VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

A minisztérium még nem tud részleteket az újabb orosz importtilalomról

október 21. 11:27 | A másodlagos marhahústermékek importjának tilalmán túl más állati termékek behozatalát is korlátozza Moszkva az európai uniós tagállamokból Oroszországba - jelentette az RBK orosz üzleti hírügynökség.

Kínai húst etetnének az oroszokkal az európai helyett

október 20. 18:36 | Oroszország több hús behozatalát tervezi Kínából, miután augusztusban több nyugati államból származó húsra embargót vetett ki, amelyet keddtől a másodlagos marhahús termékekre is kiterjeszt.

Milliárdos mentőöv a libásoknak

október 20. 09:10 | Az állatjóléti támogatások megemelésével és előbbre hozásával nyújt gyors mentőövet a kormányzat az orosz embargó miatt különösen nehéz helyzetbe került víziszárnyas-termékpálya szereplőinek. Az uniós szabályok miatt közvetlenül nem támogatható baromfiágazatnak a múlt héten megjelent FM-rendelet jelent jó hírt, a különösen nehéz helyzetben lévő libatartóknak már ezen a héten érkezhet a pénz.

Olcsóbb lehet a reggeli nedű

október 19. 14:00 | A mérséklődő amerikai narancslé-fogyasztás és a déligyümölcs növekvő floridai kínálata miatt zuhant a narancslé árfolyama a chicagói árutőzsdén, ami az importált narancslevek árát is lejjebb viheti - közölte Juhász Gergely, az árutőzsdei kereskedéssel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.

Kitalálja, mi Magyarország újabb kitörési pontja?

október 18. 17:00 | A Földművelésügyi Minisztérium (FM) által elkészített Nemzeti Erdőprogram alapján felgyorsul az erdőtelepítések üteme, elkövetkező időszakban további 700 ezer hektárral szeretnék növelni a magyarországi erdők területét - jelentette ki Nagy István, a tárca parlamenti államtitkára a Hajdú-Bihar megyei Nyíradonyban.

Nem kell aggódni: bőven lesz mit pattogtatni

október 18. 13:27 | Rekord kukoricatermésre számít az idén az Európai Unióban a francia Strategie Grains tanácsadó cég.

Fazekas: jön a pénz

október 17. 16:20 | „A pénz mindig jókor jön, különösen ha gyorsan érkezik” – így kommentálta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár tegnap Komáromban azt, hogy a földművelésügyi miniszt...

Rászáll a Nébih az őszi gyümölcsökre

október 17. 10:46 | Fokozottan vizsgálja a piacokon az őszi szezonális zöldségek és gyümölcsök minőségét és nyomonkövethetőségét, az importőrök tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Közelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen a földtörvény miatt

október 16. 12:04 | Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a "határon átnyúló tevékenységet folytató befektetők" mezőgazdasági földterület-használatára vonatkozó jogaival kapcsolatban.

Soha ennyi kukoricát nem takarítottak be

október 15. 19:37 | Rekordmennyiségű termést takarítanak be kukoricából Békés megyében, a hektáronkénti termésátlag várhatóan meghaladja a 7 tonnát - tájékoztatta a Békés Megyei Mezőgazdasági Szövetség titkára az MTI-t.