VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Tíz új GMO jöhet az EU-ba, a tagországok vétózhatnak

április 27. 05:00 | Döntés Tíz új genetikailag módosított organizmust (GMO) tartalmazó növény élelmiszeripari és takarmányozási felhasználását hagyta jóvá az Európai Bizottság. A testület egyúttal hét korábban kiadott GMO engedélyezését is meghosszabbította.

Harcolni fogunk az élelemért?

április 26. 16:57 | El tudja látni az élelmiszeripar a jövőben a Föld lakosságát, még akkor is, ha az emberiség lélekszáma meghaladja a kilencmilliárdot? Az ENSZ szerint ez a jövő egyik nagy kérdése. Műhúst eszünk, vegetáriánusok leszünk vagy éhezni fogunk – vagy a helyzet nem is olyan szélsőséges, mint első ránézésre gondolnánk.

A vártnál több kukoricát aratnak majd idén

április 25. 11:15 | A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) feljavította a világ kukoricatermésére vonatkozó becslését, miközben az eddig vártnál kevesebb búzára számít.

Tanácstalanok a gazdák

április 23. 15:15 | A biztosítóknak megígérték, nem csökken a keret tavalyhoz képest, az agrártárca rendelete azonban még nem jelent meg arról, mekkora összeggel támogatják az idén a mezőgazdasági biztosítások díját. A szezon így is elindult, de tavalyhoz képest lassabban

Lemondott az orosz mezőgazdasági miniszter

április 22. 13:02 | Lemondott ma az orosz mezőgazdasági miniszter, Nyikolaj Fjodorov.

Foglalkoztatási kedvezményt kaphat júliustól az agrárium

április 22. 05:00 | Akcióterv Minden mezőgazdasági alkalmazottra kiterjesztené a kormány a munkahelyvédelmi akciótervet: július 1-től járulékkedvezményt kapnának az agrárium foglalkoztatói a 25 és 55 év közötti dolgozók ...

Új kedvezményt javasol Varga Mihály a mezőgazdasági foglalkoztatásban

április 21. 09:20 | A mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatott 25 és 55 év közötti munkavállalók foglalkoztatása esetén a munkáltató 14,5 százalékos kedvezményt érvényesíthet az őt terhelő szociális hozzájárulási adóból, ha az Országgyűlés elfogadja a nemzetgazdasági miniszter egyes adótörvények módosítására irányuló, július elsején hatályba léptetendő javaslatát.

Magosz: újabb eszköz segítheti a mezőgazdasági foglalkoztatást

április 19. 10:54 | Újabb kedvezmény bevezetését tervezi a kormány a munkahelyvédelmi akcióterv keretében a mezőgazdaságban foglalkoztatott munkavállalók számának növelésére, lehetővé téve, hogy a 25-55 év közötti, mezőgazdasági munkakörben dolgozók után is érvényesítsék a munkáltatók a bérjárulék-kedvezményt - mondta el a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke az MTI-nek.

GMO: új jelölés még idén

április 17. 15:30 | Magyarországon várhatóan még idén megvalósulhat, hogy a húst, a halat, a tojást, a tejet, a mézet és a takarmányt GMO-mentes jelöléssel lehessen ellátni, ha nem tartalmaz GMO-t – jelentette k...

Gyors segítséget kér a Magosz a kárpátaljai gazdák számára

április 17. 12:55 | Gyors segítséget kér a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a kárpátaljai gazdák számára, a háborús körülmények miatti esetleges humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében - jelentette be a Magosz elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Világgazdaság Piactér