VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Elérte Magyarországot a legveszélyesebb szőlőbetegség

október 5. 14:14 | Ismét megjelent Magyarországon a szőlő aranyszínű sárgaság betegség, a szőlő egyik legveszélyesebb kórokozója, a Flavescence dorée; terjedésének megakadályozása érdekében országos felderítést rende...

Kijátszották a magyar termelők az oroszok elleni embargót

október 5. 08:29 | A tavaly bevezetett oroszországi importilalom ellenére az étkezési meggyből az előző évi mennyiség dupláját sikerült értékesíteni a külpiacokon - írta a Magyar Idők.

Népszerűek Európában a minőségi magyar káposztafélék

október 3. 12:28 | Egyre több európai országból keresik a minőségi magyar káposztaféléket, a szakemberek a belföldi - egészségtudatosabb - fogyasztás élénkülésére és a támogatási rendszer ösztönző hatására is számítanak a jövőben, ami új lehetőséget teremt a magyar gazdaságok számára - hangzott el a növényvédőszer- és vetőmag-értékesítő Syngenta Magyarország ócsai szakmai rendezvényén szombaton a cég közleménye szerint.

Idén 85 ezren látogattak el az OMÉK-ra

szeptember 27. 16:58 | A vasárnapi előzetes adatok szerint mintegy 85 ezer látogatót fogadott a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár - közölte a Magyar Turizmus Zrt.. Az előző OMÉK 750 ki...

Az aszály tönkretette az idei kukoricatermést Ukrajnában

szeptember 20. 13:41 | Ukrajnában a vártnál mintegy 20 százalékkal kisebb lesz az idei kukoricatermés a hosszan tartó aszály miatt.

Jó lett a termés, mégis visszahúz az agrárium

szeptember 18. 05:00 | KSH Idén kisebb területen, az előző évinél 2,8 százalékkal több, 7,5 millió tonna kalászos gabona termett – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A termésátlagok – a rozs kivételével...

Csaknem 4 milliárd forinttal támogatják a tejtermelőket

szeptember 17. 10:57 | Csaknem négymilliárd forint támogatást kapnak a tejtermelők az idén, a rendkívüli, 2,9 milliárd forintos európai uniós agrártámogatás mellett a kormány korábbi uniós támogatásból még több mint egymilliárd forintot juttat az ágazatnak, ami minden idők legmagasabb tejtermelői támogatása - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, az M1 aktuális csatornán.

Így alakultak a termésátlagok idén

szeptember 17. 09:55 | A tavalyinál 4,6 százalékkal kisebb területen 2,8 százalékkal több, összesen 7,5 millió tonna kalászos gabona termett ebben az évben. A növekedésnek kedvezett a tavaly őszi és az idén májusi csapadékos időjárás. A búza termésátlaga 1991 óta nem volt ilyen magas, a hektáronként 5140 kilogramm 8,7 százalékkal nagyobb az előző évinél és 21,8 százalékkal szárnyalta túl az elmúlt öt év átlagát - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Betegség szoríthatja le a magyar marha árát

szeptember 17. 07:30 | Visszafoghatja a hazai élőállat-exportot az újabb megyében megjelent kéknyelv-betegség - írja csütörtöki számában a Magyar Idők.

Kevesebb és olcsóbb a termés

szeptember 16. 14:16 | Kevesebb termés mellett alacsonyabb felvásárlási árak jellemzik az idei év gabonapiacát. A sokáig ígéretes tavaszi vetésű növények a mostani állás szerint meg sem közelítik a korábbi várakozásokat és a tavalyi rekordokat. Más években ez a mennyiség sem lenne rossz, de az alacsony árak miatt ráfizethet a gazdák egy része.

Világgazdaság Piactér