Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2007. 12. 11. 09:52|VGO | Vállalatok

Nagyobb sebességre kapcsolt a TriGranit Oroszországban

A magyar többségi tulajdonú nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat két jelentős – közel 500 millió eurós – városfejlesztési beruházást valósít meg Szentpétervárott, emellett Krasznodarban és Moszkvában is közelebb kerülhet terveinek végrehajtásához.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Néva partján lévő nagyvárosban egy 28 hektáros területen épül fel a Badajevszkij bevásárló- és szórakoztató-központ. Mellette lakó- és irodaépületek, szállodák és kongresszusi központ is lesz. A fejlesztő bejelentette, hogy felépít még egy komplex médiaközpontot is. A Vasziljev-szigeten kialakítandó Telefabrika épületegyüttesben megvalósuló stúdiók a televízió és a filmipar számára készítenek majd filmeket. A műemlék jellegű komplexumban, amely egy korábbi villamosremíz helyén épül, föld alatti garázs, szállodák és kiskereskedelmi egységek építésére is sor kerül.

Az aláírást követően Demján Sándor hangsúlyozta: „A TriGranit hosszú távú oroszországi elkötelezettségének megfelelően aktívan részt vesz Szentpétervár városfejlesztési tevékenységében. A most aláírt együttműködési megállapodás lehetővé teszi a város gazdasági, ipari, társadalmi, kulturális és oktatási környezetének további fejlesztését.” Az orosz terjeszkedést egyebek mellett a GazpromInvest céggel kötött tavalyi vegyes vállalati együttműködés alapozta meg. Ennek révén a TriGranit több milliárd eurós, több városra és az ingatlanpiac több részterületére kiterjedő vállalkozásokba foghat. Tovább erősítette ezt a vonalat, hogy a magyar cég – egymilliárd euróért – a közelmúltban 50 százalékos részesedést szerzett az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó helyi Torgovij Kvartal vállalatcsoportban. Az ügylet révén a TriGranit biztos projektekhez, több mint 360 magasan képzett alkalmazott munkájához, valamint új partnerekhez és üzleti kapcsolatokhoz jut.

A Torgovij Kvartal jelenlegi projektjei között bevásárló- és szórakoztató-központok találhatók a moszkvai régió Naberezsnije Cselni, Nyizsnyij Novgorod, Omszk és Domogyedovo településeinek térségében. A további fejlesztéseket figyelembe véve az orosz cég újabb projektekről folytat tárgyalásokat Penza, Rjazany, Szamara, Szaratov, Ufa, Kazán, Sziktivkar területén, valamint más orosz régiókban is.

A TriGranit Közép- és Kelet-Európa 11 országában van jelen. Eddig összesen 1,8 milliárd euró értékben indított projekteket és további 8 milliárd euró – többnyire vegyes hasznosítású – fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években. Előzőleg a cégcsoport vezetői azt mondták, az orosz jelenlét annyira erős, hogy az ottani érdekeltség tőzsdei megjelenése már a következő két-három évben is elképzelhető. Ez további, már nemzetközi mércével mérten is jelentős szakmai és intézményi befektetők bevonását tenné lehetővé.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Nagyobb sebességre kapcsolt a TriGranit Oroszországban
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér