VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Mehet a cukor a borba

szeptember 30. 17:17 | Az új szabályozás szerint a bulgáriai borászok hozzáadott cukorral segíthetik a borban az alkohol képződését.

Hatalmas összegeket ad az EU a gazdáknak, akiket Putyinék büntetnek

szeptember 30. 17:00 | További forrásokkal, újabb 165 millió eurós rendkívüli pénzalappal igyekszik segítséget nyújtani az Európai Bizottság azoknak a gazdáknak, akik romlandó zöldséget vagy gyümölcsöt termeltek orosz exportra, de a Moszkva által bevezetett importtilalom miatt félő, hogy nem tudják eladni termékeiket - közölte kedden a brüsszeli testület. A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a szeptember 10-éig benyújtott magyar igények is várhatóan kielégíthetők lesznek ebből a keretből.

Több százezer légylárváktól hemzsegő tojást foglaltak le

szeptember 30. 09:04 | Több mint 380 ezer lejárt minőségmegőrzési idejű, légylárváktól hemzsegő tojást foglalt le és semmisíttetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága egy B...

Egy időre kiszállnának a magyar tejtermelők az EU-s szabályokból

szeptember 26. 09:21 | A jelenlegi tejpiaci anomáliák nagy részét - így például a termelői ár zuhanását - azon termékek forgalomba hozatala okozza, amelyek után elcsalják az áfát, állapították meg a szakemberek az elmúlt időszakban tartott többszöri tárcaközi egyeztetésen - írta a Magyar Nemzet.

Elutasította a bíróság a húsfeldolgozó keresetét

szeptember 26. 05:00 | A Fővárosi Törvényszék elutasította tegnap első fokon a Hungerit Zrt. keresetét, amelyet a baromfifeldolgozó cég a Négy Mancs Alapítvány ellen nyújtott be jó hírnév megsértése miatt. Az ügyben eljáró ...

Gyengébb borok jöhetnek, a csapadékos időjárás tönkretette az őszi termést

szeptember 23. 13:26 | Több milliárdos kárt okozott a csapadékos időjárás az őszi termésben, az esőzés miatt több helyen várni kell a szüreteléssel. A rendkívüli károk az export visszaesését is okozhatják.

Gyengébb és olcsóbb szőlőt kapnak a borászok a rossz idő és a fertőzés miatt

szeptember 23. 08:51 | Az előző évekénél gyengébb minőségű és kisebb szőlőtermésre számítanak az idén a szekszárdi borvidéken, ahol a napokban elkezdték a kékfrankos szüretét a termelők.

Embargó: új javaslat lesz a zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére

szeptember 21. 21:15 | Az Európai Unió napokon belül újabb javaslattal állhat elő az orosz embargó miatt hátrányt szenvedett zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára vasárnap a Kossuth Rádió Krónika című műsorának.

Orosz embargó: Nem kapnak uniós támogatást a magyar pályázók

szeptember 21. 09:41 | Nem kaphatnak a zöldség-gyümölcs felesleg piacról történő kivonásához biztosított uniós támogatásból a magyar pályázók, miután a termelők megsegítésére szánt 125 millió eurós keretösszeg elfogyott, így a pályázatot Brüsszel szeptember 10-én felfüggesztette - válaszolta az MTI érdeklődésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

Négyéves mélyponton a búza ára, jónak ígérkezik a globális termés

szeptember 20. 19:00 | Négyéves mélypontra került pénteken a búza határidős jegyzése Párizsban és Chicagóban egyaránt, részben azért, mert a jónak ígérkező globális termés lenyomja az exportárakat.