VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Gyarapodnak az őshonos fajták

augusztus 30. 16:00 | A vidéki munkaerő megtartásában, a legeletőterületek hasznosításában is jelentős szerepet játszanak az agrártárca szerint a védett őshonos, illetve veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták. Több fajtánál gyarapodást sikerült elérni az elmúlt években.

Szerb segítséggel cselezné ki a Kotanyi az orosz embargót

augusztus 28. 11:15 | A Kotanyi osztrák fűszertermesztő cég termelékeinek egy részét Szerbiába készül áttelepíteni, hogy onnan szállítsa ki azokat Oroszországba - közölte az ORF.

A férgektől és az oroszoktól félnek a legjobban

augusztus 27. 12:16 | Az idei burgonyatermés bearatása küszöbén két gond is fejtörést okoz az osztrák gazdáknak. Az egyik a drótféreg pusztítása, amellyel szemben a gazdák tehetetlenek, ugyanis Ausztria az egyetlen orsz...

Nagy bajban a szőlőtermelők

augusztus 26. 19:17 | Az elmúlt tíz év legnehezebb növényvédelmi feladata várt idén a szőlőtermelőkre Magyarországon. Az enyhe tél és korai tavaszodás miatt ugyanis rendkívüli mértékben elszaporodtak a szőlőre súlyos csapást jelentő kórokozók és kártevők.

Több tucat mezőgazdasági munkás betegedett meg

augusztus 26. 17:13 | Eddig 41 ember betegedett meg feltehetően leptospirózisban, többségük Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakos, hárman megyén kívüliek, de munkavégzésük során ott fertőződhettek meg - közölte Sinkó-Káli Róbert megyei tisztifőorvos.

Foglalkoztatási katasztrófa előtt? Megszűnhet a magyar dohánytermesztés

augusztus 26. 14:12 | A kormány keresi az európai uniós követelményeknek is megfelelő támogatási lehetőséget a dohánytermesztésben foglalkoztatott 20 ezer ember munkahelyének megőrzéséhez - ezt Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára mondta kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón, ahol termelői és feldolgozói megállapodást írtak alá az ágazat fenntartásának elősegítésére.

Rendelettel mentenék az almatermelőket az orosz embargótól

augusztus 22. 20:02 | Mivel az almatermelők veszteségek árán tudják értékesíteni az idei rekordtermelést, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kormányrendeletet dolgoz ki az érintett gazdák támogatására. Az intézkedésre azért van szükség, mert túlteljesítmény alakult ki az almaágazatban: a korábbi évek átlagterméséhez viszonyítva az idén mintegy 780 ezer tonna terméssel számolnak, ez pedig150-200 ezer pluszt jelent.

Megpróbálják máshol eladni az almát - Moszkvába utazik a miniszter

augusztus 22. 10:48 | A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a magyar almatermelők orosz exporttilalom miatti veszteségeit - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, hozzátéve, a tárca azon dolgozik, hogy piacot találjon az almának.

Kiszállhatnak a hitelezők a mezőgazdaságból?

augusztus 22. 07:00 | Jelentősen, akár több tízmilliárd forinttal is csökkenhet az agrárfinanszírozás volumene szakértők szerint, miután a közelmúltban több olyan változás is történt, ami rontja az eddig legjobb adósnak számító vállalkozások bevételi helyzetét.

Napi egy alma, és le is győzték az oroszokat - új ötlet Ausztriából

augusztus 19. 13:27 | Az osztrák gyümölcstermesztő gazdák már most is érzik az Oroszországnak szánt export kiesését - jelenti az ORF osztrák tévé. Csökkent ugyanis az alma ára, pedig a fő termés még hátravan. Az...