VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

GMO: döntött a parlament

május 27. 15:33 | Az Országgyűlés szerdán törvénymódosítással ültette át a magyar jogrendbe azt az európai irányelvet, amellyel megőrizhető Magyarország GMO-mentessége, a képviselők 161 igen szavazattal, ellenszavaz...

Több mint ezermilliárdot kaphat a vidékfejlesztés az EU-tól

május 24. 08:10 | A kormány benyújtotta az Európai Bizottságnak a 2014-2020-as uniós ciklusra vonatkozó Vidékfejlesztési Program (VP) átdolgozott változatát, így mintegy 1300 milliárd forint vidékfejlesztési forrás felhasználása kaphat zöld jelzést Brüsszelben - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága az MTI-vel.

Elfordulnak a fiatalok a mezőgazdasági képzésektől

május 22. 12:00 | Alig van olyan ágazat, amely kevésbé vonzó a pályaválasztó fiatalok számára, mint az agrárium: mind közép-, mind felsőfokon csökken a diákok érdeklődése. A több felmérés által igazolt trend azért is aggasztó, mert a gazdatársadalom már így is elöregedett, ráadásul a meglévő oktatást is sok kritika éri. Akad olyan nagyvállalat, amelyik nem várt az egyetemekre, hanem saját képzést indított

Kisebb lesz a termés

május 20. 06:30 | Nem várható a tavalyi rekordév megismétlődése a növénytermesztésben, a vetésterület nagysága és állapota szerint komoly volumencsökkenés lesz 2014-hez képest. Igaz, a tavalyi hármas rekord után – kukoricából, napraforgóból és repcéből több termett, mint bármikor – növekedésre nem is számított senki. Nagyobb gond, hogy a terményárak is alacsonyan mozognak.

Mélyben a gabonaárak

május 18. 16:00 | Alacsony gabonaárakra kénytelenek berendezkedni a termelők idén, a világpiaci árak az elmúlt évek szárnyalása után mérsékelt szinteken mozognak, és várhatóan a közeljövőben sem mozdulnak el felfelé. A háttérben a hatalmas globális készletek, valamint a kőolajár-zuhanás miatt kipukkadt biodízellufi áll

Kilenc tonna krumplit foglalt le a Nébih

május 18. 14:23 | A tavaszi vetőburgonya ellenőrzéseken mintegy 9 tonna vetőburgonyaként eladott étkezési burgonyát foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal az MTI-vel.

Gazdálkodók: új határidő az egységes kérelmek benyújtására

május 16. 16:50 | Jövő péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmeiket, ezek kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász segít - erről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Fazekas: Magyarország akácnagyhatalom

május 16. 11:00 | Magyarország akácnagyhatalom és törekedni kell arra, hogy a jövőben is így legyen, a legfontosabb pedig az, hogy elhárítsuk az akác elleni támadásokat - mondta a földművelésügyi miniszter a második országos akácnap alkalmából tartott szombati sajtótájékoztatón Túrkevén.

Nagyot estek a mezőgazdasági árak

május 14. 09:01 | Márciusban a mezőgazdasági termelői árak 8,2 százalékkal maradtak el az előző év azonos időszakitól.

Változtak idén az agrárkár-enyhítési feltételek

május 11. 13:55 | Változtak a agrárkár-enyhítési feltételek ez évtől a korábbi évekhez képest -közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal ma az MTI-vel.

Világgazdaság Piactér