VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Háttér

Sajátos volt a Sanader ügyében hozott ítélet

november 23. 05:00 | „Vádalku miatt vallhatott Robert Jezic horvát üzletember a Molra, illetve annak elnök-vezérigazgatójára az Ivo Sanader elleni keddi zágrábi tárgyaláson” – vélte a csoport j...

Elveszített generációk

október 30. 16:50 | A szegénység ciklusának megtöréséhez egy országnak a gyermekei jövőjébe kell invesztálnia. Ez a legnagyobb hozamú befektetés úgy gazdasági, mint humán ismérvek alapján.

Adótervezésről tabuk nélkül

november 8. 13:50 | A nemzetközi befektetési megfontolások között kiemelt helyen szerepel a vállalkozások adóterhelése, a munka- és tőkejövedelmek adózási módja. Kérdés, hogy a gyakran bírált adótervezés milyen szerepet játszik ebben.

Folytatódik a szófafarmerek uniós pénzelése

október 20. 16:47 | Az Európai Bizottság 2011. október 12-én hozta nyilvánosságra elképzeléseit az új közös agrárpolitikáról. Sokak csalódására a koncepcióra nem az „igazságos és zöld”, hanem az „igazságosabb és zöldebb” címke került.

Ahol az Európai Unió a nyúl, a magyar meg a kuzin

október 13. 16:33 | A robusztus gazdasággal büszkélkedő Törökország iszlám, de már nem úgy, szabad, de még nem annyira, a magyarokat pedig kedveli, de nem feltétlenül a jelen miatt.

Athén megkapja az újabb hitelrészt

október 12. 05:00 | Az eurózóna tagországai folyósíthatják a görög mentőcsomag újabb, 8 milliárd eurós részletét november elején – közölték az EU, az EKB és az IMF képviselői, akik befejezték a Görögországnak nyújt...

Bankárok határok nélkül: mindenki nyerhet rajta

szeptember 7. 13:40 | A 2008–09-es pénzügyi válság csúcsán úgy látszott, hogy a nyugati bankok felszámolják a külföldi érdekeltségeiket, és hazatérnek, ennek nyomán sokkal fragmentáltabbá váltak volna a pénzügyi piacok a nemzeti határok mentén. Mint azonban a Deutsche Bank Research által nemrég összeállított tanulmány megállapítja, a bankok határokon átívelő üzleti kapcsolatai – akár közvetlenül, akár leányvállalatokon keresztül szervezve – valójában stabilizálódtak.

Nem kell az olcsó áram? - Kihasználatlan a magyar lignitvagyon

szeptember 6. 14:59 | Ha a Nemzeti Energiastratégiát nem magyar nyelven olvasnánk, a tájékozatlanabbak akár azt is hihetnék, hogy az egy jó magas GDP-jű skandináv országban készült. Az anyag példásan szerkesztett, átgondolt és hatásvizsgálatokkal alátámasztott dokumentum. A bökkenő az, hogy a vázolt célok megvalósítása egyenként is óriási, de összességében elképzelhetetlenül nagy pénzügyi terheket róna az adott országra.

Vannak rejtett tartalékaink, de az igazi válság most jön

szeptember 1. 16:31 | Az eurózóna tagjai egy Magyarországon esetlegesen bekövetkező államcsőd esetén ma már akkor sem tudnának segíteni, ha szándékukban állna. Ezért azonnali eredményeket hozó, „harmadik típusú” megoldásokat kell keresni.

Létszámleépítés: többe kerül a leves, mint a hús?

augusztus 30. 15:43 | A gazdasági válság hatásaként számos cég döntött a létszámleépítés mellett, így remélve nagyobb költséghatékonyságot és a válság túlélését. Az elbocsátások módszerével elért pozitív pénzügyi hatás azonban vitatható lehet, hiszen a megtakarítási terv egyéb úton is teljesíthető.

Világgazdaság Piactér