Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 3. 11. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 3. 13. 10:00|Kalocsai Zoltán | Vállalatok

Virtuális terepre lép az Amazon

Beszállna a virtuálisvalóság-megoldások piacára az Amazon is, a cég saját videós platformját fejlesztené tovább.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Az Amazon is csatlakozik a virtuálisvalóság- (VR) megoldásokat fejlesztő cégek sorához, a társaság saját videoszolgáltatását egészítené ki az új lehetőséggel. A világ legismertebb e-kereskedelmi cége már évek óta működtet a Netflixhez vagy a Huluhoz hasonló, interneten keresztül elérhető, igény szerinti (on demand) filmnézést biztosító rendszert. A munkáltatókat értékelő GlassDoor nevű portálon megjelent álláshirdetés alapján arra lehet következtetni, hogy ezt a megoldást bővítenék virtuálisvalóság-tartalmakkal, amihez szoftverfejlesztő menedzsert keresnek.

A társaság korántsem tekinthető úttörőnek ezen a fronton, a Netflixnek ugyanis már van egy VR-alkalmazása a Samsung virtuálisvalóság-eszközéhez, és a Hulu is bejelentette, hogy hamarosan előáll egy ilyen applikációval. Az Amazon fejlesztési tervei azonban jól mutatják, hogy mindössze néhány év alatt mennyire fontossá vált ez az új terület. Az elmúlt hónapokban sorra érkeztek a hírek az új eszközökről, amelyek közül néhány már kapható is – például a Samsung Gear VR, de az első HTC Vive-ok is hamarosan megérkeznek azokhoz, aki éltek az előrendelés lehetőségével –, néhány pedig, mint a nagy érdeklődéssel várt Oculus Rift, idén lesz megvásárolható.

A virtuális valóság egyelőre két területen hódít igazán, a szórakoztató- és a játékiparban. A szórakoztatóiparban az online videoszolgáltatást nyújtó cégek próbálkozásai mellett egyéb izgalmas kísérletekkel is lehet találkozni. A héten érkezett például a hír, hogy Amszterdamban nyitják majd meg a világ első VR-moziját. A létesítményben a Samsung eszközeit használhatják majd a mozizók, akik 360 fokban elforgatható székekben élhetik majd át az új élményt, ráadásul nem is kell túlságosan sokat fizetni ezért, a tervek szerint 12,5 euróba kerül majd egy jegy.

A virtuális valóság körüli egyre nagyobb hírverés ellenére még viszonylag kevesen vannak tisztában azzal, hogy mit rejt az új technológia. Egy amerikai internetezők körében végzett felmérésben a megkérdezettek mindössze egyharmada tudott megnevezni segítség nélkül valamilyen VR-eszközt. Valamivel magasabb, 36 százalék volt azok aránya, akik azt jelezték, hogy szívesen beszereznének egy ilyen készüléket. A Horizon Media által készített kutatásban összehasonlították a virtuálisvalóság-megoldások és az Apple Watch iránti érdeklődést is, és az derült ki, hogy ezúttal jóval kíváncsibbak az emberek. Míg az okosórát 44 százalékuk találta olyan vonzó, új innovációnak, amelyet szívesen használnának is, addig a VR-eszközök esetében ez az arány 82 százalék volt.

A megkérdezettek szerint egyébként fényes karrier vár ezekre a készülékekre, 81 százalékuk szerint ugyanis öt éven belül az amerikai népesség negyede-fele rendelkezik majd ilyennel.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Virtuális terepre lép az Amazon
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • JANUÁR 19. 16:28A kicsiknek fáj a Brexit

  A kisebb méretű vállalatok Európa-szerte exporttevékenységük bővítésével igyekeznek bevételeiket növelni – derül ki a UPS 2016 második és harmadik negyedévében végzett kutatásából. Kivételt jelent az Egyesült Királyság, ahol a cégek exporthajlandósága jelentősen csökkent a júniusi „Brexit” népszavazás után.

 • JANUÁR 19. 14:48A Coca-Cola HBC forgalmazza a Rézangyal pálinkáit

 • JANUÁR 19. 14:00Százmilliárdok korszerűsítésre

  Összesen 205 milliárd forint visszatérítendő támogatás jut lakóépületek energetikai korszerűsítésére, míg az állami fenntartású közintézmények számára 150 milliárd forintnyi pályázat indul a következő hónapokban – idézi Szabó Zsoltot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárát az MTI.

 • JANUÁR 19. 13:45Elmaradt a bányanyitás

  Belátható időn belül biztosan nem kezdi el a dél-erdélyi Verespatakon az aranykitermelést a Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) kanadai-román vegyes vállalat – írja az Economica.net című gazdasági szakportál.

 • Legfrissebb
 • Legolvasottabb
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Ismét rengett a föld Olaszországban - fotók: AFP

 • Beköszöntött az extrém hideg Európa városaiba - Fotó: MTI, AFP

 • Olimpia 2024 - Legfrissebb látványtervek. Fotó: MTI

 • Tömegbe hajtott egy teherautó a berlini karácsonyi vásáron Fotók: AFP

 • Már osztják az Erzsébet-utalványokat Fotók: MTI

 • Lemondott Matteo Renzi Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér