VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Jó az aszútermés Tokajban

november 21. 18:01 | Jó aszútermés lett idén a Tokaji Borvidéken, ám a nemzetközi szinten is prémium borairól ismert terület fejlődése nem zavartalan. A finanszírozási gondokkal küzdő termelők gyakran meg sem várják az aszúsodást, ezért jóval kevesebb az árualap a lehetségesnél. Tokaj hírnevének nem használt az évekig tartó vita Szlovákiával és a botrányos borpancsolás sem

Rájött a minisztérium, milyen törvényt hoztak kedden

november 21. 14:12 | A földművelésügyi tárca kezdeményezi az adótörvény módosítását, amelyben megtiltanák a termőföld tulajdonlásának megadóztatását - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára pénteken az MTI-nek.

Határzárra készülnek a tejtermelők

november 20. 09:53 | Ismét a Kossuth térre vonulhatnak a tejtermelők, sőt az is előfordulhat, hogy bizonyos határszakaszokat zárnak le az elégedetlen gazdálkodók - írta a Magyar Nemzet. A demonstráció részleteiről még ...

Hongkongban szeretik a mangalicát

november 16. 15:00 | Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar élelmiszeripari termékek értékesítésének további lehetőségit kutatta hongkongi üzletemberekkel találkozva a kínai különleges közigazgatási övezetben a hétvégén.

Hongkongnak adnák a magyar húst

november 14. 11:57 | A sertéstermékekre és baromfira vonatkozó engedélyeztetési eljárások eredményességéről számolt be Hongkongból Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki pénteken a különleges közigazgatási övezetben folytatta kínai programját.

Több mint 5 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

november 12. 09:51 | Szeptemberben 5,1 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Túl sok tejet adnának el az osztrák gazdák, nagy büntetés jöhet

november 10. 19:56 | A tejiparban dolgozó osztrák gazdákat magas bírság fenyegeti azért, mert túl sokat szállítanak – adta hírül az ORF. Idén a kínálat messze meghaladja a megengedett tejkvótákat. Ez Ausztri...

Spórafelismerő rendszerrel okosítható a mezőgazdasági termelés?

november 10. 08:44 | A teljes mezőgazdasági termelést okosítaná meg immáron a SmartVineyard. A cég a legjobb induló vállalkozásoknak hirdetett világverseny nyolcas döntője után már csak egyetlen befektetőt kell találjon ahhoz, hogy ugorjon egyet – mondta Árendás Csaba alapító-vezérigazgató.

Hiába segítene Kína, Oroszország így is megérzi a szankciókat

november 7. 17:18 | Kína logisztikai problémák és minőségi garanciák miatt nem lesz képes arra, hogy pótolja az Európából Oroszországba a szankciók miatt nem érkező gyümölcs- és zöldségszállításokat. Ezt a v...

Kilencmillió tonna kukorica lehet idén

november 7. 15:01 | Gabona A csapadékos időjárás nagyban késlelteti a termés betakarítását A mostani állás szerint az idei kukoricatermés meghaladja majd a 9 millió tonnát – mondta el Czerván György Budapesten.