Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 23. 08:27|VG | Vállalatok

Rekordnyereséget ért el a CIG Pannónia

Hat százalékkal növelte díjbevételeit a CIG Pannónia Életbiztosító 2015-ben, adózott eredménye pedig elérte a 928 millió forintot. Ez a biztosító történetének eddigi legjobb teljesítménye.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A 2015-ös volt az első teljes év, amikor a biztosító korábban elfogadott új stratégiáját valósította meg, ami három célt fogalmazott meg: nyereséges működés, az értékesítés átalakítása és a réspiacokon történő meghatározó jelenlét. A CIG Pannónia Életbiztosító és a konszolidálásba bevont vállalatai 2015-ben 928 millió forint adózott nyereséget értek el, szemben a tavalyelőtti 170 milliós veszteséggel. Az egy részvényre jutó eredmény 15 forint.

A vállalatcsoport biztosítási díjbevételei tavaly elérték a 17,5 milliárd forintot, ez 6 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakáénál. Az élet üzletág adózott eredménye 569 millió forint volt. Ebben a szegmensben a cégvezetés elsődleges feladatai között szerepelt a saját hálózat építése és fejlesztése. Ennek eredményeként a saját hálózat értékesítése 2015-ben 85 százalékkal nőtt a megelőző évhez viszonyítva. Ez, valamint a közbeszerzés keretében szerzett új üzlet ellensúlyozta a Quantis korábbi évekbeli teljesítményét. Így az új értékesítés állománydíja 102 százaléka a 2014-ben szerzett portfoliónak.

A nem-élet üzletágnál is fordulatot hozott a stratégiaváltás, és először ért el nyereséget, 87 millió forintos értékben. A nem élet szegmens 2015-ben 3,6 milliárd forintos, a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti biztosítási díjra tett szert, ennek legnagyobb része a casco és általános felelősség ágazatokhoz kapcsolódik. Az új szerzések közel 1,9 milliárd forintra rúgtak, ennek eredményeként a csoport 2015 végén mintegy 2,8 milliárd forint nem-élet állománnyal rendelkezett. A nem-élet szegmens sikerét részben annak is köszönheti, hogy a biztosító – a stratégiaváltásnak megfelelően -- új, réspiaci termékkel lépett piacra tavaly.

„Kezdenek beérni az új stratégiánk jegyében hozott intézkedések. A tavalyi eredmények azt mutatják, hogy jó úton járunk. Azon az úton, amelyen a CIG Pannónia hosszú távon nyereséges, célpiacain meghatározó szereplője lesz a magyar biztosítási szektornak” – értékelte a tavalyi évet Kádár Gabriella vezérigazgató.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Rekordnyereséget ért el a CIG Pannónia
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • MÁRCIUS 24. 18:29A magyar gazdaság jelentős mértékben függ a járműgyártástól

  A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

 • MÁRCIUS 24. 17:04Pert nyert a döntőbizottság a Vodafone ellen

  Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság, a jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról - közölte a Közbeszerzési Hatóság pénteken az MTI-vel.

 • MÁRCIUS 24. 15:25Rangos nemzetközi díjat nyert a Zeneakadémia filmje

  Silver Hugó díjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon a Reklámfilm/ Individual Commercials főkategóriában a szeptemberi budapesti Bartók Világverseny és Fesztivál kapcsán készült kisfilm – mondta a Világgazdaságnak a verseny kialakítását is jegyző Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója. A 45 másodperces filmetűd, több száz nemzetközi nevezés közül vívta ki a rangos elismerést.

 • MÁRCIUS 24. 15:18Keresik az ötletes vállalkozásfejlesztési projekteket

  A korábbi évek sikereit követően a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2017-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzéséért létrehozott díjra összesen öt kategóriában.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér