VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Idén több pénzt kaphat a magyar halgazdálkodás az EU-tól

július 3. 10:25 | Hivatalosan is benyújtotta az Európai Bizottság részére a 2014-2020-as Magyar halgazdálkodási operatív programot (Mahop) a Miniszterelnökségen működő irányító hatóság 2015. június 29-én - közölte ma a Miniszterelnökség.

Rájár a Nébih a dinnyeárusokra

július 3. 10:15 | A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a szezon indulásával fokozottan ellenőrzi a dinnyetermesztőket és árusokat - közölte ma a hatóság.

Meggyosztással tiltakoznak a meggytermelők

július 2. 17:09 | A meggytermelők ingyen osztanak szét összesen több mint 30 tonna magyar meggyet, mintegy 100 ezer darab negyed kilogrammos kiszerelű adagot, az akcióval az idei nyomott meggyárak ellen tiltakoznak - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács és Szakmaközi Szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Azt szeretnék, ha magyar görögdinnyét vásárolnánk

június 29. 19:30 | A jövő héttől már nagy mennyiségű magyar dinnye kerül a piacra, ezért a Földművelésügyi Minisztérium (FM) arra kéri a vásárlókat, hogy ne Görögországból származó, hanem magyarországi dinnyét válasszanak - közölte ma a szaktárca.

Zűrzavar a meggypiacon

június 29. 06:45 | A termelők szerint a konzervgyárak önköltségi ár alatti összeget kínálnak a meggyért. A magyar és a német exportpiac is pang, és rontja a helyzetet a tavaly államilag megtámogatott néhány millió üveg befőtt is.

Még mindig vizsgálja az EKÁER könnyítését a szaktárca

június 26. 15:10 | Bár a Nemzeti Agrárkamarához (NAK) beérkező reakciók szerint a termelőknek, integrátoroknak jelentős bér- és adminisztrációs terhet jelent az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁ...

Indul az aratás, jók a terméskilátások

június 25. 12:45 | Megkezdődött az aratás az országban; a gazdálkodók már csaknem minden megyében megkezdték az őszi árpa betakarítását - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára ma a fővárosban az aratási koordinációs bizottság első ülését követően.

MOSZ: súlyos gondokkal küzd a tejipar és a sertéságazat

június 24. 14:20 | Súlyos problémákra hívja fel a kormányzat figyelmét a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) a tejiparban és a sertéságazatban. A szervezet közleménye emlékeztet: a tej fe...

Agrárlízing: nincs megállás

június 24. 13:45 | Az agrárlízingpiac akár két számjegyű bővülést érhet el a következő egy-két évben a növekvő forrás- és eszközigények miatt – mondta el a Világgazdaságnak Jenei Viktor. A Magyar Lízingszövetsé...

A minisztérium szerint nem a nagyoknak kedvez a földtörvény

június 24. 08:03 | Cáfolta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Magyar Hírlapnak Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő azon állítását, hogy az új földtörvénynek köszönhetően a nagybirtokos gazdálkodókat il...

Világgazdaság Piactér