VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Évtizedek óta nem volt ilyen gyenge a termés

július 29. 15:01 | Befejeződött az aratás Békés megyében, a termelők az elmúlt évtizedek leggyengébb termését takarították be őszi kalászosokból. Az őszi búza hektáronként 3,8 tonnás termésátlaga elmarad az előre jelzett 4,5-5,0 tonna közötti országos átlagtól - jelentette be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke szerdán sajtótájékoztatón.

62 ezer liter tejet vettek hatósági zár alá

július 28. 17:18 | Eredményes volt a múlt héten zajló, és pénteken bejelentett soron kívüli ellenőrzés azoknál a nagykereskedőknél és forgalmazóknál, amelyek ultrapasztőrözött (UHT) tejet importálnak és forgalmaznak - közölte Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM), élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, országos főállatorvos hétfőn az MTI-vel.

Az UHT-tejeket vizsgáltatja a minisztérium

július 28. 13:27 | Időszerű volt az ultra pasztőrözött (UHT) tejek ellenőrzésének minisztériumi elrendelése, régóta kérik az ágazat szereplői, hogy a kormányzat is hathatósan járuljon hozzá a piaci tisztuláshoz - mondta Lukács László agrárszakértő, a Tejtermék Tanács korábbi ügyvezető igazgatója.

Tiltott rovarirtót találtak a gombaölő szerben

július 28. 11:40 | Magyarországon nem engedélyezett rovarölő hatóanyagot tartalmazó gombaölő növényvédő szer forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A harcok miatt jelentősen csökken az ukrán gabonatermés

július 27. 14:00 | Ukrajnában 500-550 ezer tonnával lesz kisebb az idei évre eddig várt 60 millió tonna gabonatermés az ország keleti részében zajló harci cselekmények miatt.

Minden termékét visszavonják a romlotthús-botrányban érintett kínai Husinak

július 27. 12:00 | A héten kirobbant romlotthús-botrányban érintett sanghaji vállalat minden termékét visszavonja annak amerikai anyacége, miután az ügy Kína tucatnyi tartományát, Japánt és Hongkongot is érinti.

Agrártermékek embargójával bünteti egymást Kijev és Moszkva

július 27. 12:00 | Oroszország hétfőtől megtiltotta a tej és a tejtermékek behozatalát Ukrajnából, amely viszont a sertésimportot állította le a szomszédos országból.

Tiltakoznak a tejesek

július 25. 05:00 | Ha a kereskedők vagy a hatóságok nem lépnek, nem tartják kizártnak a tejtermelők, hogy újabb demonstráción tiltakoznak a dömpingáron értékesített tejek miatt

Veszélyes szőlőbetegség Zalában - Légi permetezést rendeltek el

július 24. 16:46 | Állami védekezés keretében légi permetezést rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága Lenti térségében a tavaly felbukkant veszélyes szőlőbetegség továbbterjedésének megakadályozására - tájékoztatta az igazgatóság csütörtökön az MTI-t.

Az áfacsökkentés fehéríti a sertésállományt

július 21. 16:30 | Nem annyira az állattartási kedv növekedése, hanem inkább a szektor fehéredése állhat amögött, hogy mind a legutóbbi összeíráshoz képest, mind éves alapon érezhetően nőtt a sertésállomány. A KSH ál...