VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Turizmus

Újabb rekordok a hazai turizmusban

január 20. 12:31 | Újabb rekordot döntött a belföldi turizmus tavaly, a Szallas.hu előzetes adatai alapján tavaly a forgalom 10 százalék felett bővült 2015-höz képest - derül ki a portál legfrissebb, MTI-nek megküldött elemzéséből.

Jelentősen bővült a belföldi turizmus tavaly

január 19. 10:12 | A kiemelkedő nyári szezon és a megszokottnál erősebb szeptember egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy 2015-höz képest újabb rekordévvel zárjon a belföldi turizmus. A legnépszerűbb települések rangsorában tavaly is Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló vitte a prímet, s már minden ötödik belföldi kikapcsolódást valamilyen mobil eszközről intézték a magyarok - áll a Szallas.hu mai közleményében.

Rövidesen minden hazai szálláshely egy csillagot javíthat - milliárdokból

január 17. 11:12 | A kormány az idén 10 milliárd forintot különített el a szálláshelyek fejlesztésére, valamint több száz milliárd forintot fordít, részben európai uniós, részben költségvetési forrásokból a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek megerősítésére - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kedden az M1 aktuális csatornán.

Három nap, közel százezer forint: így üdülnek nálunk a külföldiek

január 17. 10:12 | A VII. kerület a világ 13. legnépszerűbb úti célja, de tévhit, hogy a turisták többsége csak bulizni érkezik a magyar fővárosba. A külföldi vendégek átlagosan 3 napot töltenek Budapesten, és az itt...

Rekordévet várnak a turizmusban

január 17. 05:00 | Meglódult a turistaforgalom novemberben: a külföldi vendégek száma 18, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 17 százalékkal (900 ezerre) bővült a hazai szálláshelyeken az egy évvel korábbi szinthez kép...

Olasz és cseh turisták mellett a magyarok is pörgetik a hazai turizmust

január 16. 09:05 | 2016. novemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 17, a belföldi vendégek által eltöltötteké 16 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi szinthez képest. A nagymértékű növeked...

Tavaly is rekordévet zárhatott a turizmus

január 15. 12:14 | Az első tíz hónap turisztikai adatai alapján 2016-ban is rekordévet zárhatott a turizmus - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Márciusban lesz új elnöke a szállodaszövetségnek

január 12. 15:37 | Március harmadik hetében tart soron kívüli tisztújító közgyűlést a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), ahol megválasztják a szövetség új elnökét - mondta Kovács István, a MSZÉSZ főtitkára az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Sosem látott még ennyi turistát Spanyolország

január 12. 13:35 | Sosem járt még annyi turista Spanyolországban, mint 2016-ban, a 75,3 millió külföldről érkezett látogató rekordnak számít - ismertette a tavalyi év adatait Álvaro Nadal, turizmusért felelős miniszter csütörtökön Madridban.

A terror átrendezte a magyar utazási piacot

január 12. 06:30 | Tavaly érezhetően csökkent a forgalom a magyar turisták által kedvelt tengerparti nyaralások célországaiban, ami némileg átszabta a hazai utazási irodák piacát

Világgazdaság Piactér