Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 1. 12. 05:00|Utolsó módosítás: 2017. 1. 12. 11:18|V. F. I. | Vállalatok

Tízezer terminált telepítenek

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Kivásárolta a készpénzkímélő fizetési megoldást fejlesztő P. O. I. Partner Terminál Üzemeltető Kft. a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.-t a cégből. Az állami kockázati tőkebefektető 2014 márciusában 190 millió forint értékű tőkével – az alap honlapja szerint 237,5 millió forint befektetéssel – szerzett kisebbségi tulajdonrészt a Feith Zoltán érdekeltségébe tartozó cégben. A kivásárlás árfolyamnyereséggel, a szerződésben foglalt ütemezésnek megfelelően történt – válaszolta a Világgazdaság kérdésére Csuhaj V. Imre, a zrt. elnök-vezérigazgatója. Az árról azonban, üzleti titokra hivatkozva, nem tájékoztatott. Szerinte a befektetés eredményesnek tekinthető, a P. O. I. Partner Kft. által létrehozott Fizetési Pont technológia „jelentős potenciállal” rendelkezik a készpénzkímélő fizetési módok hazai elterjesztésében.

Érintőképernyős intelligens POI (point of interaction) terminálok telepítéséről van szó, olyan területekre, ahol eddig a bankkártyás fizetés nem volt elérhető. A terminálok alkalmasak a klasszikus bankkártyás vásárláson kívül egyebek között a mobiltelefon egyenlegének feltöltésére, közműdíjak kiegyenlítésére, lényegében a mindennapi pénzügyek intézésére olyan településeken is, ahol nincs pénzügyi szolgáltató. A terv szerint a P. O. I. Partner Kft. úgynevezett nyílt POS-terminál-infrastruktúrát hoz létre, amely a kártyás fizetésen túl, hozzáférhető minden olyan szervezet számára (önkormányzatok, vállalatok, valamint pénzforgalmi szolgáltatók, akár bankok), amely ügyfeleit POS-terminál-hálózaton keresztül akarja elérni.

Tavaly ősszel kezdték el a Fizetési Pontok országos telepítését – válaszolta Majthényi-Nagy Ferenc, a P. O. I. Partner Kft. ügyvezetője a projekt állását firtató kérdésre. A cég mérlegéből egyébiránt kiderül, hogy a projekthez kockázati tőkén kívül támogatást is kapott: POS-terminálok beszerzésére 250 millió forintot nyert el a Gazdaságfejlesztési operatív programban 2013-ban. Tavaly decemberben a P. O. I. Partner Kft. szerepet kapott a nemzetgazdasági tárca bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez nyújtott támogatásáról szóló programjában, és vállalta tízezer POS-terminál telepítését – tájékoztatott Majthényi-Nagy Ferenc.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Tízezer terminált telepítenek
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • JANUÁR 17. 17:14Ebből van pénzük Európa legsikeresebb klubjainak

  A legnagyobb működési árbevételt az FC Barcelona érte el 620 millió euróval, ami 3,5-szer nagyobb, mint az angol bajnokságot váratlanul megnyerő Leicester Cityé – derült ki a KPMG „European Champions Report” című kiadványából, amely a nyolc legnagyobb európai labdarúgó-bajnokság legutóbbi győzteseit és azok üzleti teljesítménymutatóit veszi górcső alá. A klubok bérköltsége nem érte el működési árbevételük 65 százalékát. A Bayern München, a Benfica és a PSV Eindhoven esetében ennél is alacsonyabb, 50 százalék alatti volt az arány.

 • JANUÁR 17. 15:34Mol-INA: eljárás a horvát gazdasági miniszterrel szemben

  Összeférhetetlenségi eljárást indított az illetékes bizottság Martina Dalic első miniszterelnök-helyettes, horvát gazdasági miniszterrel szemben, mert férje az INA horvát olajipari vállalat igazgatóságának tagja, miközben a miniszter vezeti azt a szűkebb kabinetet, amely az INA részvényeinek a Mol Nyrt.-től való visszavásárlásáról tárgyal - közölte az N1 horvát hírcsatorna kedden.

 • JANUÁR 17. 14:03Feladta a küzdelmet az American Apparel

 • JANUÁR 17. 13:19Tovább nő a cukor piaci ára

  Idén további 5-7 százalékot emelkedhet a cukor fogyasztói ára, miután éves összehasonlításban tavaly decemberig már közel 17 százalékkal drágul

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Beköszöntött az extrém hideg Európa városaiba - Fotó: MTI, AFP

 • Olimpia 2024 - Legfrissebb látványtervek. Fotó: MTI

 • Tömegbe hajtott egy teherautó a berlini karácsonyi vásáron Fotók: AFP

 • Már osztják az Erzsébet-utalványokat Fotók: MTI

 • Lemondott Matteo Renzi Fotók: AFP

 • Meghalt Fidel Castro - Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér