagtételnél a NÉBIH – közölte tegnap a Földművelésügyi Minisztérium.

A mostani haszonbérlőknek nem lesz elővásárlási joga a földekre

július 22. 07:57 | A Magyar Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) a gazdák földhöz segítését célzó javaslatával kapcsolatban jelenleg a különböző megoldások keresése, a szakmai szervezetekkel való egyeztetés zajlik a Földművelésügyi Minisztériumban (FM) - mondta a tárca politikai államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Több helyen tűz ütött ki a tikkasztó hőség miatt

július 19. 17:16 | Tíz hektárnyi lábon álló gabona kapott lángra a Pest megyei Kocsér külterületén, itt a tüzet már megfékezték, de a Békés megyei Sarkad és Sarkadkeresztúr között 30 hektáron még mindig lángol az ősgyep és a tarló. Az oltási munkálatok akár késő estig is eltarthatnak.

Világgazdaság Piactér