VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Próbaszüret Tokajban

szeptember 1. 07:50 | Próbaszüretet tart a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet néhány tetszőlegesen kiválasztott dűlőben.

Hatástalanok az eddigi lépések a dömpingár ellen

augusztus 28. 13:43 | A tejkvóta újbóli, ideiglenes bevezetése csökkentené a tejpiacon megjelenő kínálatot, így enyhülne a magyar tejtermelőkre nehezedő nyomás, de a jelenleg felhalmozódott készletek felszámolására nem ...

Bajban az agrárkartellek?

augusztus 26. 09:28 | Szeptembertől a GVH ismét saját hatáskörben alkalmazhat szankciót az agrártermékeket érintő versenykorlátozó megállapodások feltárásakor.

Aszály: nagyobb kiesés lehet az almánál

augusztus 25. 10:31 | A hosszan tartó, csapadékmentes forróság és a hirtelen jött viharok hatalmas kiesést okoztak a kukoricatermésben, de a zöldségeket és a gyümölcsöket sem kímélte az aszály. A megoldást – legalábbis a kertészeti kultúrákban – az öntözés jelentheti.

GDP: nem segít tovább az agrárium

augusztus 25. 05:00 | Sok év távlatában nem lesz rossz az idei agrárév, amelyet piaci problémák és pozitív meglepetések egyaránt jellemeznek, a mezőgazdaság jelentősége azonban mégis halványulhat idén. Az éveken át növekvő, a teljes nemzetgazdaságot felfelé húzó agrár-GDP, úgy tűnik, tavaly érte el a csúcsot, az idén óhatatlanul visszaesés jön. Az igazi baj mégsem ez, hanem a felvásárlási árak zuhanása.

A tavalyinál több bor kerülhet a pincékbe

augusztus 22. 08:27 | Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió hektoliternyi bor kerülhet a pincékbe a tavalyi 2,55 millió hektoliterrel szemben - írja szombati számában a Napi Gazdaság.

Fidesz: a nagybirtokok aránya csökken, míg a kisbirtokoké emelkedik

augusztus 21. 15:15 | A Fidesz szerint működnek a földpolitikai reformok, amit az is mutat, hogy a nagybirtokok aránya egyre csökken, miközben a kisbirtokoké emelkedik, mint ahogy a családi gazdaságok és a fiatal gazdák száma is.

Rendkívüli ülést tartanak Brüsszelben a tejpiaci válság miatt

augusztus 18. 14:51 | Rendkívüli ülést tartanak az EU-országok mezőgazdasági miniszterei a tej nagyon nyomott árszintjéhez vezető tejpiaci válság miatt - közölte ma Brüsszelben az Európai Bizottság.

Önköltségi ár alatt adják el a tejet a magyar termelők

augusztus 18. 09:24 | A magyar termelők az önköltségi ár alatt, literenként 75 forintért adják el a tejet a feldolgozóknak - mondta ma Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az M1 hírcsatornán.

Piaci áron adnák el az állami földeket

augusztus 18. 07:45 | Piaci áron, 20 éves elidegenítési tilalom mellett kerülne a termőföld a gazdák tulajdonába a földművelésügyi miniszter által előterjesztett kezdeményezés szerint, amelyet a kormány mai ülésén tárgyalhat - olvasható a Napi Gazdaság mai számában.

Világgazdaság Piactér