VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Beindul az ország második legnagyobb vágóhídja

április 25. 11:28 | Átadták kedden az MCS Vágóhíd Zrt. 21 milliárd forintos zöldmezős beruházását, vágó, csontozó, daraboló és csomagoló üzemét Mohácson.

Jól jártak a szántóföldi növények termesztői

április 25. 05:00 | A kisebb támogatási összegek miatt csökkentek tavaly az agrártámogatási programokra fizetett pénzek, a termelői támogatások viszont nőttek. Az agrár- és a vidékfejlesztési intézkedésekre összes...

Veszélyben a magyar szőlő, érdemes vigyázni

április 22. 14:42 | Növényvédelmi szakmai rendezvénysorozatot tartott szőlő- és gyümölcstermesztőknek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Agrárgazdasági kapcsolatokat fejlesztene az ország Ukrajnával

április 21. 15:51 | Ukrajna és Magyarország között az első helyen az agrárgazdasági kapcsolatok fejlesztése szerepel - mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán.

Van, aki örül a pocsék időnek

április 20. 17:45 | Jókor jött a mezőgazdaságnak, és így a gyümölcsösöknek is az elmúlt két napban lehullott csapadék, amely részben pótolta a talaj hiányzó nedvességtartalmát, a hó pedig csak kisebb károkat okozott, mivel a hőmérséklet nem csökkent 0 Celsius-fok alá - mondta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Jövőre már nem kell félnünk a jégesőtől

április 19. 10:17 | Jövő év május elsejére elkészül az országos talajgenerátoros jégeső-elhárítási rendszer, amelynek működtetője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) lesz - jelentette be Győrffy Balázs, az agárkamara elnöke.

Állami támogatást kapnak a kéknyelv-elleni oltáshoz a tenyésztők

április 18. 09:59 | Állami támogatást kaphatnak állományuk beoltásához az állattartók a kéknyelv-betegség megelőzése érdekében, ahol pedig már felbukkant a betegség, ott kötelező a vakcinázás, hogy a többi állat ne fe...

Tormában igazi nagyhatalom vagyunk

április 16. 14:02 | Húsvétkor minden asztalra kerül torma, a Magyarországon termesztettnek szinte a teljes mennyiségét a Hajdúságban takarítják be. A kiváló alapanyagot egyre többen fel is dolgozzák.

A legjobb pálinkák

április 16. 11:55 | Olyan pálinkákat tesztelt a Nébih egészen az izotópokig elemezve, amelyek minden fogyasztó számára elérhetőek a nagyobb kereskedelmi láncokban. A vizsgálatokból kiderült: élelmiszer-biztonsági szempontból megfelelő pálinkákat lehet kapni, csak két tételnél találtak apróbb jelölési hiányosságot.

Véget ért a salátapánik - csökkennek az árak

április 16. 09:43 | Magyarországon 2500-2600 hektáron folyik zöldséghajtatás üvegházakban, fóliákban. A termelők április közepétől november végéig folyamatosan látják el a piacokat.

Világgazdaság Piactér