VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Gyengébb borok jöhetnek, a csapadékos időjárás tönkretette az őszi termést

szeptember 23. 13:26 | Több milliárdos kárt okozott a csapadékos időjárás az őszi termésben, az esőzés miatt több helyen várni kell a szüreteléssel. A rendkívüli károk az export visszaesését is okozhatják.

Gyengébb és olcsóbb szőlőt kapnak a borászok a rossz idő és a fertőzés miatt

szeptember 23. 08:51 | Az előző évekénél gyengébb minőségű és kisebb szőlőtermésre számítanak az idén a szekszárdi borvidéken, ahol a napokban elkezdték a kékfrankos szüretét a termelők.

Embargó: új javaslat lesz a zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére

szeptember 21. 21:15 | Az Európai Unió napokon belül újabb javaslattal állhat elő az orosz embargó miatt hátrányt szenvedett zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára vasárnap a Kossuth Rádió Krónika című műsorának.

Orosz embargó: Nem kapnak uniós támogatást a magyar pályázók

szeptember 21. 09:41 | Nem kaphatnak a zöldség-gyümölcs felesleg piacról történő kivonásához biztosított uniós támogatásból a magyar pályázók, miután a termelők megsegítésére szánt 125 millió eurós keretösszeg elfogyott, így a pályázatot Brüsszel szeptember 10-én felfüggesztette - válaszolta az MTI érdeklődésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

Négyéves mélyponton a búza ára, jónak ígérkezik a globális termés

szeptember 20. 19:00 | Négyéves mélypontra került pénteken a búza határidős jegyzése Párizsban és Chicagóban egyaránt, részben azért, mert a jónak ígérkező globális termés lenyomja az exportárakat.

Ötezer tonnával kevesebb méztermés várható az idén a sok csapadék miatt

szeptember 20. 14:00 | Mintegy ötezer tonnával elmarad az idei méztermés a sokéves átlagtól - írta a Magyar Hírlap szombaton.

Panaszkodnak a német termelők az orosz zöldségimport tilalom miatt

szeptember 19. 21:14 | Zuhanó árakra és termelői csődökre számít a német zöldség-gyümölcs szakma az uniós szankciókra válaszul bevezetett orosz importtilalom miatt.

Nagy baj a napraforgóföldeken - a termés fele kárba veszhet

szeptember 19. 09:16 | Az őszi esők óriási károkat okoztak a napraforgóföldeken - írta a Népszabadság pénteki számában.

Gabona: sok és olcsó

szeptember 19. 05:00 | Kiváló országos terméseredmények, de területenként nagyon eltérő termásátlagok jellemzik az idei évet a kalászos gabonák szempontjából. Sok lett a búza, de jelentős része takarmányminőségű, kifejezetten jó árpatermés lett, és nagyon nagy mennyiségű lesz az ezután betakarítandó kukorica is. Ráadásul általános a gabonapiacokon az áresés, ezért az idei év nagy nyertese a korábban nehéz helyzetű állattartás lehet

Jóval jobb az idei termés a tavalyinál

szeptember 18. 09:18 | 2014-ben 3,1 százalékkal nagyobb területen, az előző évinél 6,1 százalékkal több, 7,2 millió tonna kalászos gabona termett - közölte a KSH.