Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2007. 12. 7. 14:50|BKV Zrt. | Vállalatok

A BKV reagálása cikkünkre

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság kommunikációs főosztálya az alábbiakban reagál lapunk tegnapi számában megjelent, BKV: egy előre, kettő hátra című jegyzetünkre.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság tavaly év végén megválasztott új vezetése azt ígérte, hogy 2008-ra csökkenti a Társaság üzemi veszteségét. Ennek érdekében az idei év során stabilizációs programot indított a Társaság. Ennek keretében számos hatékonyságnövelő, költségcsökkentő, és a bevételek hatékonyabb beszedésére irányuló intézkedést hajtottunk végre. A hatékonyságnövelési intézkedések között a társaság folyamatai és működése átalakításra, a párhuzamos tevékenységek felszámolásra kerültek. Ennek eredményeként a BKV Zrt. létszáma csökkent, elsősorban a korkedvezményes nyugdíjra jogosult munkatársak munkaviszonyának megszüntetésével.

A bevételek hatékonyabb beszedése érdekében fokozott jegyellenőrzési tevékenységet végeztünk. Március óta fokozatosan és folyamatosan terjesztjük ki a fokozott bejárati jegyellenőrzési tevékenységet a vonalhálózaton, elsősorban a metróviszonylatokon.

A BKV Zrt. jövő évi tarifakoncepciójával kapcsolatban a Társaság honlapján található az a javaslattételi anyag, amelynek elvei mentén a Fővárosi Közgyűlés dönt a jövő évi jegy- és bérletfajtákról, illetve azok áráról. A javaslati anyagot nyilvános civil és társadalmi vitára bocsátotta a Társaság.

Az új járművek beszerzése a szolgáltatási színvonal növelése érdekében történt, a járatésszerűsítések és zsúfoltságkezelési programokkal együttesen. Folyamatosan bővül az alacsonypadlós járművekkel kiszolgált járatok és útvonalak száma.

Társaságunk – mint minden évben – a jövő évi szolgáltatás tervezése során is különböző vizsgálatokat, tervjavaslatokat készít.

A BKV Zrt. a járatait a tulajdonos és egyben megrendelő Fővárosi Önkormányzattal kötött szolgáltatási szerződés alapján közlekedteti. A tervek minden részletét társaságunk a Fővárosi Önkormányzat szerveivel, a kerületi önkormányzatok vezetőivel, civil szervezetekkel, de sok esetben a közvetlenül a lakossággal is egyezteti (pl. a nyári XVI. kerületi hálózatfejlesztés). A BKV Zrt. nem dönt a járatok jövőjéről, azok üzemeltetési feltételeit csupán értékeli, vizsgálja, terveket, illetve javaslatokat készít.

A részletes és széleskörű szakmai egyeztetéseket követően a döntést a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága hozza meg, e döntés után tudunk a konkrét forgalmi változásokról beszámolni.

BKV Zrt. - az elmúlt évek árbevétele


A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
A BKV reagálása cikkünkre
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér