Debrecenben épülhet meg a nemzeti oltóanyaggyár

A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértő szerint az alacsony költségvetéssel előállítható vakcinák gyártása valósulhat meg a városban.

Egyelőre még marad a tél

Változó képet mutatnak az ázsiai tőzsdék, a bitcoin továbbra is 10 ezer dollár alatt. A forint stabil, egyelőre marad a télies időjárás.

Állampapírra váltottak az önkormányzatok

Két évvel ezelőtt rákaptak az állampapír-vásárlásra az önkormányzatok, de eleinte főleg rövid lejáratú értékpapírokat vásároltak.

Bumerángként üt majd vissza a védővám

Az amerikai kormányzat várhatóan még a héten újabb vámokat vet ki a kínai importra, ami azonban az Egyesült Államokban is komoly következményekkel járhat.

További erősödésre számíthatunk a gazdaságban

Az idén továbbra is 3,8 százalékos gazdasági növekedésre és a beruházások 9 százalékos bővülésére számít a GKI, több prognózisán viszont változtatott.

Megtelepedett a borúlátás a fogyasztók körében

Nem változott a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban sem márciusban, az Európai Bizottság gyorsbecslése szerint.

Javaslatokkal várja az új kormányt a kamara

A kamara eddig minden gazdasági kormányzattal együtt tudott működni – jelentette ki Parragh László.

A gigászok sem úszhatják meg a digitális adót

Az Európai Bizottság három százalék áfát tervez kivetni a digitális cégek forgalmára. A vállalatok nem boldogok a megnövekedett adóterhek miatt.

Bővült a mezőgazdasági gépek értékesítése

Kétévi csökkenés után tavaly ismét bővült a mezőgéppiac az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentése szerint.

Este kiderül az, amit a piacok már régóta sejtenek

A várakozások szerint kamatot emel mai ülésén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, idén az első alkalommal.

Kacérkodik a tőzsdével a Qualysoft

Egy-két éven belül eldőlhet, hogy a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Qualysoft meg­jelenik-e a Budapesti Értéktőzsde parkettjén.

Nőtt a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapok vagyona februárban 0,4 százalékkal, 23 milliárd forinttal nőtt a tőkeáramlás a hozamok eredőjeként.

Emelkedéssel fejezték be napjukat az európai piacok

A befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve kamatalakító testületének döntésére várva.

A Doing Business jelentés ábécéje

Nem értek egyet azzal az uralkodó nézettel, hogy a magasabb adókulcsok szükségszerűen rossz hatással vannak a gazdaságra – írja a Brookings Intézet vendég vezető kutatója.

Egyre tudatosabban használjuk a bankkártyákat

A lakosság egyre többet vásárol kártyával, különösen az internetes vásárlások száma és értéke növekszik.

Atomerőművet építenek a törökök

Törökország, a Roszatom közreműködésével, az idén megkezdi az Akkuyu atomerőmű építését, az erőmű alapkövét Erdogan elnök Vlagyimir Putyinnal fogja letenni.

Bajba kerülhet idén az Apple

Jeffrey Kvaal, a Nomura Instinet elemzője elképzelhetőnek tartja, hogy idén jelentősen visszaesik a kereslet az Apple termékei iránt.

Veszélyes termék került a magyar boltok polcaira

Riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrendkiegészítőre, amelyből Magyarországra is szállítottak.

Egy nap alatt óriásit bukott Zuckerberg

Ötvenmillió felhasználó érintett az adatlopási botrányban. Hét százalékot esett a Facebook-részvény, de Zuckerberg még így is fürdik a pénzben.

Megindult a harc az Esmya pozícióiért

Míg a Richter stratégiai készítménye májusig parkolópályára került Európában, addig a konkurensek igyekeznek kihasználni az ölükbe hulló lehetőséget.
07:21
Vállalatok

Már kevés a kiadó raktár itthon

A hiány annak ellenére jelentkezhet, hogy tavaly nőtt a fejlesztői aktivitás, az előző évinél 50 százalékkal több új ipari-logisztikai terület került piacra.
06:13
Vállalatok

Húszéves terv a Corvin Áruház felújítása

Húsz éve nem lépték meg, mert gazdaságtalannak bizonyult, de most mégis felújítja a Corvin Áruházat a tulajdonosa.

Heti 50 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetnek ki

A 2014–2020-as uniós ciklusban idén 50 milliárd forint körül alakul a támogatáskifizetések heti átlaga, havi 200 milliárd kerülhet a nyertes pályázók számlájára.

Kétmilliárd katonai buszbeszerzésre

Többfunkciós autóbuszokat vásárolna a kormány a honvédelmi tárcának.

Nagyobb növekedést vár a spanyol jegybank

A Banco de Espana a korábban jelzett 2,4 százalékról 2,7 százalékra javította Spanyolország várható éves gazdasági növekedését.

Júniustól az italautomatákat is figyeli a NAV

A pénztárgépek után július 1-től az italautomaták forgalmára is rálát majd a NAV. A vállalkozásoknak 3 hónapjuk van felkészülni.

Eladói nyomás alá kerül néhány kispapír

Tízről nyolcra csökken a CECE indexen belül a magyar részvények száma, ami a kikerülő papíroknál többnapi forgalomnak megfelelő eladásokat hozhat.

Nagyot nőtt a CEZ nyeresége

A Cseh Energetikai Társaság adózott eredménye 29 százalékos éves növekedéssel 19 milliárd cseh koronára, azaz 232 milliárd forintra nőtt 2017-ben.

Az EKB még egy okot talált a nyugdíjkorhatár emelésére

Az Európai Központi Bank meglepő következtetésre jutott az alacsony kamatok problémájával kapcsolatban, és ez nem más, mint az öregedő népesség.

Erősödött a BUX

Emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a keddi zárásra.

A játékboltoknak is rekordokat tartogat a húsvét

Az éves árbevétel közel ötödét is hozhatja a játékpiacon a húsvét, amely a karácsony után a második legforgalmasabb időszak.

Felfedezték Magyarországot a magyarok

Meglódult januárban a belföldi turizmus, ráadásul a legnehezebben eladható időszakban, ami új lökést adhat a szálláshely- és attrakciófejlesztéseknek.

Ötajtós kupéként jön a második generáció

A Peugeot 508 SW kombit az őszi Párizsi Autószalonon leplezi le a márka, a forgalmazás nem sokkal ezután indul.

Iránymutató a modern és masszív modell

Az eddiginél divatosabb megjelenéssel jön a Jeep márka Compass, azaz Iránytű nevű modellje.

Ne maradjon le a fontos hírekről!

Világgazdaság Piactér