VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Lenne még tartalék a mezőgazdaságban

február 27. 17:01 | A magyar mezőgazdaság a lehetőségei alatt teljesít, de még mindig történelmi esély van az ágazat fejlesztésére – állítja Kapronczai István, az OTP Bank agrárszakértője

Átszervezés Csányi Sándor mezőgazdasági cégénél

február 27. 16:05 | Három társaságra válik szét a nádudvari KITE Mezőgazdasági Zrt.-ben tavaly több mint 78 százalék tulajdont szerző KITE-2016 Vagyonkezelő Kft. – derül ki a Cégközlönyből.

Nagyot kaszál Mexikón az uniós mezőgazdaság

február 27. 15:29 | Az Európai Unió agrár-élelmiszeripari exportja kiemelkedően növekedett 2016-ban, 1,7 milliárd euróval meghaladta a megelőző évit, elérte a 130,7 milliárd eurót - közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Több mint félmilliárd az egészséges öntözővíz kutatására

február 27. 14:32 | A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontja az Országos Közegészségügyi Központtal, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Agrártudományi Kutatóközpontjával és a Smaragd GSH Kft.-vel közösen 693,13 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az öntözővíz minőségének kutatására, a növénytermesztés optimalizálására - közölte az MTA hétfőn.

Törvénnyel enyhítenék a gazdák kárait

február 27. 13:50 | Törvénymódosítással segítene az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága az időjárási körülmények miatt bajba került gazdálkodóknak a károk mérséklésében - mondta Font Sándor (Fidesz), a bizottság elnöke az MTI-nek a testület hétfői ülését követően.

Ingyenes segítség a vidékfejlesztési forrásokra pályázóknak

február 24. 12:44 | Bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai, a vidékfejlesztési forrásokra pályázók ingyenes tájékoztatást és fejlesztési tanácsadást kaphatnak - közölte a Miniszeterlnökség.

Kisebb áfával kivédhető lenne az adócsalás

február 23. 16:18 | A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018 elejétől, amikor megszűnik a fordított adózási lehetőség

Fagy-és jégkár: jó hírt kaptak a gazdálkodók

február 23. 13:29 | A Földművelésügyi Minisztérium 5 milliárd forintot biztosít mintegy 3 300 gazda részére a 2016. kárenyhítési év kedvezőtlen időjárási jelenségei miatti veszteségeikre - derül ki a Földművelésügyi M...

A kukorica rákkeltő szennyezőjét vizsgálják Kaposváron

február 23. 07:35 | A kukoricát egyik leggyakrabban szennyező anyagnak, az úgynevezett fumonizin mikotoxinnak a lakosság egészségét veszélyeztető hatását vizsgálja a Kaposvári Egyetem napokban kezdődött kutatása.

El kell búcsúzni az ingyenpénztől

február 22. 12:57 | A területalapú támogatások szinten tartásához ragaszkodnia kell Magyarországnak, a vissza nem térítendő beruházási támogatásoktól viszont valószínűleg el kell búcsúzni a következő uniós költségvetési ciklusban – állítja Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese.

Világgazdaság Piactér