Nem szaporodtak még el az új fizetőterminálok

Nehezen indul be a támogatott POS-készülékek telepítése, mert a szolgáltatókat megakasztotta a túl speciális terminálok beszerzésének előírása.

Nagyot ugrik a lombikbébiprogram támogatása

Öt beavatkozást támogat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a lombikbébiprogramban hazánkban, ami világviszonylatban jelentősnek számít.

Az üzleti bizalom sosem volt még olyan magas, mint most

Mindeddig csak egyetlen alkalommal, 1998 nyarán volt olyan magas a GKI konjunktúraindexe, mint most júniusban.

Barcza György: a csehek után mi vagyunk a legjobb helyzetben

Már most túlteljesítettük az éves célt a lakossági állampapírpiacon – mondta a Világgazdaságnak Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, aki szerint sikerült csökkenteni a kockázatokat.

Vihar: érdemes biztosítást kötni

Becslések szerint a viharok leginkább a kisebb falvakban okoznak nagy veszteséget, a károlsultak többségének azonban semmilyen biztosítása nincs – hívja fel a figyelmet a CLB.

Nyári hangulatú napok a BÉT-en

Csökkenő forgalomban enyhén emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 35 599,51 ponton fejezte be a kereskedést, ami 87,04 ponttal, 0,25 százalékkal haladta meg az előző hetit.

Reped a HÉV-alagút, lassabb közlekedésre kell számítani

Nagy a baj a Batthyány tér és a Margit híd közötti HÉV-alagútban, a falakon aggasztóan megszaporodtak a hajszálrepedések – írja a Népszava.

Sokkal drágább a repülőtéren váltani, mint máshol

A Budapest Airport komoly erőfeszítéseket tett a reptéri hiénák visszaszorításáért, ugyanakkor a reptéri pénzváltó az aktuális piaci árfolyamoktól több mint 20 százalékkal eltérített árfolyamok dolgozik.

A nyári záporok is késéseket okozhatnak a reptereken

A budapesti repülőtéren a gépek átlagos indulási pontossága az uniós átlag középmezőnyébe esik, a nyári zivataros időszak sok esetben késleltetheti a repülők indulását.

Szponzorált tartalom

Fenntartható csarnokokat szorgalmaz a kosárszövetség

A tao-forrás lehívásával nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a pályázatoknál ugyanakkor ragaszkodnak a szigorú fejlesztési tervekhez. Az új létesítmények kapcsán rendkívül fontos szempont az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság.

Érdemes jó bort vinni a fesztiválokra is

A nyári fesztiválokon sem kell lemondani a minőségi borokról, de arra ne számítsunk, hogy elegáns borospohárral sétálgathatunk a fesztiválozók között.

Ingatlanosok rohanhatják meg a tőzsdét hamarosan

Ingatlanbefektetőket hozhat a tőzsdére az Országgyűlés által frissen elfogadott törvénymódosítás – írja elemzésében a Deloitte tanácsadó cég.
13:15
Vállalatok

Fellélegezhetnek Londonban: nem drágulnak már annyira a lakások

Öt év után először enyhült az ingatlanár-emelkedés a brit fővárosban – jelenti a Bloomberg.
06:01
Vállalatok

Gigabírság és bontás vár a szabálytalan építkezőkre

A nagy összegű bírságok és a fennmaradási engedély eltörlése azt jelzik, a jövő héttől minden korábbinál szigorúbban büntetnek.

Nagyot zuhantak a nagy cégek beruházásai

Tavaly 20 százalékkal estek a beruházások, ebben a költségvetési szervek és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások is szerepet játszottak.

A legszegényebbeknek nem kell félniük a brit kilépéstől

A brit kormány az EU-tagság megszűnése után is biztosítja a legszegényebb fejlődő gazdaságoknak a jelenlegi vámmentes hozzáférést a brit piachoz.

Fontos adatok érkeznek jövő héten a magyar gazdaságról

A jövő héten csaknem üres a makronaptár, munkaerőpiaci, ipari és külkereskedelmi statisztikai adatok jelennek meg.

Nagy napja volt a Török Áramlatnak

A Fekete-tenger fenekén pénteken megkezdődött az épülő Török Áramlat földgáz-csővezeték csekély- és mélyvízi szakaszának összekapcsolása.

Külföldre utazik? Jobb, ha egyeztet a bankjával

Egyre több hazai turista főként a bankkártyáját használva indul útnak külföldi nyaralásra, az elmúlt hónapok történései nyomán azonban nem árt tisztában lenni néhány változással.

Újra bírságolt a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) most a Budapest Bank-csoportra szabott ki jelentős mértékű büntetést.

Vegyesen nyithatnak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai tőzsdék, miután az olasz hatóságok a hét végén bejelentették, hogy újabb két bajba jutott bankot szanálnak 17 milliárd eurós költséggel.

Álmosan indította a hetet a forint

Vegyesen alakult, de alig változott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákhoz képest a bankközi piacon hétfő reggel.

Óriásfúzió alakul az amerikai mobilpiacon

Jól teljesít a Sprint árfolyama, mióta kiszivárgott, hogy épp véglegesítik az amerikai T-Mobile-lal való összeolvadási szerződését.

A főváros környékén sem lehet már olcsón házat venni

Mintegy 60 ezer forinttal emelkedtek a főváros környéki települések családi házainak átlagos árai, és a helyzet Budapesten sem kedvezőbb – derült ki a Duna House adatiból.

Megszólalt a BKV-vezére a forgalomból kivont metrók ügyében

Bolla Tibor BKV-vezér tagadta, hogy bármiféle utasbiztonsági kérdés lenne a felújított metrók ügyében, amelyeket pénteken kényszerültek kivonni a forgalomból.

Idén is versenghetnek egymással a fürdők

Idén nyáron is keresik az ország a kedvenc fürdőit, az online közönségszavazáson csaknem 200 hazai fürdő verseng a voksokért – közölte a Magyar Fürdőszövetség.
Világgazdaság Piactér