VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Mezőgazdaság

Tojásokat vont ki a forgalomból a Nébih

április 17. 16:56 | Magyar friss tojás jelölésű, valójában azonban Lengyelországból származó tojásokat árusítottak a Lidl üzleteiben; az érintett tételek forgalomba hozatalát a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta, ...

Titokban maradhat a génmódosított virágpor a mézben

április 17. 10:33 | Az Európai Parlament elfogadta szerdán azt a javaslatot, amely a méz természetes alkotóelemeként, és nem külön összetevőként határozza meg a virágport, ezért nem kell majd feltüntetni a csomagoláson, hogy tartalmaz-e génmódosított organizmust (GMO).

Késésben vannak a földbizottságok

április 17. 09:19 | Május elsejéig nem alakulnak meg a helyi földbizottságok, mert hiányzik az ehhez szükséges kormányrendelet, ezért a bizottságok feladatait átmenetileg a Nemzeti Agrárkamara megyei szervei veszik át...

Új szakaszba lép az EU-s eljárás Magyarország ellen

április 16. 12:46 | Három korábban indított kötelezettségszegési eljárást is új szakaszba léptet Magyarországgal szemben az Európai Bizottság - közölte szerdán a brüsszeli testület.

Másfél milliárdnál is többet költenek a sertésprogramra

április 15. 16:41 | Ebben az évben 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre a sertésprogramra - közölte Horváth István, a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kedden, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Több száz sertést kellett leölni a pestis veszélye miatt

április 15. 08:34 | Két hét alatt több mint 500 sertést kellett az afrikai sertéspestis (ASP) behurcolásának veszélye miatt azonnal leölni, mivel megemelkedett az illegális élősertés-szállítmányok száma hazánkban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

Tovább csökkent a mezőgazdasági termékek árszintje

április 15. 05:00 | KSH Több mint tíz százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak 2014 februárjában az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ennél is nagyobb, 17 százalékos volt a visszaesés a növén...

Idén több országban is kisebb lehet a gabonatermés

április 14. 20:30 | Az ukrán belpolitikai bizonytalanság és a fekete-tengeri térséget sújtó aszály miatt az Agritel vezető francia mezőgazdasági kutatóintézet rontott az övezet idei gabonatermésével kapcsolatos előrejelzésén.

Megduplázná termelését a Master Good cégcsoport

április 14. 14:48 | Bárány László szerint a magyar cég az olcsóbb takarmánnyal, és munkabérköltségekkel tud versenyezni.

A növények olcsóbbak lettek, az állati termékek drágultak

április 14. 09:21 | 2014 februárjában a mezőgazdasági termelői árak 10,9 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezen belül a növényi termékek ára 17,0 százalékkal esett vissza, az élőállatoké és állati termékeké viszont 1,7 százalékkal emelkedett - derül ki a KSH friss adataiból.