Szja-csökkentéssel a régiós versenyben

„Regionális összehasonlításban a magyar bérek továbbra is a középmezőny végén vannak. Ám ez a hátrány az idén már látható és a következő években is kitartó bérdinamikával csökkenthető lesz” – írja Horváth András, a TakarékBank elemzője.

A Moody's idén harmadszor sem nyúlt a magyar besoroláshoz

A hitelminősítő nem változtatott az adósosztályzaton, amelyet továbbra is a befektetési kategória alapszintjén tart nyilván.

Jól fogy a nyugati használt autó

Szeptemberben éves alapon kétszer több, 5300 külföldről behozott használt autó talált gazdára Ukrajnában, az új autók eladása az előző hónapban meghaladta a 7800-at.

Az akut szakemberhiány hátráltatja az IT-szektort

Szerbia IT-szektorának exportértéke 2022-ig elérheti az évi kétmilliárd eurós szintet.

Gyökeresen átszabják az Alteót

Részvényfelaprózásra és a cégstruktúra átalakítására készül az Alteo. Amíg a blue chipeknek mindig bejött a felaprózás, a kispapírok ebből eddig csak elvétve profitáltak.

Kissé gyengült a forint

Enyhén gyengült a forint péntek estére a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

BUX: új történelmi csúcs

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 34,41 pontos, 0,09 százalékos emelkedéssel, 39 132,62 ponton zárt pénteken, ami új történelmi csúcs.

Egyre nagyobb adósságba verik magukat a kínaiak

A Kína lakossága által felvett fogyasztási hitelek állománya közel 30 százalékkal haladta meg szeptember végén az egy évvel korábbit – derült ki a kínai jegybank adataiból.

Szombaton eldőlhet Katalónia sorsa

Elértünk egy határig, amely cselekvésre kötelezi a kormányt – mondta a spanyol miniszterelnök Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján az uniós vezetők csúcstalálkozója után.

Új járatokkal és fejlesztésekkel jön a téli menetrend Ferihegyen

A Budapest Airport kilenc új járattal és sok más fejlesztéssel készül a novembertől március végéig tartó téli menetrendre.

Tusk: nem jutottak holtpontra a Brexit-tárgyalások

Nem történt elegendő előrelépés, de túlzóak azok a jelentések, amelyek szerint holtpontra jutottak a Brexit-tárgyalások Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint.

Kitörési pont előtt a távközlési szektor

Bár rohamosan nő az adatforgalom, az árverseny éles a távközlési cégek között, ráadásul jelentős a hálózatfejlesztés költsége.

Felminősítette a K&H Bankot a Moody's

Felminősítette a K&H Bank betéti besorolásait a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a pénzintézet eszközminőségének, tőkehelyzetének és nyereségességének javulásával indokolva a döntést.

Új főtitkára van az Állami Számvevőszéknek

Holman Magdolnát nevezte ki az Állami Számvevőszék új főtitkárának október 20-tól Domokos László elnök. Az eddigi főtitkár, Elek János nyugdíjba vonult.

Elhúzódhat a politikai viszály

A katalán autonómia felfüggesztését tervező Madrid csak fut az események után, míg a függetlenségre készülő Katalónia gazdasági összeomlásra számíthat – vélekedik Nagy Sándor Gyula, a KKI szakértője.
16:01
Vállalatok

Az amerikai ingatlanszektort is lecsupaszították a hurrikánok

Egyéves mélypontra csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések száma szeptemberben az Egyesült Államokban, miután a hurrikánok visszavetették a házépítéseket az ország déli részén.
10:40
Vállalatok

Mire elegendő kétszázezer forint az ingatlanpiacon?

A legdrágább városok a világ nagy pénzügyi központjai, New York és London, ahol átlagosan havonta 14-15 ezer forintnak megfelelő dollárt, illetve fontot kell fizetni a lakás egy négyzetméterére.

Együttműködik a Nemzeti Közművek és az IBM

A Nemzeti Közművek vállalatai az IBM termékeit alkalmazzák majd okos hálózati fejlesztésiek és beruházásaik során, de innováció területén is együttműködnek.

Kormányalakítási megbízást kapott Sebastian Kurz

Kormányalakítási megbízást adott pénteken Alexander van Der Bellen osztrák államfő Sebastian Kurznak, az osztrák választásokon legtöbb szavazott szerzett Osztrák Néppárt elnökének.

Elhúzódó alkudozások jönnek

Irigylésre méltó helyzetben van Csehország gazdasága, a szétforgácsolt belpolitika hosszú koalíciós alkudozásokat vetít előre.

Brexit: a decemberi megállapodás a legvalószínűbb?

Londoni stratégiai elemzők szerint a Brexitről, vagyis a brit EU-tagság megszűnéséről folyó tárgyalássorozat legvalószínűbb további forgatókönyve az, hogy a decemberi EU-csúcson sikerül megállapodni a jövőbeni kereskedelmi kapcsolatrendszerről szóló második tárgyalási szakasz elkezdéséről.

Láncold magadhoz a virtuális világ összes pénzét

A MENSA HungarIQa négy tagja Magyarországon elsőként szervez Blockchain konferenciát, 2017. november 22-én, Budapesten, az Akvárium Klubban.

Innovációra éhesek a fiatalok

Míg a fiatalok alig várják, addig az idősebb generáció képviselői még tartózkodnak családi vállalkozásuk digitális átállásától.

Még rövidebb a banki feketelista

Tovább csökkent a KHR-ben nyilvántartott lakossági mulasztások száma: szeptemberre több mint kétszázezerrel kevesebb szerződés szerepelt a negatív adóslistán, mint egy éve.

Tőzsde: Vegyesen zárt Nyugat-Európa

Vegyesen alakultak, de csak minimálisan mozdultak el az indexek pénteken zárásig a főbb nyugat-európai értéktőzsdéken.

Gyengült a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 3,78 pontos nyitás után mérséklődött pénteken kora délutánig.

Fontos határidő közeleg a munkáltatók számára

A kártyákon lévő összeg a lejáratot követően is rendelkezésre áll, a cserekártya aktiválásáig azonban a régi kártyákkal nem tudnak a munkavállalók fizetni.

Egyelőre nem kapkodnak az iPhone 8 után az amerikaiak

Egyelőre visszafogott az érdeklődés az iPhone 8 iránt az Egyesült Államokban, sokan az igazi nagy dobás, az iPhone X megjelenésére várnak.

Különleges fotográfiák kalapács alatt

Első alkalommal tart fotóaukciót a BÁV idén októberben. Az árverés és az azt megelőző kiállítás anyagát szakmai zsűri válogatta össze.

Továbbra sem lesz könnyű közlekedni az Árpád hídnál

Forgalomkorlátozásokra kell számítani az Árpád hídi metróállomás környezetében az M3-as metróvonal felújításának előkészítési munkálatai miatt.

Még több idős emberhez viszik el az internetet

Közel 500 hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg.
Világgazdaság Piactér