Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 4. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 2. 4. 15:48|J. J. | Vállalatok » Szolgáltatás

Artlocator – magazin AR-tartalmakkal

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Egy mobiltelefonos alkalmazás, egy angol és magyar nyelvű, Kortárs művészeti vezető névre hallgató nyomtatott kiadvány – ez az Artlocator, egy művészeti menedzser–informatikus Etentuk testvérpár brandje. Szándékuk szerint a budapesti galériás és képzőművészeti színtéren naprakész információkat szolgáltató művészeti iránytűt hoztak létre, amely az applikáció mellett a printben is 21. századi technológiával, a kiterjesztett valóság (AR) segítségével juttatja el a tartalmakat az érdeklődőkhöz. Az ingyenes app kortárs képzőművészeti eseményekről, kiállításokról tájékoztat, a kiadvány pedig – Android és iOS mobilplatformokon használható AR-tartalmakkal kiegészítve – pluszinformációkat tartalmaz, emellett háttér-információkat nyújt a kortárs tárlatok látogatásához.

A kiadványhoz egy informatív mikroszájt kapcsolódik, amely a kiterjesztett valóság használatával is megismerteti a felhasználót. Az applikáció egy éve indult útjára, a magazin pedig a tavaly augusztusi Design Hét Budapesten mutatkozott be. Az Artlocator felhasználóinak zöme 24–34 éves városi nő, több mint 65 százalékuk felsőfokú végzettségű, és több mint 80 százalékuk napi rendszerességgel nyitja meg az alkalmazást, felső kategóriájú mobilkészülékről. Az alkalmazásban nincsenek reklámok, de időnként vannak extra menüpontok, ahol ajánlókat tesznek közzé, itt azért művészeti intézmények hirdetései burkoltan megjelennek.

Az Artlocator egyik alapítója, Etentuk Inemesit az üzleti terveikről annyit árult el, hogy az AR spotting elnevezésű interaktív printek felé veszik az irányt. „Az alkalmazás alapvetően a printkiadványainkat támogatja, fő fókuszunk az azonos nevű magazinunkon van. Az app akkor szokott bevételt hozni, ha kizárólag bizonyos művészeti rendezvények eseményeit jelenítjük meg. Ilyenkor néhány napig brandingelt tartalmat szolgáltatunk a megrendelőnek. Fő célunk a brandépítés, de ha a felhasználóink megkedvelik ezt a fajta tartalomközlést a kortárs vizuális kultúráról, akkor remélhetőleg bővül a galéria- és múzeumlátogatók köre is” – nyilatkozta lapunknak Etentuk Inemesit.

A kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) a valóság egyfajta virtuális kibővítése. Az okostelefon vagy tablet kamerájának képére, azaz a valós környezetre pluszinformációkat jelenítenek meg, ez szinte bármilyen online tartalom lehet, a videótól kezdve a gifen át a 3D modellig.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Artlocator – magazin AR-tartalmakkal
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • JANUÁR 19. 15:38Felfelé kúsznak a Zsolnay-árak

  Az elmúlt év a Zsolnay tárgyak körében is áremelkedést hozott. A milliós leütéseket megszokhattuk már a pécsi gyár termékeinél, de az érdekes tételek ára megérkezett a 15-20 millió forintos sávba.

 • JANUÁR 19. 15:30Hegymenetben az antikvár és az online

  Az antikvár könyvek piaca az elmúlt három évben folyamatosan menetelt felfelé, de 2016 ezen belül is kiemelkedő eredményeket hozott. A piacvezető Központi Antikvárium decemberi árverésén a jutalékokkal megnövelt összleütés meghaladta a 100 millió forintot.

 • JANUÁR 19. 07:23Nem büntet a NAV

  A taxik zömében már működik az online kassza, az adóhatóság pedig ellenőrzi is azok használatát, úgy tűnik, egyelőre inkább segítésnyújtás és nem retorzió céljából.

 • JANUÁR 19. 05:00Ritka ezerpengős a Darabanthnál

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Ismét rengett a föld Olaszországban - fotók: AFP

 • Beköszöntött az extrém hideg Európa városaiba - Fotó: MTI, AFP

 • Olimpia 2024 - Legfrissebb látványtervek. Fotó: MTI

 • Tömegbe hajtott egy teherautó a berlini karácsonyi vásáron Fotók: AFP

 • Már osztják az Erzsébet-utalványokat Fotók: MTI

 • Lemondott Matteo Renzi Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér