Acélipari óriásfúzió Európában

Egyesíti európai érdekeltségeit az indiai Tata Steel és a német ThyssenKrupp, megalkotva ezzel a kontinens második legnagyobb acélipari társaságát.

Nem lódul meg az infláció

Alacsony inflációs környezetre és gyors gazdasági növekedésre számít a jegybank idén és jövőre is.

Csúszik Matolcsyék inflációs céljának fenntartható elérése

A jegybank legfrissebb Inflációs jelentése szerint az inflációs cél fenntartható elérése az eddig vártnál egy negyedévvel később valószínű.

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.

Angliai magyarok a célkeresztben

Kisebb alaptőke-emelésről dönthet októberben a NordTelekom közgyűlése. Emellett a társaság angliai sztorijáról remélhetünk hamarosan híreket.

Erősödött csütörtök délután a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 0,78 pontos nyitás után emelkedett csütörtökön kora délutánig.

Így változott augusztusban az államháztartás hiánya

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya 163,1 milliárd forint volt augusztusban, a nyolchavi deficit pedig 979,9 milliárd forintot tett ki.

Emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 0,78 pontos nyitás után emelkedett csütörtökön délelőtt.

Megéri jó helyre építkezni

Akár 6-7 százalékos bruttó bérletidíj-hozam is elérhető egy új építésű lakás kiadásával, de az ingatlannak megfelelő környéken kell elhelyezkednie.

Továbbra is nehéz lesz közlekedni az Árpád hídnál

A BKV Zrt. októberig meghosszabbította a forgalomkorlátozások idejét az Árpád hídi metróállomás környezetében az M3-as metróvonal felújításának előkészítési munkálatai miatt.

Már idén felpöröghet a lóversenyfogadás

Dinamikus növekedéssel néhány éven belül 8-10 milliárd forintos éves árbevételt érne el a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.

Lakáskorszerűsítés ingyenhitelből

Több ezer eurót ígér a Ryanair a pilótáknak, csak hogy dolgozzanak

Tizenkétezer eurós bónuszt és 10 ezer eurós fizetésemelést ajánlott a Ryanair ír fapados légitársaság azon pilótáinak, akik hajlandóak átütemezni szabadságukat.

Sok a panasz az interneten vett műszaki cikkekre

Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre, amelyek tartós fogyasztási cikknek minősülnek.

Ma már minden a digitalizáción múlik

Az ország jövőbeli versenyképességének egyik kulcsa, hogy már ma megfelelő szinten foglalkozzunk a digitalizációval – véli Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.
09:43
Vállalatok

Öldöklő verseny folyik a debreceni lakásokért

A gazdasági fellendülés miatt gyorsan fejlődik Debrecen és agglomerációjának ingatlanpiaca, a lakásokért a munkások, egyetemisták és külföldi befektetők is versenyben vannak.
10:06
Vállalatok

Fontos tippek: ezekre érdemes figyelni lakásvásárláskor

A lakásvásárlás sok buktatót és csapdát rejt magában. Különösen azon vevők számára, akiknek nincs gyakorlatuk benne, azaz nem cserélik le néhány évente az otthonukat.

Egyre több pénzt keresünk

A bruttó és a nettó keresetek júliusban egyaránt 13,1 százalékkal, az év első hét hónapjában pedig 12,6 százalékkal nőttek a KSH adatai alapján.

Az orosz jegybank irányítja majd a bajba került bankot

Az orosz jegybank csütörtökön bejelentette, hogy átveszi az eszközállománya alapján 12. legnagyobb orosz pénzintézet feletti irányítást.

Továbbra is 300 ezer alatt az új segélykérelmek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban az elemzői várakozásokkal szemben csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten.

Igazságosabban adóztatná a digitális gazdaságot az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság menetrendet hozott létre a digitális gazdaság igazságos adóztatására. Az egységes uniós szabályok 2018 tavaszán léphetnek hatályba.

Távolodik egymástól a WTI és a Brent

Egyre szé­lesebbre nyílik a Brent és WTI olajtípus ára közötti olló, a különbség több mint 5 dollárra nőtt, amire 2015 óta nem volt példa.

Nem vonul ki a Metro a tőzsdéről

Cáfolta a Metro német áruházlánc azt a sajtóértesülést, miszerint vezetője tárgyalásokat folytatott a vállalat részvényeinek tőzsdei kivezetéséről.

Leminősítette Kínát az S&P

Egy fokozattal, „AA mínuszról” „A pluszra” minősítette le Kínát az S&P hitelminősítő.

Felvásárolna egy német bankot az Unicredit

Az olasz Unicredit Bank megvásárolná a német Commerzbankot, és már jelezte is érdeklődését a német kormánynak.

Nemcsak a zöldenergia előállítása bővül

Bár az energiatermelés arányai környezetvédelmi szempontból javulnak, továbbra is ontjuk a szén-dioxidot.

Szigorúan ellenőrzi a NÉBIH a baromfitartókat

Alapos ellenőrzésekre számíthatnak a baromfitartók a madárinfluenza megelőzése érdekében, amit a NÉBIH a megyei kormányhivatalok bevonásával hajt végre.

Kiderült, hova tűntek a jó szakemberek

A JóSzaki.hu a nála regisztrált 20 ezer szakiparos körében végzett kutatással ad választ arra kérdésre, hogy hová tűntek a mesterek.

Jelentős javulást vár eladásaiban a Jeep Magyarország

Eladásai mintegy 30 százalékos javulását várja a Fiat Chrysler Automobiles-hoz tartozó Jeep Magyarországon jövőre új modellje, a Compass bevezetésétől.
Világgazdaság Piactér