VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Egy külföldi vette meg Simicska cégének földjét az árverésen

november 25. 09:48 | Egy külföldi állampolgár vette meg a földet, amelyet eddig a Lajta-Hanság Zrt. bérelt az államtól.

Hiába a kínai hamisítás, sokkal több mézet vesznek a magyarok

november 22. 10:50 | A korábbi évenkénti fél kilogrammról 70 dekagrammra nőtt az átlagos magyarországi mézfogyasztás - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos az M1-en.

Felülvizsgálhatják a termőföldek bérleti díját

november 17. 11:07 | Az Országgyűlés mai döntésével lehetővé tette a haszonbérbe adott termőföldek bérleti díjának időszakonkénti felülvizsgálatát. A parlament Győrffy Balázs fideszes képviselőne...

Nem segített az időjárás

november 16. 05:00 | A várakozásoktól elmaradó harmadik negyedéves GDP-t a mezőgazdaság mintegy 0,6-0,7 százalékponttal rontotta. Ennek oka részben az, hogy tavaly kiugróan jó évet zárt az agráriumon belül nagyobb jelentő...

Milliókat bukhatnak a licitálók

november 13. 18:20 | Elveszíthetik a licitáláson való részvétel feltételeként letett 10 százaléknyi pénzt azok a vevőjelöltek, akik nyernek a földárverésen, ám az MFB esetleg elutasítja a hitelkérelmüket.

Nincs még trendforduló

november 12. 05:00 | Több mint kétévnyi folyamatos csökkenés után idén szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak 1,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. A növekedést a növényi termékek árának j...

Felfüggesztették az állam kishantosiak és Greenpeace elleni perét

november 10. 11:48 | Érdemi tárgyalás nélkül felfüggesztette a bíróság a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Greenpeace Magyarország ellen indított pert.

Százezer tonnával kevesebb zöldség termett

november 9. 16:45 | Mintegy 100 ezer tonnával kevesebb zöldség termett az idén tavalyhoz képest, így várhatóan mintegy 1,7 millió tonna zöldséget takarítanak be - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Duplájára is nőhetett a gyümölcsök ára

november 6. 12:35 | A becslések és az adatok szerint mintegy harmadával, 30 százalékkal kevesebb gyümölcs termett az idén, mint tavaly - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke. ...

Duplán fizethet Simicska

november 6. 06:00 | Bárki vásárolja meg a nagyobb cégek által bérelt földeket az állami földértékesítési programban, várhatóan piaci árat fog kikötni a mostani használónak. Erre a szerződés aláírásától számítva kétévente lehetősége van.

Világgazdaság Piactér