Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 3. 11. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 3. 11. 15:16|Kalocsai Zoltán | Vállalatok » Szolgáltatás

Duplázott a BlaBlaCar

Néhány éven belül másfél milliósra szeretné növelni táborát Magyarországon a BlaBlaCar, a telekocsi-szolgáltatást kínáló oldalon 100 ezer ülést hirdetnek.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Megduplázta felhasználói számát az elmúlt egy évben a telekocsi-szolgáltatást nyújtó BlaBlaCar Magyarország – tudtuk meg Haidekker Balázstól, a cég ügyvezetőjétől. A franciaországi BlaBlaCar tavaly tavasszal, az AutoHop felvásárlásával jelent meg a magyar piacon. A cégvezető közlése szerint az új tulajdonos globális hálózata érezteti hatását a magyar felhasználók utazási szokásain is, hiszen ugrásszerűen megnőtt a Nyugat-Európa felé irányuló forgalom. A BlaBlaCar itthon klasszikus telekocsi-szolgáltatást üzemeltet, amelynek lényege, hogy az egy irányba utazók megosztják egymással a költségeket. A cég által működtetett internetes felület, illetve mobilalkalmazások használata mind az utasok, mind a sofőrök számára egyelőre ingyenes Magyarországon. Néhány nyugat-európai piacon már van szolgáltatási díj, amelyet az utasok fizetnek a foglalások után. A tervek között szerepel, hogy idővel itthon is bevezetik ezt az üzleti modellt, de a következő egy évben még biztosan nem lesz fizetős a szolgáltatás – jelezte Haidekker Balázs.

A tapasztalatok szerint a nagyobb ünnepek időszakában, illetve nyáron nő meg jelentősen a telekocsirendszert használók száma. A Bla­BlaCar hazai vezetőjének közlése szerint idén márciusra például több mint 100 ezer meghirdetett ülés áll rendelkezésre az utazni vágyók számára. A szolgáltatás segítségével városok közötti, illetve határon túli utak költségeit osztják meg a felhasználók, egy átlagos út hossza a BlaBlaCarnál 370 kilométer. A cég fokozott figyelmet fordít arra is, hogy a regisztrált sofőrök ne trükközhessenek az üzemanyagköltséggel, kilométerenként 11 és 16 forint közötti árat lehet megszabni. Azokat az autósokat, akik ennél magasabb összeggel próbálkoznak, kizárják a rendszerből.

Az egy évvel ezelőtti felvásárlás idején sajtóinformációk szerint mintegy 250 ezer felhasználója volt az AutoHopnak. Haidekker Balázs közlése szerint céljuk, hogy néhány éven belül 1,5 milliósra növeljék a táborukat. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztik az online és mobilos felületeiket, a közelmúltban tovább bővítették a sofőrök értékelési lehetőségeit, és dolgoznak egy olyan térképmegoldás elindításán, amely megkönnyíti az autósok és az utasok találkozását.

A BlaBlaCar 22 országban van jelen, a cég szolgáltatását mintegy 25 millióan használják. A társaság eddig 300 millió dollárnyi befektetést kapott, piaci értékét 1,6 milliárd dollárra becsülik.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Duplázott a BlaBlaCar
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Gazdasági csúcstalálkozó: Csúcsvezetőknek!

 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér