Zöldülő autóipar: kihívások és lehetőségek

Az autóipar új megatrendjei mind vállalati, mind nemzetgazdasági szinten mélyen ható változásokat fognak elindítani – véli az MNB ügyvezető igazgatója.

Jól teljesített a lengyel gazdaság

A lengyel gazdaság a vártnál nagyobb ütemben, 3,9 százalékkal nőtt az idei második negyedévben éves összevetésben.

Megjöttek az adatok: az egész régió lehagyta a magyar gazdaságot

Az Európai Unió gazdaságának eredményeihez ugyan jobban, a régió több országához viszonyítva azonban gyengébb teljesítményt nyújtott a magyar gazdaság.

Az építőipari forradalomra várva

Az urbanizáció sok fejlett gazdaságban elérte a tetőpontját, ám a feltörekvő országokban még folytatódni fog – véli Nick Baveystock és Jan Mischke.

Leszállítja alaptőkéjét az Enefi

Saját részvények bevonása és az alaptőke leszállítása: ez most az Enefi legfrissebb sztorija. Kérdés, meddig tart az így nyert lendület.

Milliós bírságot kapott az MKB Bank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,5 millió forint bírság kiszabásával zárta utóvizsgálatát az MKB bankcsoportnál – adta hírül a jegybank.

Ezerből egy cég lesz igazán sikeres

Nem túl erős az új alapítású cégek túlélési képessége: az ötéves kort 73, míg a tízévest csak 51 százalék éri meg.

Új járatot indít a világ legnagyobb légitársasága

Az American Airlines gépei a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, illetve a Philadelphia Nemzetközi Repülőtér között közlekednek majd.

Új trend a magyar lakásokban

A lakberendezők malmára hajthatja a vizet a megélénkült lakáspiac, egyre többen kérik enteriőrtervezők segítségét is. Mindez a bútorboltok forgalmára is kihat majd.

Érzékenyek az atomprojektek

A projektek finanszírozhatóságán, társadalmi elfogadottságán és persze a villamos energia árán múlik a nukleáris energiatermelés jövője.

Washington leleplezné a kínaiak titkos praktikáit

Amerika ezentúl különös figyelmet szentel a szerzői jogok, a technológiai licencek megsértésével, illegális átvételével kapcsolatos módszerekre.

A bankok nyertek a tőzsderalival

Szépen nőtt idén a megbízás alapján teljesített azonnali ügyletek értéke a pénzintézeteknél, a spekulánsokat viszont elriasztotta a rali.
17:12
Vállalatok

Új vevők árasztják el a londoni ingatlanpiacot

Elvesztették vonzerejüket a London központjában lévő ingatlanok a nemzetközi befektetői közönség előtt.
18:23
Vállalatok

Száguld az Appeninn a gyorsjelentés előtt

Lassan hagyománnyá válik az Appeninn­-nél az augusztusi rali. A befektetők már az e heti féléves jelentésre készülhetnek.

Csalódást okozott a magyar gazdaság

Magyarország bruttó hazai terméke 2017 II. negyedévében 3,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Jól teljesített az orosz termelés

Nőtt az orosz ipari termelés júliusban és az idei első hét hónapban éves szinten – áll az orosz statisztikai hivatal szerdán ismertetett jelentésében.

Növekedett a cseh gazdaság

A második negyedévben 4,5 százalékkal nőtt éves összehasonlításban a bruttó hazai termék (GDP) Csehországban – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ).

Pörög az euróövezet GDP-je

Negyedéves bázison a várakozásoknak megfelelően gyorsult a GDP-növekedés az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatalának előzetes adatai szerint.

A devizahitel volt a jobb választás

Bár a törlesztőrészletek megugrása miatt nehezebben volt kezelhető, összességében a devizaalapú lakáshitelt felvevők számára került kevesebbe a finanszírozás a forintosításig, mint a forinthiteleseké – ami ugyanakkor az elszámolásnak is köszönhető.

Bepörögtek zárásra a nyugat-európai tőzsdék

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán.

Jó a hangulat a tőzsdéken

Mintegy 0,4 százalékkal 36 925 pontra ment fel nem sokkal három utánra 4,8 milliárd forintos forgalom mellett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Csökkent a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapok vagyona 20 milliárd forinttal, 0,3 százalékkal csökkent júliusban a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége szerint.

Legkésőbb novemberben hozzálátnak a metró felújításához

A tervezettnél később, egy-két hónap múlva kezdik el a 3-as metró északi szakaszának felújítását, a másik két részre pedig új pályázatokat írnak ki. Mindeközben összeáll az a buszpark, amellyel a rekonstrukció ideje alatt szállítják az utasokat.

Újabb márka a BMW önvezető jármű fejlesztésében

A Fiat Chrysler Automobiles csatlakozik a BWW és az Intel önvezető jármű fejlesztési együttműködéséhez – jelentette be szerdán Münchenben a BMW.

Új töltőállomásnak örülhetnek az elektromos autósok

újabb elektromos töltőállomást helyez üzembe Az MVM Partner Zrt., így az általa létesített töltőpontok száma már több mint félszázra növekszik.

Így teljesített az amerikai ingatlanpiac

Csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések és a kiadott építési engedélyek száma júliusban az Egyesült Államokban.
Világgazdaság Piactér